ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 28 huhtikuu 2013 10:41

Päivän peli: Kova ja ärsytetty TPS Rovaniemelle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – Turun Palloseura, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä sunnuntaina 28.4. klo 18.30

Asetelma? Cupissa RoPS pudotti upeasti HJK:n, ja TPS tippui jatkosta häviämällä jatko-ottelussa IFK Mariehamnille. Viime kauden pronssimitalisti TPS on HJK:n ykköshaastaja. TPS:lla on cup-tappion lisäksi alla hävitty liigaottelu VPS:lle, joten joukkue tulee ärsytettynä Rovaniemelle.

Seuraa näitä!

TPS:n Fulham-kasvatti Wayne Brown pelasi kauden 2009 lainalla TPS:ssä ja oli turkulaisten pronssin takuumies. Pienikokoisen taiturin ura jatkui Ykkösliigan Bristol Roversissa, mutta hän ei sopeutunut sarjan fyysiseen ja suoraviivaiseen peliin ja halusi takaisin Suomeen. Brown pelaa kovaa, liikkuu vahvasti ja hän pystyy keskikentän pohjalta käynnistämään peliä laajalla syöttövalikoimallaan. Britillä on myös erinomainen laukaus.

Loukkaantumisten ja otteluruuhkan rasitusten takia kokoonpano on vaikeasti ennakoitavissa. Jos Aleksandr Kokko ei pelaa, Ataulla Guerra jatkanee kärjessä. Antti Okkosen nosto kymppipaikalle toisi pelintekovoimaa.

RoPSin hyökkäyspeli kaipaa varioimista. Nyt se on jopa liiaksi pikajuna-Emeniken varassa. Hän saa paljon palloja yleensä vasemmalle laidalle ja on alati vaarallinen sekä ratkaisuvoimainen. Keskikaistalla Guerra on pallollisena jatkuva uhka vastustajalle, mutta keskikentän toinen laita, jolla optimitilanteessa pelaa Nicholas Otaru, on saatava paremmin peliin mukaan.

Oho! TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki (s.1968) valmentaa ensimmäistä pestiään miesten tasolla ja jälki on ollut hyvää. Intohimoisen futisjätkän hypättyä puikkoihin 2010 TPS on kerännyt Veikkausliigan pronssia 2010 ja 2012 sekä voittanut Suomen Cupin 2010 ja liigacupin 2012. ”Rapa” teki hiljattain kauden 2015 loppuun asti kestävän sopimuksen.

Poissaolot? RoPSilta puuttuu Tuomas Tyystälä ja TPS:n riveistä Santeri Mäkinen. RoPSin Otarun ja Kokon pelaaminen on epävarmaa.

Arvio? Ottelusta tulee tasainen. TPS:n peli perustuu tiiviiseen puolustukseen, nopeisiin suunnanmuutoksiin ja vauhtiin. Jos RoPS pystyy parhaaseen kurinalaisuuteensa, voi se kairata jopa kolme pistettä. Vetovihjeeksi antaisin X12.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa


 

Luettu 2363 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309