ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 27 helmikuu 2013 06:14

Pöyliön päättäväisyys palkittiin voittomaalilla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Olli Pöyliö tuuletti uran ensimmäistä pääsarjamaaliaan. 17-vuotias lupaus täräytti pallon vapaapotkusta KuPSin verkkoon. Olli Pöyliö tuuletti uran ensimmäistä pääsarjamaaliaan. 17-vuotias lupaus täräytti pallon vapaapotkusta KuPSin verkkoon. Kuva: Pekka Aho

Nuoren miehen päättäväisyys vapaapotkutilanteessa ratkaisi lopulta sen, että Rovaniemen Palloseura kukisti Kuopion Palloseuran 1-0 (1- 0) jalkapallon liigacupissa tiistai-iltana Ounashallissa.

Vasta 17-vuotias Olli Pöyliö marssi 20 minuutin kohdalla ampumaan vapaapotkua. Tilanteeseen yritti tulla mm. Trinidad&Tobagon testimies Ataullah Guerra, mutta Pöyliö näytti, että hän ampuu. Ja niin myös ampui. Pallo painui upeasti reilusta 20 metristä verkkoon ohi KuPS-vahti Mika Hilanderin.
– Olihan se mahtava kokemus. Hienoa, että olen saanut vastuuta ja pääsen myös hoitamaan erikoistilanteita, myhäili vartti ennen loppua kentältä vaihdettu Pöyliö.
Vapaapotkutreenit ovat kuuluneet juniorin ohjelmaan myös joukkuetreenien ulkopuolella, joten asiaan on paneuduttu kunnolla.
Pöyliö kiitteli ensimmäisestä pääsarjamaalistaan myös sitä, että sai viime kaudella paljon vastuuta Kakkosen FC Santa Clausissa.
– Miesten pelit ovat miesten pelejä. Ei näihin kerralla hypätä mukaan, Ounasvaaran urheilulukiolainen totesi.
RoPSin päävalmentajaa Kari Virtasta hymyilytti Pöyliön jämeryys vapaapotkutilanteessa.
– Edellispelissä hänet siirrettiin vielä sivuun ampujan paikalta, mutta ei enää. Hieno suoritus, Virtanen kehaisi.
RoPSin junioriosasto onnistui kokonaisuutena hienosti, sillä toisena topparina pelasi Arttu Härkönen.
– Ollin ja Artun ei tarvinnut hävetä yhtään edesottamuksiaan. ”Tume” (kakkosvalmentaja Tuomo Könönen) luotti nuoriin ja se kannatti, Virtanen tuumi.

KOKONAISUUTENA RoPSin esitys oli kaksijakoinen. Avausjakso oli todella raikasta menoa ja tilanne olisi voinut yhtä hyvin olla jo 2-0 tai 3-0. Lähimpänä toista maalia oli Mika Lahtinen, jonka veto Guerran tarjoilusta jysähti ylärimaan.
– Toisella jaksolla päädyimme vastaanottavaksi osapuoleksi tunnin pelin jälkeen. Tämä oli kyllä melkein heikoin jaksomme koko liigacupissa, Virtanen myönsi.
Siinä vaiheessa pääosan ottivat RoPSin maalivahti Tomi Maanoja ja Ndukakun johtama puolustuslinja, jotka onnistuivat hämmästyttävällä yhteispelillä pelastamaan 2-3 varmaa maalia. Nyt viimeistään nähtiin, että Maanojan hankinta oli onnistunut veto seurajohdolta.
RoPSin laitureista Emenike oli huimassa iskussa vasemmalla laidalla ja sen koki ennen muuta helteessä ollut Antti Hynynen.
– ”Epi” halusi varmaa näyttää KuPSille, kun kävi aikoinaan näytillä siellä eikä kelvannut seuraan, Virtanen arveli.
Kari Virtanen myönsi, että testimies Guerra ei ole vielä sopeutunut fyysiseen skandinaavifutikseen. Miehellä on riittänyt tosin muutakin ajateltavaa, sillä hänen veljensä ammuttiin kuoliaaksi viime viikolla kotimaassaan.
– Hän haluaa edelleen näyttää osaamistaan ja me katsomme, Virtanen kertoi.

Liigacup
RoPSilla on liigacupissa hyvät jatkosaumat puolivälieriin.
Lohkojen kaksi parasta menee jatkoon sekä lohkojen kaksi parasta kolmosta.
Kolmoslohkossa Jarolla on 8 sekä RoPSilla ja yhden ottelun enemmän pelanneella KuPSilla 7 pistettä.
RoPS kohtaa vielä ensi lauantaina Jaron vieraissa ja ensi keskiviikkona VPS:n Ounashallissa.

Kari Pyykkö
© 2013 Lapin Kansa

Luettu 2697 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309