ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 16 tammikuu 2013 08:41

Täysi höyry päällä taas

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran liigajoukkueen luotsi Kari Virtanen nauttii valmentamisesta täysin siemauksin. Rovaniemen Palloseuran liigajoukkueen luotsi Kari Virtanen nauttii valmentamisesta täysin siemauksin. Kuva: Jussi Leinonen

Ulkona on yli kaksikymmentä astetta pakkasta, ja kesä kaukana, mutta Ounashallissa mennään taas kovaa. RoPS on aloittanut valmistautumisensa Veikkausliigakauteen.

Päävalmentaja Kari Virtasella on tutusti pipo päässä, ja kone käy jo täysillä kierroksilla. Virtanen valmentaa joukkuettaan liigakauteen pitkän tauon jälkeen. Viimeksi hän valmisteli Turun Interiä liigaan talvella 2006.
– Ei tämä tunnut yhtään sen kummallisemmalta, kuin Ykköseen tai vaikka Kolmoseen valmistautuminen. Intohimo minulla on aina sama.
Treeneissä on kova tempo, ei minkäänlaista tietoa loman jälkeisestä löysyydestä. Pelaajilla on takanaan omatoiminen treenijakso, ja joukkue tuntuu olevan fyysisesti hyvässä lyönnissä.
– Vauhtia on paljon, monet haluavat näyttää eka treeneissä vähän liikaakin, "Piikkiön oraakkeli" virnuilee.

 Nicholas Otaru odottaa itselleen isoa roolia liigakaudelta.

HARJOITUKSISSA on 15 pelaajaa. Sopimuspelaajista puuttuvat vain Puolassa testissä oleva Aleksandr Kokko, toipilas Victor Turcios ja 26.1. Rovaniemelle saapuvat Emenike, Ndukaku ja Obilor. Kontrahtipelaajien lisäksi harjoituksissa ovat mukana viime kaudella Jyväskylän Jalkapalloklubia edustanut Janne Turpeenniemi ja FC Santa Clausissa pelannut, mutta runsaasti liigakokemusta hankkinut Mika Hänninen.
– Annamme oman kylän pojille totta kai näyttömahdollisuuden, RoPSin urheilu- ja markkinointijohtaja Jari Ilola kertoo.
Harjoituksessa alkaa peli puolikkaalla kentällä. Meno kiihtyy entisestään, taklauksia, kuljetuksia, laukauksia.
Maalillaan totutun kovaäänisesti puolustusta ohjaava viikinkipäällikkö Mikko Vilmunen saa itsevarmasti esiintyvästi Oskari Forsmanista kovan kirittäjän. Viikko sitten RoPSin kanssa sopimuksen tehnyt Antti Okkonen esiintyy uudessa joukkueessa johtajan elkein. Keskikenttäpelaaja syöttelee rauhallisesti ja ohjaa äänekkäästi pelikavereitaan. FC Hongasta tullut Nicholas Otaru on nopea ja taitava. Kentällä mies pujottelee vauhdilla ja laukoo hanakasti.
– Molemmista näkee, että he ovat pelanneet suomalaisissa suurseuroissa, Virtanen tuumii tyytyväisenä.
Harjoituksen jälkeen Otaru pyyhkii hikeä otsaltaan.
– Hieno fiilis, mukava saada paikkoja auki. Porukka vaikuttaa hyvältä, laituri juttelee.
– "Karon" treeni oli hyvä, paljon pelinomaisia harjoitteita, jossa tempo on kova, Otaru kertoo.
Laituri odottaa itselleen isoa roolia liigakaudelta.
– Ja tehoja.

 Antti Okkonen esiintyi johtajan elein.

JANNE TURPEENNIEMELLÄ ei ole tällä hetkellä sopimusta, eikä mies halua paljastaa neuvottelutilannettaan. 
– Hyvä, että saan treenata RoPSin kanssa.
Onko paluu RoPSiin mahdollinen?
– Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan.

ENNEN liigacupia RoPS pelaa kaksi harjoitusottelua. Ensin RoPS kohtaa Ruotsin 1-divisioonassa eli kolmannella sarjaportaalla pelaavan IFK Luleån 26.1. kello 13.00 Ounashallissa. Toinen päivä helmikuuta Rovaniemelle saapuu Ruotsin kakkosdivarin Piteå IF.
RoPS aloittaa liigacupin 6.2. vierasottelulla Vaasan Palloseuraa vastaan. Ensimmäinen kotipeli on 20.2., ja vastassa Jaro Pietarsaaresta.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa

Luettu 2536 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309