maanantai, 01 lokakuu 2012 08:57

RoPSille tuli kuokkaan nyt Pohjanmaalla

RoPSin B-juniorivahti Mikko Rantala torjui tukun paikkoja, mutta kaataa tässä SJK:n brassihyökkääjän Daniel Caumon rankkarin arvoisesti. Pallon ampui verkkkoon Toni Lehtinen. RoPSin B-juniorivahti Mikko Rantala torjui tukun paikkoja, mutta kaataa tässä SJK:n brassihyökkääjän Daniel Caumon rankkarin arvoisesti. Pallon ampui verkkkoon Toni Lehtinen. Kuva: Jussi Asu

Rovaniemen Palloseuran viimeinen vierasottelu Seinäjoen Jalkapallokerhon vieraana oli Ykkösen kärkikamppailu. Sarjataulukko ei kuitenkaan aina kerro kaikkea. Liiganousun jo elokuussa varmistanut RoPS on ollut jo pitkään käytännössä eri ryhmä, kun sarjaa aiemmin itsevaltiaana dominoinut joukkue. Reservi-RoPS ei pystynytkään haastamaan ykköskalustollaan pelanneita pohjalaisia. Seinäjoki otti ansaitun 4–2 (3–0) voiton, ja nousi sarjassa toiseksi.

Liiganousija RoPS odottelee jo kauden loppumista.

RoPS on nyt pelannut voitotta jo neljä peliä putkeen, mutta keulaa sarjassa on yhä 15 pistettä.
RoPSin maalit tekivät Tuomo Könönen ja Jarkko Lahdenmäki. Kotijoukkueen Toni Lehtinen osui kahdesti, ja Richard Dorman sekä Kim Palosaari kertaalleen kuuden maalin ilotulituksessa. Lehtinen nousi jo 12 osumaan, ja on toisena sarjan maalintekijätilastossa RoPSin 15 häkin Aleksandr Kokon takana.
– Moni joukkueessa odottaa jo kauden loppumista. Kyllähän monella kausi loppui käytännössä PK-otteluun, RoPSin päävalmentaja Kari Virtanen myöntää.
PK-voitollaan Vantaalla 25. elokuuta RoPS sinetöi nousunsa.
– Monelle pelaajalle kausi on ollut pitkä ja raskas, päävalmentaja kertoo.
– Itse en odota kauden loppumista, pelejä on kiva pelata, ”Karo” virnuilee.

VIRTASEN orkesterista puuttui yhtensä kuusi avauskokoonpanon pelaajaa, kun ykkösveskari Mikko Vilmunen joutui jättämään pelin väliin opiskelukiireiden takia. Loukkaantuneina ovat Victor Turcios, Mika Lahtinen ja Kokko. Obilor jahtaa lainasopimuksella Suomen mestaruutta Interin paidassa, ja Jose Manuel Rivera yrittää edelleen sopimusta Meksikossa. Seinäjoella kentällä nähtiinkin peräti kuusi RoPSin omaa kasvattia.
Erittäin märällä kentällä SJK hallitsi peliä, ja etenkin ensimmäisellä puoliajalla RoPS juoksi perässä. Avausmaali syntyi jo ottelun kolmannella minuutilla, kun Lehtinen tälläsi pallon suoraan ilmasta ohi RoPS-maalille komennetun B-juniori Mikko Rantalan. Oikea laitapuolustaja Dorman lisäsi isäntien johdon kahteen maaliin komean nousun päätteeksi. Juuri ennen taukoa Rantala joutui kaatamaan Daniel Caumon, ja Lehtinen laukoi pallon pilkulta kaappiin.

TOISELLA JAKSOLLA RoPS pääsi paremmin peliin mukaan. Numerot kaventuivat, kun Könönen pommitti liki 35 metristä vapaapotkun suoraan maaliin. Varttia myöhemmin Lahdenmäki puski sisään Eetu Muinosen antaman sivuvaparin. RoPS haki nälkäisesti tasoitusta, ja Virtanen nosti Lahdenmäen Toni Vesalan kaveriksi kärkeen. Takaa-ajo katkesi SJK:n vastaiskuun, josta Palosaari viimeisteli loppunumerot varsinaisen peliajan loppuhetkillä.
– Ensimmäisellä jaksolla olimme pari askelta vastustajaa jäljessä, maalintekijä Könönen mietti
– Tämä oli vähän opettelua pelaamisesta tällä joukkueella. Hieno asia oli, että nuoret pääsivät pelaamaan ja he selvisivät urakasta aivan hyvin. Se on vain niin, ettei nuorelle joukkueelle ole helppoa nousta 3-0 tappioasemasta tasoihin, vaikka päästäisiin jo maalin päähän. Tappiosta huolimatta toisen jakson esitys oli meiltä hyvä osoitus ryhdistäytymisestä, Könönen kehui.
RoPS:n näkyvimmät olivat kokeneen Könösen ohella puolustuksen lukkona häärinyt Ndukaku Udoka Alison sekä nopeudellaan seinäjokelaispuolustusta varpaillaan pitänyt Emenike. Valkopaitojen maalilla pelannut Mikko Rantala selvisi kamppailusta hyvin ja torjuipa nuorukainen pari tuhannen taalan paikkaakin.
– Parannettavaa olisi ollut paljonkin, mutta kyllä pojat parhaansa yrittivät. Yrityksen puutteesta joukkuetta ei voi syyttää, valmentaja Virtanen tuumi.
– Tappioon en voi kuitenkaan ikinä olla tyytyväinen, ”Piikkiön oraakkeli” painotti ja lupasi yllyttää joukkonsa taistoon kauden viimeiseen otteluun ensi lauantaina Viikinkejä vastaan.
RoPS päättää kautensa keskuskentällä nousujuhlallisuuksiin.