ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 29 huhtikuu 2013 14:41

RoPS:n vastalause hyväksyttiin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

PAÄTÖS ROPS:n TEKEMÄÄN VASTALAUSEESEEN VEIKKAUSLIIGAN OTTELUSTA ROPS – FC LAHTI 21.4.2013

TAUSTA

RoPS on tehnyt 23.4.2013 vastalauseen otsikon ottelusta. Vastalauseessaan RoPS katsoo, että FC Lahti on peluuttanut ko. ottelussa pelikiellossa olevaa pelaajaa, Jussi Länsitaloa. RoPS katsoo, että Länsitalolla on ollut edelliseltä kaudelta siirtynyt yhden ottelun pelikielto, jota hän ei ollut vielä kärsinyt.

FC Lahti ei kirjallisessa vastineessaan kiistä, etteikö Länsitalo olisi ollut pelikiellossa kyseisessä ottelussa. Sen sijaan FC Lahti pitää kohtuuttomana sitä, että he joutuvat tarkistamaan kaikkien pelaajiensa edelliseltä kaudelta siirtyneet pelikiellon omasta kirjanpidostaan. Samalla FC Lahti vetoaa siihen, että Länsitalo pelasi vain viimeiset pari minuuttia, eikä kyse ollut urheilullisen edun tavoittelusta, vaan inhimillisestä virheestä.

PÄÄTÖS

RoPS:n vastalause hyväksytään ja ottelun lopputulos muutetaan RoPS:n voitoksi 3–0. Vastalausemaksu palautetaan RoPS:lle.

PERUSTELUT

Kilpailumääräysten 24.2 §:n mukaan, jos joukkue on peluuttanut pelioikeudetonta pelaajaa, joukkue voidaan tuomita hävinneeksi. 24.1 §:ssä on lista siitä, milloin pelaaja on pelioikeudeton.

1. Pelaaja on pelioikeudeton, jos:

hän on pelikiellossa tai kilpailun järjestäjä on todennut hänet pelioikeudettomaksi tai;
häneltä puuttuu edustusoikeus seurassa tai pelioikeus seuran joukkueessa eikä hän voi edustaa toista seuraa farmisopimus-, yhteistyöseura- tai yhteisjoukkuemääräysten nojalla tai;
hänellä ei ole pelipassia tai;
hänellä ei ole entisen seuran tai kilpailun järjestäjän antamaa pelilupaa;
hänelle on näiden määräysten 12 §:n 11 momentin tai 21 §:n 3 momentin nojalla myönnetty pelilupa, joka on perustunut virheellisiin tietoihin, eikä pelaajan uusi seura ole toiminut asiassa vilpittömässä mielessä.

Tässä tapauksessa on kiistatonta, että Jussi Länsitalolla on ollut yhden ottelun pelikielto edelliseltä kaudelta kärsimättä ja hän on pelannut vastalauseen kohteena olevassa ottelussa pelioikeudettomana. Samoin on selvää, että seuroilla on valvontavelvoite pelaajiensa varoituksista ja pelikielloista Varoitukset ja kentältäpoistot -säännöstön J-kohdan mukaisesti.

Vastaavanlaisissa asioissa tehtyjen aiempien Vastalauselautakunnan päätösten mukaan rikkomusta ei ole pidetty lieventävänä, vaikka se olisi tehty ilman tahallisuutta. On katsottu, että kilpailusarjoihin osallistuminen edellyttää huolellista tutustumista sääntöihin ja niiden noudattamista.

VALITUSOSOITUS

Tästä päätöksestä voi valittaa seitsemän vuorokauden kuluessa sen tiedoksisaannista liiton vastalauselautakunnalle.

 

Luettu 2291 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309