maanantai, 22 huhtikuu 2013 08:22

”Nousijalla ei käy nyt tuurikaan”

RoPSin kapteeni Antti Okkonen täräytti RoPSin maalin vapaapotkusta. Okkosen taiturointa seuraavat toppari Obilor sekä FC Lahden maalin tehnyt brassi Vini Dantas. RoPSin kapteeni Antti Okkonen täräytti RoPSin maalin vapaapotkusta. Okkosen taiturointa seuraavat toppari Obilor sekä FC Lahden maalin tehnyt brassi Vini Dantas. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseura oli jo karistamassa tilastokummajaista, jonka mukaan seura ei ole koskaan voittanut FC Lahtea liigaottelussa. Lunta rapsahti kuitenkin tupaan neljä minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Konsta Hietasen onnekas veto pomppi Lahden brassikärjen Vini Dantasin kautta verkkoon keskuskentällä.

Pistejako 1-1 (0-0) tuloksella oli pettymys RoPSin leirissä, vaikka kauden ensimmäinen liigapinna plakkariin kilahtikin.
– Ei pisteeseen voi tyytyväinen olla, kun kolme oli tarjolla. Nousijalla ei käy tuurikaan, harmitteli RoPSin valmentaja Kari Virtanen.
Maansa myynyttä Virtasesta ei kuitenkaan saanut.
– Pelillisesti joukkue nosti selvästi tasoaan liiga-avauksesta. Joukkue pelasi juuri niin tiiviisti kuin oli sovittu.
Katsomoon tiiviys näytti ajoittain varsin tylsältä. Etenkin avausjaksolla rohkeita haastoja ei nähty. Siitä piti osaltaan huolta myös FC Lahden tiivis keskialue Joni Kaukon johdolla.
– Maalipaikkoja meillä oli viime pelissä enemmän, mutta hävisimme silti selvästi. Nyt onnistuimme pitämään Lahden pois tekopaikoista, näki Virtanen suurimpana muutoksena.

ROPS SAI 2. jaksolla hyvän otteen pelistä ja kaivattu johtomaali syntyi runsaan tunnin pelin jälkeen. Kapteeni Antti Okkonen pääsi tälläämään vapaapotkun liki rankkarialueen reunalta ja komea veto päätyi takanurkkaan.
– Teen kyllä maalin jos paikka tarjotaan. Veskari (Juha Tuomi) oli tilanteessa oudosti sijoittunut, sillä takakulma oli auki, ihmetteli Okkonen.
Hän myönsi, että RoPS oli tehnyt kotiläksynsä avausta paremmin.
– Vaikka pelattiin niin kuin oli sovittu, tämä ei vielä riitä. 90 minuutin pelaaminen tasapainoisesti ottaa aikansa. Lopussa otettiin riskiä tyhmissä paikoissa, näki Okkonen.
Yhden riskinoton seurauksena Lahti tuli onnekkaasti tasoihin. Maali merkittiin Norjasta Lahteen siirtyneelle brassille Vini Dantasille, kun Konsta Hietasen laukaus kimmahti jalasta sisään. RoPS-vahti Tomi Maanoja odotti palloa toisessa reunassa eikä saanut enää käsiään tielle.
Loppusekunneilla Maanoja teki kuitenkin pistepelastuksen saatuaan kätensä Mika Mäkitalon tulisen laukauksen tielle.
– Saimme onnekkaan tasoituksen ja samalla minimin eli pisteen sarja-avauksesta. Sikäli tämä oli hyvä saalis pahasta paikasta, summasi Lahden valmentaja Tommi Kautonen.

OMILTAAN Kautonen odotti kuitenkin enemmän, sillä ehtihän seura voittaa jo liigacupin finaalin.
– Varsinkin ylimmältä nelikolta odotin paljon parempaa.
RoPSin maalia edeltänyttä tilannetta Kautonen kritisoi.
– Miten maassa palloa pelaava (Aleksandr Kokko) kaveri voi olla rikkeen kohteena?
– Se oli virhetuomio tuomarilta.
RoPSin toisen jakson peliin ryhtiä toi Victor Turciosin vaihtaminen keskikentälle Ville Saxmanin tilalle. Hänellä olivat ajoitukset kunnossa ja kaksinkamppailut alkoivat kääntyy kotijoukkueelle.

Härkäviikko
RoPS avasi Lahti -ottelulla härkäviikon, joka pitää sisällään kolme kovaa kotiottelua.
Torstaina RoPS kohtaa Suomen cupin 6. kierroksella liigan ylivoimaisen ennakkosuosikin HJK:n klo 18.30.
Sunnuntaina keskuskentällä vastaan juoksee Turun Palloseura klo 18.30.