ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 06 maaliskuu 2013 08:37

Päivän peli: RoPS varmistaa lohkovoiton ja kotiedun

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS-Vaasan Palloseura, liigacupin ottelu Ounashallissa keskiviikkona 6.3. klo 18.30

Asetelma? RoPS varmisti paikkansa puolivälieriin upealla voitolla Pietarsaaressa. RoPS on selkeästi ison kentän joukkue. Joukkue pystyy toteuttamaan sille ominta pelitapaa täysikokoisilla kentillä, mutta sopeutuminen hallipainiin on ollut hankalaa. Lisäksi joukkueessa on useita pelaajia, joilla on vaikeuksia ahtaassa tilassa. VPS on kerännyt vain kaksi pistettä, mutta halliväännössä silläkin on mahdollisuudet haastaa RoPS. Isäntäjoukkue hamuaa lohkovoittoa, johon riittää varmasti jo tasapelikin. RoPS voi voittaa lohkonsa vaikka häviäisikin, jos Jaro ei voita KuPSia.

Seuraa näitä! RoPS on ollut Ounashallin erikoistilanteissa vahva. Kulma- ja vapaapotkuista, sekä Emeniken pitkistä rajaheitoista syntyy jatkuvasti hyviä maalintekopaikkoja. Joukkue pelaa tilanteet fiksusti tehden tilaa väkivahvan Ndukakun nousuille maalille. Toppari on erittäin vaarallinen vastustajan maalin edessä.
Tomi Maanoja teki KuPS ja Jaro-otteluissa useita voittavia torjuntoja. Viimeksi Ounashallissa hän myös ohjasi peliä rohkeasti, ja miehen olemuksessa näkyi merkkejä vanhasta ”Psykon” itseluottamuksesta. RoPSilla on kaksi hyvää maalivahtia, mutta Maanojan itseluottamuksen kannalta hänen olisi tärkeää saada näyttömahdollisuuksia. Ykkösmaalivahtikisassa RoPSin kannattaa kuitenkin ramata ”Psykoon” yhtään Oskari Formania väheksymättä.

Oho! VPS ei ole voittanut yhtään liigacupin ottelua!

Poissaolot? Testissä ollut Ataullah Guerra on matkustanut kotimaahansa hoitamaan siviiliasioitaan. Loukkaantuneina ovat RoPSista Antti Okkonen, Albin Granlund, Tuomas Tyystälä ja Jarkko Lahdenmäki. Vaasan riveistä puuttuvat Antti Uimaniemi ja Ville Koskimaa.

Arvio? Hallipeli on jälleen tasaista vääntöä, mutta RoPSilla on ottelussa panoksia, ja ”Vepsulla” ei. Isännän ääni kantaa Ounashallissa vähintään tasapeliin, ja RoPS pelaa puolivälierän kotikentällä.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa


Luettu 1895 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309