ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 03 helmikuu 2013 11:51

RoPSilla voitokas viimeistely liigacupiin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Joonas Pennanen hoiti pallon verkkoon nigerialaistarjoilusta avausjaksolla Piteåta vastaan. Joonas Pennanen hoiti pallon verkkoon nigerialaistarjoilusta avausjaksolla Piteåta vastaan. Kuva:Pekka Aho

Rovaniemen Palloseura pelasi voitollisen kenraaliharjoituksen liigacupiin lauantaina Ounashallissa. Ruotsalainen vierailija Piteå IF oli auttamatta alakynnessä ja pääsi kotimatkalle 3-0 (1-0) tappion kera.

Käytännössä ruotsalaisille ei avautunut ottelussa ensimmäistäkään maalintekopaikkaa yhtä kulmapotkua lukuunottamatta.
– Joukkueella on ollut hyvä ilme niin harjoituksissa ja peleissä. Porukassa näkyi energisyys ja monipuolisuus. Tilanteet tehdään keskikentän kautta, näki RoPSin valmennustiimiin kuuluva Vesa Tauriainen.
Merkittävin muutos viikon takaiseen Luulajan kohtaamiseen oli vierastyöläisten paluu asemapaikalle. Ykkösessä loistanut Emenike oli laidallaan juuri niin tehokas kuin ennenkin. Hän oli osallisena kaikissa maaleissa ja roikotti itse 3-0 Ville Saxmanin tarjoilusta.
Avausmaali oli puolustukseen palanneen Obilorin ja Emeniken hyvien syöttöjen satoa. Maaliin pallon toimitti Joonas Pennanen laukauksellaan.
Espoon FC Hongasta RoPSiin siirtynyt Nicholas Otaru onnistui maaliteossa nytkin. Emenike katkaisi Piteån hyökkäyksen ja Otaru veti pallon tolpan kautta sisään.
Pian maalin jälkeen hän sai tällin polveensa ja krampin päälle, eikä pelannut loppuhetkiä.
Topparipariksi palannut Obilor-Ndukaku hoiti ruotsalaislähentelyt tutun jämäkästi. Ykkösen viime kauden maalitykki Aleksandr Kokko oli Turkin ja Puolan reissun jäljiltä tuoreessa kunnossa eikä maalintekokaan kaukana ollut.
– Omat juniorit (Eetu Soppela ja Olli Pöyliö) tulivat hyvin peliin sisään. Ville Saxmanin ja Janne Turpeenniemen testijakso jatkuu edelleen. Haluamme nähdä heidät isolla kentällä, viittasi Tauriainen tulevan viikon kahteen liigacupin otteluun.
RoPS kohtaa keskiviikkona Vaasan Palloseuran Botnia- hallissa ja Kuopion Palloseuran perjantaina myös vieraskentällä.

VEIKKAUSLIIGASSA ensi kaudella jalkapalloileva RoPS on tehnyt myös farmisopimuksen alkavalle pelikaudelle. Sopimuskumppani on Kakkosessa pelaavat TP-47 Torniosta.
Sopimus mahdollistaa pelaajien vaivattoman siirtymisen seurasta toiseen.
– Tämä on jälleen yksi askel lappilaisen jalkapallon eteenpäin viemiseksi. Sopimus mahdollistaa pelaajien pelaamisen tasonsa mukaisessa ympäristössä, kommentoi RoPSin urheilutoimenjohtaja Jari Ilola.
– RoPSilla ja TP-47:llä on perinteisesti ollut hyvät suhteet keskenään. Nyt tehty sopimus mahdollistaa yhteistyön monella sektorilla, kommentoi TP-47:n Manageri Kari Vaalto.

RoPSin kokoonpano: Paulu Tuisku (mv), Janne Turpeenniemi, Obilor, Ndukaku, Antti Peura (68. Mika- Matti Maisonvaara); Joonas Pennanen (45. Eetu Soppela), Antti Okkonen (45. Olli Pöyliö), Ville Saxman (72. Mika Hänninen), Nicholas Otaru, Mika Lahtinen (45. Aleksander Kokko).

Kari Pyykkö
© 2013 Lapin Kansa

Luettu 2453 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309