lauantai, 16 helmikuu 2013 10:22

RoPS voimissaan Oulussa

Trinidad & Tobagon maajoukkuemies Ataullah Guerra pelasi toisen jakson kymppipaikalla RoPSin keskikentällä. Trinidad & Tobagon maajoukkuemies Ataullah Guerra pelasi toisen jakson kymppipaikalla RoPSin keskikentällä. Kuva: Jani Kytöaho

Rovaniemen Palloseuran meno on tällä hetkellä vakuuttavaa. Joukkue pelasi talvikauden viidennen pelinsä FootCoop2013 turnauksen avausottelussa AC Oulua vastaan. RoPS kaatoi väkevän esityksen jälkeen oululaiset 2-0 (1-0).

Kolmesta harjoituspelistä ja kahdesta liigacupin pelistä on tilillä näin neljä voittoa ja tasapeli. Tuloksiakin parempaa on joukkueen ilme. Oulun isossa hallissa esiintyi erittäin hyvin organisoitu joukkue, joka avausjaksolla otti hieman vastaan, mutta puolusti kurinalaisesti. Toisella jaksolla onnistuneiden pelaajavaihtojen jälkeen Kari Virtasen ryhmä tempaisi aloitteen ja vei peliä lähes suvereenisti.
RoPSin maalit tekivät kolmannelle minuutilla komeasti vapaapotkusta Emenike, ja 69. minuutilla rangaistuspotkusta Aleksandr ”Boris” Kokko. AC Oulu kykeni luomaan ainoastaan muutaman maalipaikan, mutta kuvaavaa on, ettei ensimmäisen ottelun RoPSin maalilla pelannut Tomi ”Psyko” Maanoja joutunut varsinaisiin torjuntatöihin kertaakaan
– Puolustimme hyvin ensimmäisen puoliajan ja pääsimme pallolliseen peliin paremmin mukaan toisella, kommentoi sopimuksestaan kiitokseksi hyvän ottelun pelannut Ville Saxman.

Tomi Maanoja debytoi RoPSin maalissa nollapelillä.

Oulu hallitsi palloa avausjaksolla, mutta ei päässyt tekopaikoille. RoPSin parhaat tilanteet syntyivät erinomaisesti pelanneen ”Nigerian pommikoneen” Emeniken laidalta. Hän ampui vapaapotkun sisään kauniilla kierteellä tolpan kautta.
Tilanteita syntyi myös ”Boris” Kokon vahvojen suoritusten jälkeen. Kokko voitti järkeään kaikki pallot hyökkäyspäässä, vaikka Oulun testissä oleva brittitoppari Luis Morris Derbyshire kovaan painiin maalihaupitsin haastoikin.

TOISELLA PUOLIAJALLA kentälle tuli testissä oleva hyökkäävä keskikenttämies Ataullah Guerra. Nicholas Otaru siirtyi laitaan kymppipaikalta ja Tuomas Tyystälä korvasi keskikentän pohjalla Mika Hännisen. RoPS pääsi jylläämään toistuvia hyökkäyksiä AC:n maalille, ja vain veskari Tommi Lindholmin huipputorjunnat, ja RoPSin huono viimeistely pitivät numerot siedettävinä.
Guerra osoitti heti pelimiehen merkkejä. Hän loi itselleen parikin hyvää tekopaikkaa, ja pohjusti tarkoilla syötöillään useamman tilanteen. Etenkin pystyjuoksuissaan Trinidad ja Tobagon maajoukkuemies oli vahva. Kokko viimeisteli loppunumerot itse hankkimastaan pilkusta.
Virtanen oli pelin jälkeen tyytyväinen.
– Pallollinen peli toimi toisella jaksolla. Juostiin paljon ja oikeaan suuntaan.
”Piikkiön Oraakkeli” oli tyytyväinen testimieheensä.
– Guerra pystyi ohituksiin ja luomaan paikkoja. Positiivinen esitys.

RoPS 4-2-3-1: Tomi Maanoja; Joonas Pennanen, Obilor, Ndukaku, Antti Peura (v. Mika-Matti Maisonvaara); Mika Hänninen (v. Ataullah Guarra), Ville Saxman; Tuomas Tyystälä, Nicholas Otaru (v. Santeri Kumpula), Emenike (v. Eetu Soppela); Aleksandr Kokko.