ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 11 huhtikuu 2013 08:33

Arvio: RoPSin materiaali

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Emenike on RoPSin hyökkäyksen kovavauhtisen osio. Emenike on RoPSin hyökkäyksen kovavauhtisen osio. Kuva: Jussi Leinonen

Maalivahdit: Kaksikko Tomi Maanoja ja Oskari Forsman on liigan tasaisimpia. Ykköstorjuja Maanojan suoritusvarmuus on kuitenkin arvoitus. ”Psyko” on parhaimmillaan eturivin vahteja, mutta itseluottamus on ohkainen ja pahoja virheitä sattuu joskus. Pieni kysymysmerkki.

Puolustus: Fyysisesti vahva keskuspuolustus Obilor – Ndukaku on sarjan eliittiä. Laitapuolustukseen on useita pelaajia tyrkyllä, mutta selkeät ykkösvaihtoehdot puuttuvat. Koko laitapakkikalusto joutuu hakkaamaan kierroksenrajoitinta vasten. Vanha sotaratsu Tuomo Könönen voi joutua pelaamaan yllättävän paljon. Osasto kestänee liigatason, mutta tässä RoPS antaa suurimmalle osalle joukkueista tasoitusta.

Keskikenttä: Antti Okkonen on keskikentän kenraali. Jos Victor Turcios kuntoutuu nopeasti entiselleen, ovat pohjapelaajat tasoltaan sarjan ylempää keskikastia. Korvaajina Ville Saxman on peruskamaa liigaan, ja nuori Olli Pöyliö menee rotaatiopelaajana. Pelintekijä Ataullah Guerra on puutteineenkin pelimies, ja jos RoPS pystyy hyödyntämään hänen vahvuutensa, on jälki tuhoisaa. Keskikentän laitapelaaja Nicholas Otaru on monipuolinen kahdensuunnan pelaaja, sekä pikajuna Emenike yksi liigan tehokkaimmista laitureista. Emenike ei ole puolustusorientoitunut, mutta penkiltä löytyy jarrumiehiä johtoaseman turvaamiseen. Kari Virtanen voi tarvittaessa roolittaa keskikentän monin tavoin ja nostaa myös pakkeja laitureiksi. Kokonaisuutena RoPSin vahvuus.

Hyökkäys: Täydentää RoPSin vahvan keskiakselin. Ykköskärki Aleksandr ”Boris” Kokko on liigan tähtihyökkääjiä. Kokon rooli on jopa pelottavan suuri. Myös laiturina pelaavasta Mika Lahtisesta ei ole Kokon saappaisiin, vaikka hän korvaa paljon hurjalla työmoraalillaan. Hätätilassa piikkiin nostetaan Otaru. Hyökkäysmateriaali on hyvä, mutta kapea.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa

 

Luettu 2006 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309