ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 23 syyskuu 2012 10:21

RoPSille piste Joensuusta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Orastava tappioputki poikki. Maalitykki Kokko teloi polvensa.Rovaniemen Palloseuran liiganousun varmistumisen jälkeiset panoksettomat Ykkösen ottelut jatkuivat lauantaina Joensuussa, missä joukkue kohtasi kynsin ja hampain sarjapaikkansa puolesta taistelevan Jipon. Ottelun loppulukemat kirjattiin numeroin 1-1 (1-1), ja pistejako tyydytti kummankin joukkueen päävalmentajia.
– Tämä oli tällainen syksyn panokseton peli meiltä, mutta kentällä tapahtui paljon hyviä asioita, ja olen peliin ihan tyytyväinen. Saatiin kahden ottelun tappioputki poikki, ja sitä lähdettiin myös hakemaan, tuumi rovaniemeläisten päävalmentaja Kari Virtanen ottelun jälkeen.
Jipolle yksikin piste maistui, koska sijoilla yhdeksän ja kymmenen olevat FC Hämeenlinna ja HIFK voittivat omat pelinsä ja nousivat kuuden pisteen päähän joensuulaisista, kun pelaamatta on kaksi kierrosta. Tasapelin myötä katkesi myös Jipon kolmen ottelun tappioputki.
– Pääasia oli ettei hävitty tätä peliä. Ensimmäisellä jaksolla ryhmitys ei pysynyt kasassa, mikä on meille epätyypillistä. Ei viety kakkospalloja, syöttövaihtoehdot olivat aika minimissä ja luovuttiin pallosta nopeasti. Toinen jakso oli sitten himpun verran parempi ryhmitykseltään, tuumi joensuulaisten päävalmentaja Jarmo Korhonen.

ROPS TULI otteluun hyvällä liikkeellä ottaen pelin hallintaansa. Joukkueen ainoaksi jäänyt maali syntyi jo viidennellä peliminuutilla, kun Emenike Uchenna Mbachun vasemmasta laidasta lähettämä keskityspallo kimpoili Jipon pelaajien kautta Eetu Muinoselle, joka täräytti pelivälineen maaliin noin 16 metristä.
Vierasjoukkue hallitsi johto-osuman jälkeen kenttätapahtumia aina avauspuoliajan puoliväliin saakka, jolloin kotijoukkue alkoi saada otetta pelistä. Joensuulaisten uurastus tuottikin tulosta, kun joukkue sai painetta RoPSin maalille ja Immo Eronen potkaisi pelivälineen rovaniemeläisten maaliin 38 minuutilla.
Melko vauhdikkaan ja tapahtumarikkaan ensimmäisen puoliajan jälkeen toinen puoliaika vaikutti sangen uneliaalta pallonsiirtelyltä. Kumpikin joukkue tyytyi lähinnä varmistelemaan tasatulosta, joskin muutama kohtuullinen maalintekopaikka nähtiin kummassakin kenttäpäädyssä.
– Ei saatu kolmea pistettä, mutta yksi kuitenkin. Se tuntui riittävän myös Jipolle. Varovaista pelaamista oli molemmilta. Teesejä on kirjoiteltu seinään, että motivaatio säilyisi panoksettomissakin peleissä. Joku pelaa tulevaisuudesta, toinen kehittymisestä, ja näitä asioita voi jokainen parantaa loppukauden aikana, mietiskeli Virtanen.

ROPS SÄÄSTYI takaiskulta maalin muodossa toisella puoliajalla, mutta menetti sairastuvalle Ykkösen maalipörssiä johtavan Aleksandr Kokon, joka loukkasi polvensa törmätessään Jipon pelaajan kanssa.
– Polvi meni ilmeisesti yliojennukseen, mutta en vielä tarkemmin tiedä miten pahasti kävi, päätti Virtanen.

Urheilutieto/Petteri Ikonen
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 1502 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309