ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 15 huhtikuu 2013 08:24

Saarilta lunta tupaan RoPSille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin Trinidadin apua Ataulla Guerra marssi näinkin hyvään paikkaa, mutta maalivahti Simo Nurme vei pallon jalasta. Guerra syötti RoPSin maalin ja ampui kerran tolppaan. Vasemmalla IFK:n Pekka Lagerblom. RoPSin Trinidadin apua Ataulla Guerra marssi näinkin hyvään paikkaa, mutta maalivahti Simo Nurme vei pallon jalasta. Guerra syötti RoPSin maalin ja ampui kerran tolppaan. Vasemmalla IFK:n Pekka Lagerblom. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseura ei ollut vielä vaihtanut sarjatasoa kun Veikkausliiga vihellettiin käyntiin sunnuntaina keskuskentällä. Joukkue haahuili avausjakson ”Ykkösen” vaihteella ja se maksoi takaa-ajajan paikan IFK Mariehamnia vastaan.

Toisella jaksolla isännätkin olivat jo liigassa, mutta saarelaiset heittivät lunta tupaan ja veivät koko pistepotin Ahvenanmaalle 1-3 (0-1).
Ottelun hahmoksi nousi Turkista lähtöseuraansa palautunut Petteri Forssell, johon RoPS ei saanut otetta missään vaiheessa.
Taitava keskikenttämies syötti kaksi ensimmäistä maalia ja naulasi loppunumerot yliajalla.
– Forsseliin piti uida kiinni, mutta ei vain uitu, myönsi RoPSin valmentaja Kari Virtanen.
Lähimpänä pyöri puolustaja Antti Peura, mutta hänet Forssell karisti kyydistä liki jokaisessa tilanteessa.
– Seurajohto haluaa minulta tehoja ja nyt niitä tuli kolmen pinnan verran, myhäili Forssell, joka on Maarianhaminassa lainassa ainakin elokuulle.

 Antti Peura ei ehtinyt estämään Petteri Forssellia (10) maalinteosta. (Kuva: Pekka Aho)

KARI VIRTASEN mielestä IFK Mariehamn oli selvästi parempi joukkue kuin Suomen cupissa viikko sitten vieraillut Inter Turku.
– IFK on erittäin laadukas porukka ja siellä löytyi hyviä jalkoja runsaasti. Niillä pärjätään nykyajan jalkapallossa.
Niitä hyviä jalkoja esitteli Forssellin ohella Ruotsista tullut liukas kärki Diego Assis, joka ratkoi pelin heti toisen jakson alkajaiseksi. Ensimmäisen laukauksen maalivahti Tomi Maanoja torjui, mutta Assis ehti vielä tuikkaamaan paluupallon sisään Maanojan jalkojen välistä. Puolustus ei ehtinyt riittävästi hätiin. Tilanne oli jo 0-2.
Rovaniemen liigakauden avausmaali oli Forssellin käsialaa 21. minuutilla. Hän tarjosi nousunsa päätteeksi täsmäkeskityksen, jonka Matias Wiklöf puski ylänurkkaan RoPS-toppareiden välistä.
RoPSilta hyviä jalkoja putosi pelistä jo loppuviikolla, kun oikean laidan liitäjä Nicholas Otaru loukkasi polvensa eikä pystynyt lainkaan pelaamaan.
RoPS hävisi ottelun pitkälle keskikentällä, missä vierailija oli koko ajan askeleen edellä.

ROPSIN maalipyssynä jatkoi Aleksandr Kokko, joka päästettiin kentällä puolen tunnin jälkeen. Hän toi targettina uuden ulottuvuuden ja pisti pelin jännäksi heti vieraiden 0-2 -maalin jälkeen. Ataulla Guerra tarjoili syötön ja Kokko tinttasi pallon ylänurkkaan.
– Joukkueen yritykseen olen tyytyväinen, mutta emme tehneet paikoista tasoitusta. IFK pelasi tosi fiksusti, Kokko myönsi.
Virtanen oli vaihtamassa Guerraa kentältä ennen kavennusta muttei onneksi sitä tehnyt. Hän oli lähimpänä tasoitusta, kun IFK-maalivahti torjui laukauksen tolppaan vartti ennen loppua.
Emenikekin esitti huiman läpiajon, mutta kova laukaus tärähti suoraan maalivahti Simon Nurmeen.

Kari Pyykkö
© 2013 Lapin Kansa


Luettu 2334 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309