Uutiset

Miehet

sunnuntai, 21 huhtikuu 2013 10:48

Päivän peli: Pistetili auki

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – FC Lahti, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä sunnuntaina 21.4. klo 15.00

Asetelma? RoPS hävisi avausottelunsa, ja kohtaa olosuhdeongelmien takia sarjan vasta nyt aloittavan liigacupin voittajan FC Lahden. Lahden ottelun siirryttyä Rovaniemelle RoPS avaa liigan kolmella kovalla kotiottelulla, joista sarjanousijan olisi välttämättä raavittava pisteitä. ”Mustat kuhnurit” on sarjan parhaita joukkueita, se saa todennäköisesti jalkeille ykköskokoonpanonsa ja peli käyttää erinomaisesti, joten vierasjoukkue on lievä suosikki.

Seuraa näitä! RoPSilla on ollut ongelmia keskialueella ja puolustuspelissä. Puolustuslinja on tehnyt henkilökohtaisia virheitä, mutta vaikeuksia on ennen kaikkea organisoidussa joukkuepuolustamisessa. RoPSin päävalmentaja Kari Virtanen on puolustuspelisapluunan rakennusmestari, ja nyt ”Piikkiön Oraakkelin” on palattava perusasioihin. RoPSin keskikenttä jäi täysin Mariehamnin jalkoihin, ja puolustuslinja oli vailla riittävää suojaa. Nyt Lahdella on asettaa radalle vielä kovempi rosteri Joni Kaukon johdolla. RoPS ei saa antaa Lahdelle mahdollisuutta miehittää keskialuetta miesylivoimalla. Mikä on Virtasen ratkaisu? Putoaako Guerran ”kymppipaikka” alemmas, vai lähteekö RoPS hakemaan kyynisesti pistettä viiden miehen keskikentän linjalla?
RoPSin valmennusjohto reagoi IFK-pelin vaiheisiin uneliaasti. Tappioasemassa pelin loppuhetkillä täytyy olla rohkeampi, ja siirtyä esimerkiksi kolmen miehen alakertaan ja nostaa toinen toppareista ylös.
FC Lahden päävalmentaja Tommi Kautonen vannoo pallonhallinnan nimiin, ja modernisti pelaava joukkue pyrkii hallitsemaan peliä vieraissakin. Lahden peli on parhaimmillaan kaunista katseltavaa.

Oho! RoPS ei ole koskaan voittanut FC Lahtea Veikkausliigaottelussa. Joukkueet ovat kohdanneet 14 kertaa, ja Lahti on voittanut kahdeksan peliä ja pisteet on jaettu kuudesti.

Poissaolot? RoPSin Tuomas Tyystälä on edelleen sivussa.

Arvio? RoPS on nyt valmis otteluun, ja ”Karo” on saanut puolustuspelin kuntoon. Lahti kontrolloi peliä, RoPS nojaa vastahyökkäyksiin ja yltää pisteeseen.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa


 

Luettu 2288 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi