ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 29 marraskuu 2012 08:26

Lappilaista jalkapalloa positiivisesti

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rapsakka 12 asteen pakkanen ryyditti Rovaniemen Palloseuran kuvaussessiota 60 vuotta vanhan pääkatsomon varjossa keskiviikkona. Karun näköinen katsomo taatusti lisää arktista vaikutelmaa. Rapsakka 12 asteen pakkanen ryyditti Rovaniemen Palloseuran kuvaussessiota 60 vuotta vanhan pääkatsomon varjossa keskiviikkona. Karun näköinen katsomo taatusti lisää arktista vaikutelmaa. Kuva: Anssi Jokiranta

Rovaniemen keskuskentän valot loistavat kirkkaana keskellä kirpakkaa pakkaspäivää. Kameramiehiä ja muuta tv-ryhmää häärää siellä täällä.
Kentällä pallottelee pelaajia ja joku on napattu kuvausryhmän haastateltavaksi. Filmitähdiksi ovat päässeet FC Santa Claus AC:n ja Rovaniemen Palloseuran pelaajat.

Mutta miten ihmeessä brittiläinen tv-ryhmä on päätynyt kuvaamaan Mestarien liigan videoita Rovaniemelle, jossa viimeisimmät europelit on pelattu aika päiviä sitten?
– Haluamme näyttää, että Santa Clausin jalkapalloseura on oikea juttu, eikä mikään vitsi. Tietysti tähän liittyy myös lumi ja joulu, tvryhmän Suomen osaston tuottaja Pekka Kaidesoja kertoi.
– Samainen ryhmä on tehnyt inserttejä Mestarien liigaan aiemmin esimerkiksi Vatikaanin jalkapalloilusta.
MTV3-kanavalla nähtävän Teknarin vastaavan tuottajan Kaidesojan ja tv-ryhmän tuottajien tiet ovat kohdanneet monesti jo vuosia sitten.
– Olen tutustunut tv-ryhmän tuottajiin Jeremy Hartiin ja Mike Williamsiin 1990-luvun loppupuolella rallin MM-sarjan kautta. Jeremy kysyi keväällä Geneven autonäyttelyssä, että voisinko olla apuna, jos he tulisivat Suomeen kuvaamaan Mestarien liigaa varten, Kaidesoja taustoitti.
– Ilomielin lähdin kysyttäessä mukaan.

 Rovaniemen Palloseuran pelaajavalmentaja Tuomo Könönen pääsi fi lmitähdeksi, kun brittiläinen tv-ryhmä kuvasi Rovaniemellä videopätkiä Mestarien liigaa varten.

JO KUOPATTU FC Santa Claus on ollut erilaisissa ulkomaisissa medioissa esillä jo aiemminkin. Vastaavanlaista näkyvyyttä ei ihan jokainen suomalainen urheiluseura saa. ”Uusi” FC Santa Claus AC kiinnostaa edelleen ulkomaalaista mediaa joulupukkineen päivineen.
Myös Rovaniemen Palloseura tulee saamaan melkoista näkyvyyttä, vaikka seuran europeleistä on vierähtänyt jo tovin aikaa.
– RoPSin osalta pointtina on se, että millaista huippujalkapalloilu on arktisissa olosuhteissa. Tarkoitus on näyttää positiivisessa hengessä, minkälaista ammattilaisseuran toiminta täällä pohjoisessa on, Kaidesoja kertoi.
FC Santa Claus AC:stä kuvatut videopätkät tulevat levitykseen jo jouluksi. RoPS:n osalta jakelu tapahtuu ensi keväänä.
– Näitä inserttejä tullaan näkemään Mestarien liigan tv-lähetyksien yhteydessä. Jakelu kattaa kaikki Mestarien liigaa näyttävät tv-kanavat, jotka saavat käyttää juttuja tarpeidensa mukaan, Kaidesoja sanoi.

Brittiläisen tv-ryhmän Suomen osaston tuottajan Pekka Kaidesojan hymy ei hyytynyt pikku pakkasessa.

FC SANTA CLAUS AC:N puheenjohtaja Juha Eteläinen kertoi, että seurojen saaman tv-näkyvyyden arvo on huikea.
– Näkyvyyden arvo on ihan älytön ja sitä on vaikea mitata. Levin maailmancup on ainoa, mikä pääsee näkyvyyden osalta samaan sarjaan tämän kanssa.
”Joulupukin” joukkue aikoo myös tulevaisuudessa satsata seuran näkyvyyteen ulkomaisissa medioissa.
– Tarkoitus on ottaa askel eteenpäin ja tuotteistaa tämä kuvio. Jatkossakin on aikomus tuoda erilaisten juttujen yhteydessä esiin matkailu ja muu bisnes.
FC Santa Claus AC ei haaveile nousevansa Rovaniemen Palloseuran haastajaksi vahvasta brändäyksestä huolimatta.
– Emme tavoittele kuuta taivaalta. Olemme seurana ponnahduslauta RoPSiin, mutta toiminta vaatii kuitenkin euroja, Eteläinen sanoi.

Mikko Kinisjärvi
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 1958 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309