ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 15 marraskuu 2012 08:16

”Eiköhän laidat saada nyt kuntoon”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Nicholas Otaru (vas.) siirtyy FC Hongasta Rovaniemen Palloseuran liigaryhmään. Kuvan taistelupari Erfan Zeneli aloitti jalkapallouransa RoPSin nappuloissa. Nicholas Otaru (vas.) siirtyy FC Hongasta Rovaniemen Palloseuran liigaryhmään. Kuvan taistelupari Erfan Zeneli aloitti jalkapallouransa RoPSin nappuloissa. Kuva: Jussi Eskola

Rovaniemen Palloseura teki ensimmäisen selkeän profiilihankinnan ensi kauden liigajoukkueen palkkaamalla 26-vuotiaan Nicholas Otarun espoolaisesta FC Hongasta. Sopimus kattaa tulevan kauden.

Otaru on oikean laidan keskikenttäpelaaja. Turussa syntynyt Otaru on pelannut Hongan paidassa 151 ottelua, joissa hän on viimeistellyt 10 osumaa.
Otaru syntyi Turussa, mistä hän muutti 2-vuotiaana nigerialaisen isänsä, suomalaisen äitinsä ja kahden sisarensa mukana Espooseen.
Jalkapallon Otaru aloitti FC Kasiysissä 7-vuotiaana. FC Honkaan hän siirtyi kaudelle 2006 FC Espoon riveistä. Debyyttikaudellaan hän pääsi vaihdosta kentälle 15 kertaa. Ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa hän esiintyi 4. heinäkuuta 2007, jolloin hän viimeisteli myös ensimmäisen liigamaalinsa voitokkaassa ottelussa Turun Palloseuraa vastaan.
Otaru on pelannut Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa ja teki ensimmäisen maalinsa Suomen voittaessa Puolan 1-0 Jyväskylässä pelatussa maaottelussa.
Otaru itse on erittäin tyytyväinen päästessään näyttämään osaamistaan napapiirille. Erityisen mieluisaa hänelle on päästä pelaamaan yhdessä vanhan tutkaparin Aleksandr Kokon kanssa.
RoPSin valmentaja Kari Virtanen on tyytyväinen hankintaan.
– En ole nähnyt Otarun pelaavan ihan viime aikoina, mutta juoksuvoimainen kaveri hän on. Tehoihin kaipaisi varmaan parannusta, ”Karo” pohti.
– Eiköhän me näillä miehillä saada nyt laidat kuntoon, Virtanen viittasi Otaruun sekä vasemman laidan vipeltäjään Emenikeen. Molemmat ovat taitavia yksi vastan yksi -tilanteissa ja hyviä keskittäjiä.

VIRTANEN KAIPAA joukkueeseen vielä uusia voimia keskikentän keskustaan.
– Siellä meillä on selkeä aukko. Tarvetta on parillekin pelaajalle. Pakkeja meillä alkaa olla tarpeeksi, valmentaja ynnäili.
RoPSilla on nyt 17 sopimuspelaajaa, joista kolme maalivahtia.
– Pelimäärän kasvaessa liigaringin pitää olla 18-20 pelaajaa. Seuran omia nuoria kavereita on käynyt harjoituksissa muutama ja talvella heitä pitää olla lisää.
RoPS on vetänyt pian kuukauden harjoitusjakson kauden päätyttyä. Joukkueen ulkomaalaiset ovat lähdössä kotimaihinsa viikon sisällä.
– Nyt alkaa omatoiminen harjoitusjakso. Joukkuetreeneihin palataan 15. tammikuuta, Virtanen kertoo.
Mukana ovat olleet myös loppukaudesta loukkaantuneet pelaajat.
Mika Lahtinen on treenannut jo normaalisti koko ajan ja Aleksandr Kokko viimeisen viikon. Victor Turcios on toipunut polvioperaatiosta yllättävän hyvin. Hän on harjoitellut joukkueen fysion silmien alla. Aika näyttää miten pitkään toipuminen kestää.
Liigacup odottaa RoPSia jo tammi- helmikuun vaihteessa.
– Liigacupissa saamme varmuudella kuusi hyvää ”kilpailupeliä”. Valmennus on esittänyt pyynnön, että ensimmäinen liigacupin peli olisi helmikuun alkupuolella. Sitä ennen pyritään pelaamaan 1-2 harjoitusottelua, Virtanen sanoo.

Nicholas Otaru
Ikä: 26 vuotta.
Mitat: pituus 172 cm, paino 67 kg.
Pelipaikka: keskikentän oikea laita.
Liigapelit: 151 ottelua, 10 maalia.
Aiemmat seurat: FC Kasiysi, FC Espoo, FC Honka.

Kari Pyykkö
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 2151 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309