ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 16 helmikuu 2013 10:09

Nicholas Otaru tuli RoPSiin etsimään uusia haasteita

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
HYVÄT TREENIT. Nicholas Otaru on treenannut RoPSin kanssa kuukauden ja kehuu harjoittelua kehittäväksi ja monipuoliseksi. HYVÄT TREENIT. Nicholas Otaru on treenannut RoPSin kanssa kuukauden ja kehuu harjoittelua kehittäväksi ja monipuoliseksi. Kuva: Venla Rautajoki

Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkueen harjoitukset ovat päättyneet. Ounashallin tekonurmelle pallottelemaan jää vielä kaksi pelaajaa, Nicholas Otaru ja Aleksandr ”Boris” Kokko. Hyväntuuliset jalkapalloilijat tekevät vielä omatoimisen laukaisuharjoittelun, jonka jälkeen Otaru on valmis haastatteluun.

”Olemme olleet Boriksen kanssa läheisiä ystäviä vuodesta 2007, kun hän tuli FC Honkaan. Siitä asti olemme pitäneet yhteyttä, vaikka emme ole pelanneetkaan vuosiin samassa joukkueessa. Boris oli yksi merkittävä syy siihen, että tulin RoPSiin”, Otaru kertoo.
Parivaljakko on koolla taas. Ensi kaudella nähtäneen useamman kerran tilanne, jossa nopea Otaru ohittaa oikealla laidalla vastustajan laitapuolustajan, etenee kohti päätyrajaa ja tavoittaa taidokkaalla keskityksellä nopeaan pystyjuoksuun rynnistävän Kokon, joka niittaa pallon häkkiin.

Otaru on yksi Veikkausliigaan nousseen RoPSin kovista kotimaisista hankinnoista. Turussa syntynyt, mutta Espoossa jalkapallo-oppinsa saanut taitava laituri on merkitty päävalmentaja Kari Virtasen papereissa suureen rooliin.
”Minulla on hyvä tilannenopeus, ja olen nopea ja taitava. Pyrin RoPSissa aiempaa uraani enemmän myös laukomaan ja tekemään maaleja”, Otaru määrittelee jalkapalloilijaprofiiliaan.
”Tein ensimmäisessä liigacupin pelissä Vaasassa maalin, kuten myös kahdessa ensimmäisessä harjoituspelissä. Olen ampunut maalia kohti varmaan enemmän kuin kolmena viime kautena yhteensä”, Otaru nauraa.
Otaru on pelannut keskikentällä myös puolustavassa roolissa ja jopa laitapakkina. RoPSissa hän on totutellut myös kymppipaikalle. Mieluisin tontti on keskikentän oikealla laidalla.

Otaru on pelannut liigaa Hongassa jo vuodesta 2006. Siirtyminen RoPSiin on hänen ensimmäisensä seuravaihtonsa miesten tasolla.
”Tarvitsin vaihtelua uralleni, uuden paikan ja uuden seuran. Minusta tuntui, etten saanut enää Hongassa itsestäni enempää irti. Uudet ympyrät tuovat tarvittavia uusia haasteita.”
”Olin kuullut RoPSista pelkkää hyvää, ja Boris kehui seuraa ja kaupunkia. Tiesin siirtyessäni, että Boris voi lähteä ulkomaille, joten ei tänne tulo ollut pelkästään hänestä kiinni. Tiesin, että RoPSissa hoidetaan asiat hyvin, joukkueesta tulee kova ja RoPSilla on tavoitteet korkealla.”
Äiti, siskot ja iso osa kavereista jäi Espooseen. Lentäen kotona käynnit eivät kuitenkaan vie liikaa aikaa. Ystävät etelästä vierailevat myös Rovaniemellä, kunhan jalkapalloammattilaisen kalenterista vain löytyy tilaa.

Nigerialaisen isän ja suomalaisen äidin poika pelasi nassikkana jääkiekkoa ja oli kiekkofani.
”Rakastin lätkää, mutta pelailin myös futista. Lajivalinnan päätti äiti. Hän ilmoitti, että jääkiekko on niin kallista, että sinun täytyy jatkaa futiksessa”, Nicholas Otaru muistelee.
Kahdeksanvuotiaana poika meni espoolaisen FC Kasiysin harjoituksiin. Vanhempana juniorina hän edusti FC Espoota.
Otaru on nyt treenannut RoPSin kanssa reilun kuukauden ja on vakuuttunut.
”Olemme harjoitelleet erittäin hyvin ja monipuolisesti hyvissä olosuhteissa. Karon harjoitukset ovat monipuolisia ja kehittäviä. Myös fysiikkaharjoittelu on ollut erinomaista ja seuran fysioterapia huippuluokkaa.

Espoossa koko ikänsä asunut jalkapalloilija on sopeutunut myös elämään Rovaniemellä.
”Kaupunki on viihtyisä ja olen sopeutunut hyvin. Kotiutumista on auttanut RoPSin talossa asuminen. On ihan mielettömän hienoa, että monet joukkuekaverit asuvat samassa talossa. Vietämme paljon vapaa-aikaa yhdessä, kaikki ovat kavereita keskenään ja yhteishenki on loistava.”
Otaru uskoo yhteishengen kantavan myös kentällä.
”RoPSissa on sellainen meininki, ettei kaveria jätetä yksin. Uskon, että se on meidän suuri vahvuus myös alkavalla kaudella.”
Päävalmentaja Kari Virtanen on tehnyt Otaruun suuren vaikutuksen.
”Hän on loistava käsittelemään pelaajia. Hän osaa ottaa huomioon jokaisen yksilönä ja omana persoonanaan. Emme ole hänelle vain joukko, vaan yksilöitä, joilla on oma identiteettinsä. Hän osaa keskustella kaikkien kanssa.”

RoPS on aloittanut talven liigacupin kahdella vieraspelillä hienosti. Taskussa on voitto ja tasapeli. Nyt on edessä ensimmäinen kotimatsi. Otarun mielestä liigacupilla ei ole tuloksellisesti kovin suurta merkitystä.
”Tärkeintä on saada kovia pelejä pre-seasonille, ja siirtää harjoitusten asiat oikeisiin peleihin. Meidän pitää liigacupissa kehittää omaa peliämme kohti Veikkausliigakauden alkua.”
Veikkausliiga alkaa jo huhtikuussa, ja laituri on jo miettinyt kauden päätavoitettakin.
”En tullut tänne taistelemaan putoamista vastaan. Meillä on helvetin kova joukkue. Emme ole vielä joukkueen kanssa asettaneet tarkkaa tavoitetta, mutta aika kovia sijoituksia me tavoittelemme”, Otaru tuumii.
Otaru näkee RoPSin avauskokoonpanon todella vahvana, mutta hän kaipaisi vielä muutaman pelaajan rinkiin.
”Loukkaantumisten ja pelikieltojen varalta olisi hyvä olla vielä hieman laajuutta lisää. Sitten pärjäämme varmasti.”

Markku Saukko
© 2013 Uusi Rovaniemi

Luettu 2420 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309