ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 25 huhtikuu 2013 08:00

Päivän peli: Super-Klubi cupissa Rovaniemelle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tornion ”terrieri” Teemu Tainio (oik.) on pelannut viimeksi Rovaniemellä juniorina. Mikael Forssell teki puolestaan uran ensimmäisen liigamaalinsa RoPSin verkkoon. Tänään kaksikko on keskuskentällä HJK:n cupmiehistössä. Tornion ”terrieri” Teemu Tainio (oik.) on pelannut viimeksi Rovaniemellä juniorina. Mikael Forssell teki puolestaan uran ensimmäisen liigamaalinsa RoPSin verkkoon. Tänään kaksikko on keskuskentällä HJK:n cupmiehistössä. Kuva: Jussi Eskola

Mikä peli? RoPS – Helsingin Jalkapalloklubi, Suomen Cupin 6. kierroksen ottelu Keskuskentällä torstaina 25.4. klo 18.30

Asetelma? Molemmat joukkueet tarpovat läpi kolmen ottelun viikkoa, joka on kapeamman materiaalin RoPSille luonnollisesti suurempi rasite. Neljä peräkkäistä Veikkausliigan mestaruutta voittanut HJK on suursuosikki tämänkin kauden mestariksi ja cupin voittajaksi. Lisäksi siltä odotetaan menestystä Mestarien liigan karsinnoissa. HJK:n terveystilanne on hyvä, mutta pieni kysymysmerkki on, marssittaako Sixten Boström kaikki tähtensä Rovaniemelle? Yhdessä ottelussa, etenkin cupissa, yllätykset ovat aina madollisia, mutta HJK on luonnollisesti suosikki.

Seuraa näitä! ”Tornion terrieri” Teemu Tainio palaa Lappiin pelaamaan pitkän ja upean ulkomaanuran jälkeen: Auxerre 1997 – 2005, Tottenham 2005 – 08, Sunderland 2008 – 10 (09-10 lainassa Birminghamissa), Ajax 2010 – 11, New York Red Bulls 2011 – 12. Tornion Pallo-47:n kasvatti on pelannut liigatasolla Suomessa viimeksi 16-vuotiaana vuonna 1996 Valkeakosken Hakassa! Tainio on kentällä armoton Lapin jätkä. Kova ja työteliäs keskikenttämies on huippuluokan pelaaja, joka rikkoo ja repii, mutta pystyy myös rakentamaan.
HJK:n nimekäs keskikenttä saa kovan haasteen RoPSin Antti Okkoselta, sekä isoihin peleihin tottuneelta ja koko ajan parantavalta Victor Turciokselta.
RoPSin hyökkääjän Aleksandr Kokon itseluottamus on nyt Bingotalon kokoinen. Hän nauttii isoista otteluista ja voittajatyyppinä ”Boriksen” merkitys korostuu pelissä, jossa ratkaisun paikkoja ei aukea montaa.

Oho! HJK on voittanut 25 Suomen mestaruutta, 11 Suomen Cupia ja 4 liigacupia. Vuonna 1998 joukkue selviytyi Mestarien liigan lohkovaiheeseen, johon mikään muu suomalaisjoukkue ei edelleenkään ole pystynyt.

Poissaolot? RoPSin Tuomas Tyystälä on loukkaantuneena.

Arvio? Boströmin HJK on hyvin organisoitu joukkue, joka pelaa nopeaa hyökkäävää peliä ja hallitsee väistämättä ottelua. Lahti-peli oli jo tuttua Kari Virtasen RoPSia, ja samanlaisella järjestäytyneellä joukkuepuolustamisella ja terävillä vastaiskuilla RoPS voi jopa yllättää ja pudottaa superjoukkueen jatkosta.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa


 

Luettu 2737 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309