ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 07 maaliskuu 2013 08:28

RoPS puolivälieriin mutta minne?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS-kärki Mika Lahtisen paras paikka on tässä. VPS-vahti Henri Sillanpää venyttää kuitenkin laukauksen eteen. RoPS-kärki Mika Lahtisen paras paikka on tässä. VPS-vahti Henri Sillanpää venyttää kuitenkin laukauksen eteen. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran voitti jalkapallon liigacupin alkulohkonsa, vaikka hävisi keskiviikkoillan päätöspelinsä Ounashallissa Vaasan Palloseurallle 1-2 (0-1).

Kuopion Palloseura nousi Pietarsaaren Jaron kaadolla tasapisteisiin, mutta RoPS oli keskinäisissä otteluissa parempi ja voitti lohkonsa. Myös KuPS eteni lohkosta puolivälieriin ja Jarokin lohkojen parhaana kolmosena.
Lohkovoitto takaa RoPSille myös kotiedun puolivälieriin, joiden runkopäivä on ensi lauantai. RoPSin leirissä oltiin vielä keskiviikkoiltana kysymysmerkkinä, missä ottelu FC Lahtea vastaan pelataan. Virallinen päätös asiasta saadaan vasta torstaina, kun vaihtoehdot on tutkittu.
– Vähän on sellainen tuntuma, että lauantaina ei vielä pelata. Oulun hallissa on turnaus, joten peliajankohta voi muuttua esimerkiksi sunnuntai- illaksi, pyöritteli RoPSin valmentaja Kari Virtanen.
Rovaniemen keskuskentällä ottelua ei varmasti pelata. Kaupunki on lupaillut vihreää nurmea näkyviin vasta noin puolentoista viikon kuluttua.
Puolivälieräottelulla on sikäli kiire, että liigacupin välierät odottavat jo tulevan viikon keskiviikkona. Mikäli RoPS onnistuu puolivälierän hoitamaan, tarjolla on jälleen kotipeli. Vastustaja tulee otteluparista MyPa-KuPS.
– Joka peliä lähdetään voittamaa jatkossakin. Päätöspeli oli kyllä halutonta ja mautonta menoa. Muutaman pelaajan valmistautumisesta jäi mietittävää. Asenteessa on kaikin puolin korjaamista, näki Virtanen.

VPS KARKASI kahden maalin johtoon kahdella erikoistilannemaalilla. Ensimmäisen tuikkasi Jarno Parikka helpon näköisesti liki nollakulmasta 25. minuutin kohdalla. Toinen kylmä suihku tuli VPS-kapteeni Sebastian Strandvallin napakasta kulmapotkusta, joka painui RoPS-pelaajan kautta etukulmasta sisään 57. minuutilla.
– Minulle se maali pitää merkitä, naurahti Strandvall pelin jälkeen.
Hänestä oli loppuhetkillä tulla kahden maalin mies, mutta ampui läpiajosta pallon ohi maalin.
RoPSin loppukiri alkoi toisen jakson jälkimmäisellä puoliskolla, mutta kantoi vain yhden kavennusmaalin verran. Sen ampui Ville Saxman 81. minuutin kohdalla pelaajaruuhkasta.
Muut RoPS-lähentelyt hoiti ulottuva VPS-vahti Henri Sillanpää, jonka parasta osaamista olivat Mika Lahtisen ja Emeniken hurjien laukausten torjuminen. Extorniolaista otti ainoa takaiskumaali niin paljon kupolista, että hankki turhan varoituksen jälkipelistä. Ottelun oululaistuomari Harri Siniaalto jakoi kaikkiaan kuusi varoituskorttia. VPS kuittasi niistä peräti viisi.
– Kaveri teki liian helppoja maaleja. Aika paljon pitää pelin parantua, että puolivälieristä mennään jatkoon, myönsi RoPS-pakki Antti Peura.
Kari Virtasta mietitytti pitkäksi venähtänyt sairaslista. Uusin potilas oli toinen nigerialaistoppari Ndukaku.
– Kai niitä on jo kymmenkunta eli aivan liian paljon, ”Karo” totesi.
Eilisen perusteella joukkue kaipasi mm. pitkään sivussa ollut Antti Okkosta keskikentän pohjalle, mutta hänenkään paluusta Virtanen ei osannut sanoa mitään varmaa.

”Oka” näki kaikkea muuta kuin hissijoukkueen

Rovaniemen Palloseuran lohkovoitto saattoi olla monelle yllätys
– Ja monelle ei. Joukkue on vahvistunut viime kaudesta, näki valmentaja Kari Virtanen.
VPS:n kaiken kokenut valmentaja Olli Huttunen näki RoPSissa nyt kaikkea muuta kuin hissijoukkueen.
– RoPS on tullut nyt liigaan tosi vahvasti ja hyvällä joukkueella. Sillä on kaikki edellytykset vähintään liigan keskikastiin, vakuutti Huttunen.
Vaasalaisseura nappasi ensimmäisen voittonsa vasta viimeisessä alkulohkon ottelussa.
– Joukkue pelasi nyt hyvällä sykkeellä. Tämä halli on niin erilainen pelattava. Erikoistilanteita tulee toinen toisen perään ja niissä me nyt onnistuimme, ”Oka” totesi.
Erityiskehut sai uusi kenialainen keskikenttäpelaaja Anthony Dafaa, jonka testijakso saattaa hyvinkin päättyä sopimukseen.
RoPSin paras pelaaja oli valmentajan mielestä vasemman pakin tontilla onnistunut Mika-Matti Maisonvaara, jonka vahvoista laitanousuista syntyi useita hyviä tilanteita.

 RoPS eteni Kari Virtasen ja kumppaneiden komennossa liigacupin puolivälieriin lohkovoittajana. Ainoat tappiot tulivat Ounashallissa. (Kuva: Pekka Aho)

RoPSin kokoonpano: Oskaskari Forsman, Antti Peuras, Obilor, Arttu Härkönen, Mika-Matti Maisonvaara, Ville Saxman, Olli Pöyliö (60. Joonas Pennanen), Nicholas Otaru, Emenike, Mika Lahtinen (73. Jarkko Niskajärvi), Aleksander Kokko..
VPS: Henri Sillanpää, Jespen Engström , Jyrki Saranpää, Karsten Smith, Atte Hoivala, Cheyne Fowler, Sebastian Strandvall, Patrik Lomski, Anthony Dafaa, Tony Björk (70. Kim Böling), Jarno Parikka (84. Ville Luokkala).

Kari Pyykkö
© 2013 Lapin Kansa


Luettu 2459 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309