ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 11 tammikuu 2013 08:28

”Boris” Kokko jatkaa näytille Puolan pääsarjaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran hyökkääjä Aleksandr ”Boris” Kokko matkaa seuraavaksi esittelemään maalitykin kaliiberiaan Puolaan.

Seura on pääsarjassa tällä hetkellä kolmantena oleva Polonia Varsova. Vuonna 1911 perustettu seura on voittanut Puolan mestaruuden kahdesti, viimeksi vuonna 2000.
Kokko ei lopulta tehnyt turkkilaiseen toiseksi korkeimman sarjatason TKİ Tavşanlı Linyitsporin kanssa sopimusta. Sen sijaan FC Lahtea edustanut ja Kokon kanssa saman pelaaja-agentin kanssa Turkissa leireillyt Drilon Shala allekirjoitti pelaajasopimuksen seuran kanssa.
– Lähden perjantaina Puolaan näytille ja kovaan jengiin. Taso on toista luokkaa kuin Linyitsporissa, Kokko kertoo Antalyasta.
– Tämän seuran vielä katson, mutta jos ei tärppää niin palaan kotiin RoPSiin, Kokko vakuuttaa.

KOKKO oli jo sopinut alustavasti henkilökohtaisista sopimusehdoista Linyitsporin kanssa, mutta ratkaisuvaiheeseen neuvottelut eivät edenneet. Kyseessä oli lainasopimus huhtikuun loppuun asti, ja osto-optio, joka oli voimassa samoin 30.4. saakka.
– Ratkaisuneuvottelut siirtyivät aina seuraavaan päivään ja lopulta kyllästyin odottelemaan. Turkki on nyt nähty.
RoPS ja Linyitspor eivät missään vaiheessa käyneet virallisia neuvotteluja Kokon siirrosta.
– Epävirallinen yhteydenotto sieltä tuli, mutta emme edenneet varsinaiselle neuvotteluasteelle, RoPSin toimitusjohtaja Antti Hietakangas kertoo.
Polonia Varsova pyysi RoPSilta lupaa testata Kokkoa.
– Annoimme luvan 12 päivän testijaksolle. Jos seura ja pelaaja ovat tyytyväisiä toisiinsa, alkavat neuvottelut seurojen välillä sen jälkeen.
Jos siirto Varsovaan ei järjesty, ”Boris” palaa mielellään Rovaniemelle.
– Minulla ei todellakaan ole mitään pakkoa pelata ulkomailla. Jatkan RoPSissa tosi mielelläni ensi kauden. Nyt on vain tarjoutunut niin mielenkiintoisia vaihtoehtoja ja mahdollisuus treenata kovissa jengeissä sekä nähdä maailmaa, että nämä on katsottava läpi.
Kokko uhkuu itseluottamusta ja vaikka Puolan testi on edessä, ovat ajatukset olleet myös RoPSissa ja Veikkausliigassa.
– Jos pysyn ehjänä koko ensi kauden, niin RoPSissa on tarkoitus iskeä aika paljon ”byyreja” liigassa, hyökkääjä lupaa.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa

 

Luettu 1764 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309