ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 29 huhtikuu 2013 09:16

RoPS kurittaa mitalijoukkueita

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin voittomaalin viimeisteli sunnuntaina Mika Lahtinen. Kuvassa myös Aleksandr Kokko ja Emenike. RoPSin voittomaalin viimeisteli sunnuntaina Mika Lahtinen. Kuvassa myös Aleksandr Kokko ja Emenike. Kuva: Pekka Aho

Liiganousija Rovaniemen Palloseura jatkoi sunnuntaina viime kauden mitalijoukkueiden kurittamista keskuskentällä. Nyt uhrina oli pronssiryhmä Turun Palloseura, joka päästettiin pitkälle kotimatkalle 1-0 (1-0) tappio takataskussa.

HJK:n kukistaminen Suomen cupissa näkyi kentällä myös liigataistossa. RoPS pelaa juuri nyt erittäin kovalla itseluottamuksella ja viimeisen vartin kaltaista ajanpeluuta ei ole nähty aikoihin. Siihen ei ole yksinkertaisesti ollut varaa eikä tilaa.
– Kyllä entistä hyökkääjää ilahduttaa aina kun oma joukkue pitää nollan. Olen erittäin tyytyväinen hyvään puolustamiseen ja vastaiskupeliin. Tämä on meidän juttu, summasi RoPSin tyytyväinen valmentaja Kari Virtanen.

Joukkue harhaili kauden avauspelissä pois Virtasen puolustusteeseistä, mutta sen jälkeen pelikuri on ollut esimerkillistä.
– Kyllä mekin yritimme raapia pinnoja, mutta luu jäi käteen. RoPSilla on helkkarin hyviä pelimiehiä, jotka taistelevat tiiviisti joukkueena. Olisimme kaivanneet paljon nopeampaa pallon liikuttelua, näki Tepsin kapteeni Jarkko Hurme, joka pelasi aikoinaan myös RoPSissa.
– Oli hienoa pelata taas täällä kun katsomosta kuului positiivisia kommentteja, virnisti Hurme, jota yleisö ripitti varsinkin Victor Turciosin törkeän näköisestä taklauksesta.
Turcios oli Kari Virtasen mielestä ottelun paras pelaaja. Sen lisäksi, että hän syötti ottelun voittomaalin, El Salvadorin mies hoiti oman tonttinsa vahvasti.
– ”Viki” on todellinen pallorosvo. Mies on kuntoutunut polvioperaatiosta hämmästyttävän hyvin, kehui Virtanen RoPSin toista ankkuripelaajaa.

 TPS:n kapteeni Jarkko Hurme taklaa törkeästi RoPSin keskikentän ankkuria Victor Turciosta. Hurme sai keltaisen kortin. (Kuva: Pekka Aho)

Ottelun ratkaisu tuli jo 7. minuutin kohdalla, kun Turciosin pystysyöttö tavoitti Mika Lahtisen. TPS-vahti Henrik Moisander harhaili oman alueen ulkopuolella eikä uskaltanut koskea palloon käsillä. Lahtinen juoksi läpi ja iski pallon tyhjään maaliin.
Heti perään ”Ladalla” oli vieläkin parempi paikka, mutta pallo jäi Moisanderin käsiin. Sama kohtalo oli 2. jaksolla.
– Olihan se hienoa, että sai oman maalitilin auki kauden tässä vaiheessa. Se kantaa aina eteenpäin. Paikkoja oli enempäänkin, mutta hyvä että yksi meni. Parhaassa tekopaikassa veto epäonnistui, Lahtinen kertasi.
RoPSin peli-ilmeeseen Lahtinen oli erittäin tyytyväinen.
– Meillä ei ollut Tepsin kanssa varsinaista hätää. Puolustimme joukkueena tosi hyvin. Kurinalainen puolustuspeli on meidän juttu. Se oli sitä jo viime kaudella.

Tepsin paras paikka osui Dennis Okarulle 2. jaksolla, kun laukaus kilahti ylärimaan.
Muuten tekopaikat olivat kortilla, vaikka keskialueella yrittivät Petteri Pennanen ja Wayne Brown häärätä parhaansa mukaan.
– Kaikki pelasivat täysillä, mutta meidän taso on nyt tuo. Emme pystyneet murtamaan RoPSin muuria, tuumi TPS-valmentaja Marko Rajamäki, joka on nyt joukkoineen kolmen pelin tappioputkessa.

Vieraisiin

RoPSia odottaa seuraavaksi kahden vierasottelun urakka liigassa. Ensi sunnuntaina joukkue pelaa Vaasassa VPS:n vieraana ja seuraavana torstaina 9.5. FC Hongan kotikentällä Espoossa.
RoPS voi saada lisäpisteitä jo tänään, kun Palloliitossa käsitellään seuran tekemä protesti FC Lahtea vastaan. Jos päätös on odotettu, 1-1 tulos muuttuu RoPSin 3-0 voitoksi ja liigapisteitä tulee kaksi lisää.

Kari Pyykkö
© 2013 Lapin Kansa


Luettu 2531 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309