ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 20 helmikuu 2013 08:23

Päivän peli: RoPS ottaa voiton kotiavauksessa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli: RoPS – FF Jaro (Pietarsaari) liigacupin ottelu Ounashallissa keskiviikkona 20.2. klo 18.30

Asetelma?
RoPSin ensimmäinen kotiottelu liigacupissa. Talviturnee on lähtenyt hienosti liikkeelle vierasvoitolla ja tasapelillä. Myös Jaro on aloittanut hyvin, vaikka joukkuetta koettelee paha loukkaantumissuma.
Taskussa on tasapeli Pohjanmaan derbyssä VPS:n kanssa ja voitto lauantaina KuPSista. Alexei Eremenkon joukkueen rakennus on vielä kesken, ja Jaro on testannut liigacupissa useita pelaajia.

Seuraa näitä! RoPSin testattavana on hyökkäävä keskikenttäpelaaja Ataullah Guerra. Pelaajatyyppinä hän on hieman karrikoiden ”köyhän miehen Yaya Toure”. Guerra on taitava, hän pystyy ohittamaan vastustajan helposti ja tekemään itselleen tilaa. Trinidadilainen on vahva pystyjuoksija ja vaikuttaa myös taitavalta syöttelijältä. Pieni halli ei ole hänen ominaisuuksilleen paras mahdollinen näyttöpaikka. Kuitenkin nyt nähdään jotain viitteitä siitä, onko hän RoPSin ensi kauden pääpelintekijä?
Viimeisten otteluiden perusteella RoPSin ongelmaksi voi muodostua laitapakkiosasto. Ratkaisu voisi olla Mika Lahtisen sovittaminen laitapuolustajaksi.
Nöyrällä ja luotettavalla työhevosella ei ole tällä hetkellä avauskokoonpanon paikkaa Kari Virtasen käyttämässä kenttäformaatissa ”Ladalle” tutuilla pelipaikoilla. RoPSilla ei taida olla varaa pitää Lahtista penkilläkään.

Poissaolot: RoPSin Antti Okkonen, Albin Granlund ja Tuomo Könönen ovat loukkaantuneina. Jaron riveistä puuttuvat varmuudella Frank Jonke, Johan Brunell ja Matias Wargh. Lisäksi useamman miehen pelaaminen on epävarmaa. Tuore hankinta Hendrik Helmke ei ole vielä joukkueen mukana.

Oho! Trinidad ja Tobago on Suomen näkövinkkelistä eksoottinen jalkapallomaa, mutta nyt pelaajia on rantautunut Suomeen useampia. Kentällä nähdään Jaron hyökkääjä Shahdon Winchester. Lisäksi KuPSin testissä on T&T:n maajoukkuepelaaja Densill Theobald.

Arvio? Tasainen ottelu. RoPS on materiaaliltaan hieman vahvempi ja joukkueena yhtenäisempi. Peli kääntyy niukasti isännille.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa

Luettu 2570 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309