ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 05 huhtikuu 2013 08:07

Lauantain peli: Cup-kiimaa kinosten keskellä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – FC Inter Turku, Suomen Cupin 5. kierroksen ottelu Keskuskentällä lauantaina 6.4. klo 15.00

Asetelma? RoPS avaa Suomen Cupin lumipenkkojen reunustamalla ”Keskarilla” kuitattuaan suoraan paikan 5. kierrokselle liigacupin menestyksen perusteella. FC Inter murskasi edellisellä rundilla nelosdivarin VaKP:n 0 – 9. Liigacupissa turkulaiset eivät voittaneet yhtään peliä. Kahden viime kauden hopeamitalisti Inter on menettänyt avainpelaajistaan Joni Kaukon ja Mika Ojalan. RoPS lähtee otteluun hyvistä asetelmista, sillä sairastupa on tyhjenemässä, ja Kari Virtasella on jopa vaihtoehtoja useille pelipaikoille. Ennakkoasetelma on hyvin tasainen.

Seuraa tätä! Maalitykkien taisto Kokko vs. Sirbiladze. Jos RoPSin Aleksandr Kokko toipuu odotetusti pelikuntoon, kentällä kohtaavat kaksi pelaajaa, jotka ovat ainoina voittaneet sekä Veikkausliigan että Ykkösen maalikuninkuuden. Kokko (liiga 2008 FC Honka, Ykkönen 2012 RoPS) on taitava ja vahva pelaaja, joka on kokonaisvaltainen hyökkäyspelin rytmittäjä, sekä hyvä maalintekijä. FC Interin Irakli Sirbiladze (liiga 2012 FC Inter, Ykkönen 2010 KPV) on järkälemäinen target-hyökkääjä, joka raivaa itselleen väkisin tilan maalintekoon. Georgialainen on vahva ilmassa ja suojaa palloa erinomaisesti maassa.
RoPSin keskuspuolustaja Obilor pelasi viime syksyn Interissä. Tulisieluisen nigerialaishärän pitää hallita tunteensa tuttuja pelikavereita vastaan. Obilor on avainasemassa vahvan Inter-hyökkäyksen eliminoinnissa.

Oho! RoPS on perinteikäs cup-joukkue. Se oli ensimmäisen kerran finaalissa jo 1962 maakuntasarjajoukkueena (nykyinen Kakkonen)! Tuolloin hiljattain edesmenneen legendaarisen Kaj Pahlmanin edustama HPS oli parempi. Cupin voittoa RoPS juhli 1986, kun lappilaisfi naalissa kaatui KePS. Loppuottelussa RoPS oli myös 1993, mutta kannua kohotti HJK.

Oho2! RoPS on voittanut Interin viimeksi kaudella 2004, (4-0), jolloin turkulaisia valmensi Kari Virtanen. ”Karo” oli turkulaisten puikoissa kausilla 2003 – 2006. Silloisista pelaajista Interissä pelaavat yhä Mangus Bahne, Henri Lehtonen, Ville Nikkari ja Ari Nyman.

Poissaolot? RoPSista loukkaantuneina ovat Albin Granlund ja Tuomas Tyystälä sekä Interiltä Kalle Kauppi.

Arvio? Interillä on edelleen vahva materiaali, mutta joukkueen peli ei ole vielä täysin raiteillaan. Ottelu on tasainen, ja RoPS etenee niukalla marginaalilla neljännesvälieriin.

 Mika Lahtinen (vas.), Antti Peura ja Victor Turcios marssivat hankien kautta kohti lauantaina alkavia virallisia pelejä. (Kuva:Pekka Aho)

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa

Luettu 3359 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309