ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 21 helmikuu 2013 08:42

RoPS taipui alivoimalla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin ronskiotteista topparia Obiloria ei kiitelty pelin jälkeen. Hän päätyi pelikieltoon otettuaan kaksi varoituskorttia Jaroa vastaan. RoPSin ronskiotteista topparia Obiloria ei kiitelty pelin jälkeen. Hän päätyi pelikieltoon otettuaan kaksi varoituskorttia Jaroa vastaan. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran ensimmäinen liigacupin kotipeli Pietarsaaren Jaroa vastaan Ounashallissa päättyi kirvelevään 0–1 (0–0) tappioon.

Ottelun ratkaisumaalin ampui rangaistuspotkusta Jaron kärkipelaaja Shahdon Winchester ottelun 58. minuutilla. Tappion lisäksi RoPSille jäi pelistä rasitteeksi nigerialaistoppari Obilorin ulosajo, joka tietää pelikieltoa ensi viikon KuPS-otteluun.
Obilor saa syyttää ulosajostaan vain itseään. Ensimmäisen korttinsa hän tienasi jouduttuaan paikkaamaan ylimielisestä kikkailusta johtunutta pallonmenetystään. Toisen hän otti pelin 59. minuutilla huitaisemalla vastustajaa hyökkäyspäässä kulmapotkun jälkitilanteessa. Obilor, ja myös topparipari Ndukaku saivatkin kuulla kunniansa ottelun jälkeen päävalmentaja Kari Virtasen tuomiolauselmassa.
– Kaverit pelailevat tipitapia ja ottavat typeriä riskejä, kun pallo pitäisi purkaa turvallisesti. Näiden seurauksena sitten otetaan kortteja, Virtanen lateli.
Ndukaku oli suurissa vaikeuksissa pallollisena koko ottelun ajan. Käytännössä kaikki pelinavausyritykset menivät vastustajalle tai yli kentän rajojen.

PELI OLI kokonaisuudessaan tyypillistä Ounashallipeliä, ja aloite oli tukevasti RoPSin käsissä. Pallo oli paljon ilmassa, ja ratkaisuja haettiin ristipalloilla. RoPSin Emenike oli selvästi ahnein ja vaarallisen sinipaita hyökkäyssuuntaan. Aleksandr Kokko oli nivusvaivaisena sivussa, ja hänet piikissä korvannut Mika Lahtinen ei päässyt palloon kiinni Jaro-toppari Hugo Mirandan suitsissa. Keskialueella nuori Olli Pöyliö pelasi aktiivisesti ja rohkeasti täydet minuutit. Komennus avauskokoonpanon tuli, kun Tuomas Tyystälä loukkasi reitensä tiistaina.
– Etenkin ottelun alussa olin hyvin mukana pelissä. Eihän tähän voi tyytyväinen olla, kun hävittiin, Pöyliö kertoi.
Testipelaaja Ataullah Guerra väläytteli muutamaan otteeseen hyvää pelikäsitystään, taitoaan ja nopeuttaa, sekä rakenteli myös muutaman maalipaikan. Kokonaisuudessaan mies jätti kuitenkin aran vaikutelman, eikä hän uskaltautunut nousemaan lainkaan pääpalloihin.

RATKAISUOSUMA syntyi Jaron nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Antti Peuran rike johti rangaistuspotkuun, ja Oskari Forsman oli voimaton Winchesterin tarkan sijoituksen edessä.
Takaiskun ja Obilorin maalin jälkeen RoPS oli hetken hämillään, mutta moottorista löytyi seuraava vaihde Virtasen pelaaja- ja ryhmitysmuutosten jälkeen. RoPS painoi ottelun lopun rajusti päälle, sai lukuisia kulma- ja vapaapotkuja, sekä loi myös pelitilanteista maalipaikkoja. Jaron puolustus kesti, ja Jaroveskari Jesse Öst esitti kaksi todellista paraatipelastusta torjumalla Emeniken hurjan vedon Guerran passista ja Antti Peuran laukauksen samaten trinidadilaisen pohjustamasta tilanteesta.
Jaron päävalmentaja Alexei Eremenko iloitsi voitosta, mutta ei ollut tyytyväinen omiensa peliin.
– Kolme pistettä ja nolla omissa on tärkeää, mutta pelin tasoon en voi olla tyytyväinen. Tämä on vaikea paikka pelata.

Ottelupuntari
RoPS – FF Jaro 0-1 (0-0)
Maalit: 58 min. 0-1 Shahdon Winchester rp.
Mikä ratkaisi? RoPS kontrolloi kenttätapahtumia lähes koko pelin ajan, mutta ei löytänyt keinoja murtaa Jaron tiivistä puolustusryhmitystä ahtaalla kentällä, ja joutui hakemaan ratkaisuja kaukolaukauksilla. Jaro pystyi muutamaan vastaiskuun, joista yksi johti ratkaisevaan rangaistuspotkuun. Jarolle voiton takasi uhrautuva ja hyvin organisoitu puolustuspelaaminen ja loistava maalivahtipeli. RoPS painoi päälle alivoimallakin.
Yleisöä: 450.
Entä sitten? RoPS kohtaa tiistaina 26.2. Ounashallissa Kuopion Palloseuran

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa

Luettu 2949 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309