ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 07 lokakuu 2012 11:17

”Tavoite, jota ei asetettu, saavutettiin”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran kausi päättyi nousujuhlaan, vaikka viimeisessä ottelussa tulikin tappio Viikingeille. Rovaniemen Palloseuran kausi päättyi nousujuhlaan, vaikka viimeisessä ottelussa tulikin tappio Viikingeille. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseuran Ykkösen kauden viimeinen ottelu päättyy tappioon. Viikingit voittaa 0–1, mutta tulos ei haittaa ketään, joukkue ja kotiyleisö juhlivat liiganousua.

Joukkue vahvistuu tuntuvasti liigaan ja Obilor pysyy napapiirillä.

RoPSin toimitusjohtaja Antti Hietakangas katsoo nousujuhlaa tyytyväisenä.
– Tavoite, jota ei asetettu, saavutettiin, Hietakangas tuulettaa.
RoPS lähti sarjaan yhtenä suosikeista, mutta liiganousuun ei ollut pakkoa.
– Kiitokset pelaajille ja loistavaa työtä tehneelle valmentaja Kari Virtaselle.
RoPS-pomo on jo piirtänyt selvät konseptit tulevaa liigakautta varten.
– Pyrimme askel askeleelta yhä ammattimaisemmaksi urheiluseuraksi. Keskeisin tavoite urheilullisella puolella on vakiinnuttaa seuran asema liigakartalla.
– Ensi kauden tavoitteena on sijoittua Veikkausliigassa kuuden parhaan joukkoon, Hietakangas paaluttaa.

LIIGA tarkoittaa isompia ympyröitä peliareenoiden lisäksi myös talouspuolella.
– Edustusjoukkueen budjetti nousee 100 000–150 000 euroa eli noin 750 000 euroon. Pelaajabudjetti kohoaa 270 000–290 000 euroon, Hietakangas laskeskelee.
Kuluneella kaudella pelaajabudjetti nielaisi 220 000 euroa. Pelaajabudjetissa ei ole mukana valmennusportaan palkkoja ja kuluja.

KARI VIRTANEN on valmentanut RoPSia Ykkösessä kaksi kautta, ja nostanut molemmilla kausilla joukkueen Veikkausliigaan. Pelaajat kantavat valmentajansa kultatuolissa suihkuun heti pelin jälkeen.
– Nousun varmistumisen jälkeen olen funtsinut jo tulevaa kautta, Virtanen tuumi ja puistelee vettä märästä RoPS-pipostaan.
RoPSin nousijajoukkueen runko pysyy hyvin kasassa. Sopimuksia on nyt 15.
– Loppukausi osoitti, että tarvitsemme laajemman ringin, liigassa on pelejä peräti 33. Myös laatua tarvitaan lisää. Kipeimmin vahvistusta tarvitsee keskikentän keskusta ja oikea laita, ”Piikkiön oraakkeli” linjaa.

TOIMITUSJOHTAJA Hietakangas lupaa päävalmentajalle hänen tarvitsemansa pelaajat.
– Tarvitsemme vielä 5–7 pelaajaa. Heistä kolme täytyy olla todellisia huippuvahvistuksia.
Turun Interissä lainasopimuksella pelaava Obilor on esittänyt hyviä otteita liigakentillä. Fanit ovat pelänneet turkulaisten havittelevan topparia itselleen.
– Mistään sellaisesta ei ole neuvoteltu. Obilor pelaa meillä myös ensikauden.

KAUDEN jälkeen pelaajilla on kaksi viikkoa vapaata. Sitten käynnistyy intensiivinen kuuden viikon joukkueharjoitusjakso. Joulu-tammikuussa pelaajilla on samoin kuuden viikon mittainen omatoimisen treenin periodi.
– Tammikuun puolivälissä joukkue on taas yhteisharjoituksissa, Virtanen valottaa.
Kaupunki on kaavaillut aloittavansa Keskuskentän katsomoremontin ensi keväänä. Perusparannuksen ajankohta ratkeaa marraskuussa.
– Jos remontti käynnistyy keväällä, pelaamme kuitenkin ottelumme ”Keskarilla.” Homma hoidetaan toteuttamalla remontti vaiheittain ja käyttämällä tilapäiskatsomoita, Hietakangas vakuuttaa.

Ottelupuntari
RoPS–FC Viikingit 0–1 (0–1)
Maalit: 15 min. 0–1 Markus Maunu
Mikä ratkaisi: Ottelu oli tasainen. Viikingit oli hieman organisoidumpi joukkue, ja pystyi kontrolloidumpaan syöttöpeliin. RoPSin raju taistelu kuitenkin kompensoi asetelmia, ja maalipaikkoja isännät loivat jopa hieman enemmän. Joukkueessa ei kuitenkaan löytynyt tarvittavia ratkaisijoita. RoPSin muutamat karmeat puolustusvirheet maksoivat lopulta yhden takaiskumaalin.
Päätöskierroksen palkintoja: Valioerotuomarit palkitsivat Ykkösen kauden herrasmiesvalmentajana Kari Virtasen ja herrasmiespelaajana Tuomo Könösen.
Ykkösen maalikuningas: Aleksandr Kokko 15, maalia.
Veikkausliigan historian aikana (perustettu 1990) Kokko on ensimmäinen pelaaja, joka on voittanut sekä liigan (2008) että Ykkösen maalikuninkuuden.
Oho! RoPS hävisi viidestä viimeisestä pelistään neljä ja pelasi yhden tasan, mutta voitti sarjan silti 12 pisteen erolla!

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 2322 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309