ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 07 lokakuu 2012 11:12

Nousun kolme tärkeintä tekijää: Pelaajat, pelaajat ja pelaajat

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kapteeni Tuomo Könönen nostaa Ykkösen mestaruuspokaalin korkeuksiin. (Kuva:Jussi Leinonen) Kapteeni Tuomo Könönen nostaa Ykkösen mestaruuspokaalin korkeuksiin. (Kuva:Jussi Leinonen)

RoPSin kapteeni Tuomo Könönen ottaa Ykkösen mestaruuspokaalin käsiinsä, antaa sille mojovan pusun ja nostaa pytyn korkealle päänsä päälle. Nousijajoukkue tanssii pitkin keskuskenttä. Maalikuningas ”Boris” Kokko tuulettaa kultamitalikaulassaan siviilit päällä. Polvivamma esti pelaamisen, muttei nousujuhlia.

Pokaalia esitellään yleisölle ja innokkaimmat fanit halaavat pelaajia. Albin Granlund juhli nousua myös kaksi vuotta sitten RoPSin paidassa.
– Kausi on ollut todella upea. Tietysti loppukausi ei mennyt kovin hyvin, mutta eipä se merkitse enää mitään, Granlund kertoo.
Laitapuolustajana suurimman osan kautta pelannut ja lopuksi keskikentän pohjalle istutettu paraislainen on neuvotellut alustavasti jatkosta RoPSin kanssa.
– Jäisin tänne mielelläni, nyt liigaan olisi eri lähtökohdat lähteä kuin viimeksi. Neuvottelut ovat kuitenkin vasta alussa.
Kokeneelle Könöselle liiganousu on ensimmäinen
– Tänään hävittiin. Nuoret pojat pelasivat hyvin, mutta pallo ei mennyt paikoista maaliin. Onneksi kesällä meni. Voittamiseen en kyllästy koskaan!
Könösen sopimus päättyy. Jatkosuunnitelmistaan kapteeni ei vielä halua puhua. Juhlahumussa ”Karo” Virtanen intoutuu hieman velmuilemaan.
– Löytyyköhän mestaruuspokaali illan päätteeksi ilman korvia Kemijoesta?
Tavoilleen uskollisena ”Piikkiön oraakkeli” ei ota kunniaa itselleen.
– Kolme tärkeintä asiaa nousun takana? 1. pelaajat 2. pelaajat ja 3. pelaajat. Jos joukkue ei olisi kärsinyt loukkaantumisista, emme olisi hävinneet peliäkään.

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 1956 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309