ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 15 syyskuu 2012 10:17

Pelaajakortti: Joonas Pennanen käy Virtasen pakkikoulua

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
EI PAINEITA. RoPSIn liiganousu on jo varmistunut, joten Joonas Pennanen ja muut ropsilaiset voivat pelata loppusyksyn ilman paineita. EI PAINEITA. RoPSIn liiganousu on jo varmistunut, joten Joonas Pennanen ja muut ropsilaiset voivat pelata loppusyksyn ilman paineita.

Viime vuodet AC Oulussa Ykköstä ja liigaa pelannut Joonas Pennanen siirtyi tammikuussa RoPSiin. Pennanen on koulutukseltaan keskikentän laitapelaaja ja vieläpä hyökkäysorientoitunut sellainen.

RoPSin päävalmentaja Kari Virtanen on tottunut kouluttamaan laitapuolustajia alun perin muiden pelipaikkojen pelaajista. ”Piikkiön oraakkelin” pakkikoulusta ovat valmistuneet esimerkiksi Antti Uimaniemi, Janne Turpeenniemi ja Antti Peura. Laitapuolustajaa Virtanen koulii myös Pennasesta.
- Olen sopeutunut uudelle pelipaikalle hyvin. Meidän pelisysteemissä vastuuta on paljon, pelaaminen ei todellakaan ole pelkkää puolustamista. Hyökätä saa ja pitää, niin paljon kuin keuhkot ja jalat antavat periksi. Myös pelinavaamisen pitää onnistua, Kokkolan Palloveikkojen kasvatti kertoo.

Joonas Pennanen ei ole itse täysin tyytyväinen aikaansa RoPSissa. Loppukaudesta vastuuta on tullut enemmän, mutta pääosin sesonki kului vaihtopenkillä tai sairastuvalla.
- Ei tämä mennyt nappiin. Ensin eivät paikat kestäneet, ja sitten kun pääsin kuntoon, oli vaikea raivata pelipaikka joukkueessa, joka voitti koko ajan.
RoPSin on jo varmistanut liiganousun.
- Mikään ei ole niin hienoa kuin pelata paineetta loppukausi, Pennanen sanoo.
Hän odottaa ensi kaudelta paljon.
- Tärkeintä olisi pysyä ehjänä ja sitten pelata hyvin liigassa. Jos nämä vastoinkäymiset piti joskus kohdata, niin parempi oli nyt kuin ensi kaudella.
Pennasen koulutus on vielä kesken. Hän ei vielä ole aivan liigatason laitapuolustaja, mutta ehjä harjoituskausi Virtasen armottomassa opinsaunassa voi nostaa hänet tarvittavalle tasolle. Modernilta pakilta vaadittavista ominaisuuksista nopeus ja keskitystaito ovat kokkolalaisella hyvällä mallilla, mutta kehitettävää on puolustajan perustyössä puolustuspelissä.

Uratavoitteet?
- Haluan vakiinnuttaa paikkani liigapelaajana. Oulussa pääsin hyvin liigavauhtiin. Uskon, että RoPSissa pystyn samaan ensi kaudella. Pitemmän ajan tavoite on myös menestyä ja voittaa pokaaleja. Suomen mestaruus ja cupin voitto ovat unelmia, ja jos mahdollisuus pelata ulkomailla joskus tulee eteen, niin en vastaankaan pistäisi.

Suosikkijoukkue ja pelaaja?
- En varsinaisesti ole minkään joukkueen fani, mutta tykkään katsoa Barcelonan peliä. Se on niin kaunista.
Suosikkipelaajaa Pennanen miettii hetken:
- Pistä siihen joukkuekaveri Aleksadr Kokko. Boris on hieno pelaaja.
Pennanen virnistää ja muistuttaa, että Kokko ei voittanut Veikkausliigan maalikuninkuutta 2008 yksin, vaan jakoi sen Pennasen tapaan kokkolalaislähtöisen Henri Myntin kanssa.
- Sitä Boris ei itse halua muistaa.

Vahvuudet ja heikkoudet jalkapalloilijana?
- Olen nopea ja terävä sekä osaan keskittää varsin hyvin. Myös potkutekniikka on kunnossa.
Kehitettäviäkin asioita on miehen listalla useita.
- Pääpeliä minulla ei ole ollenkaan. Lisäksi tarvitsisin enemmän röyhkeyttä ja kovuutta. Jokainen jalkapalloilija voi aina myös kehittää pallollista peliä.

Miksi tulit RoPSiin?
- Halusin mahdollisuuden pelata liigassa, ja RoPS halusi nopeasti sinne. Lisäksi Rovaniemi on lähellä Oulua, jossa tyttökaveri edelleen opiskelee.

Kuka?
Joonas Pennanen
● Laitapuolustaja, keskikentän laitapelaaja
● 24 vuotta
● Pelaajaura: Aloitti 4-vuotiaana KPV:n nappulaliigassa. Nousi jo kaudella 2005 KPV:n edustusjoukkueeseen Ykköseen, jossa pelasi aina kauteen 2008 asti. Kaudet 2009 – 2011 AC Oulu.
● Liigaottelut/ maalit: AC Oulu 25/2, Ykkösen ottelut/maalit: AC Oulu ja RoPS 41/4 (KPV:n kausilta 2005 – 2008 ei ole tarkkoja tilastoja)
● Harrastukset: Pelikonsolit, frisbeegolf, tennis, elokuvat

Markku Saukko
© 2012 Uusi Rovaniemi

Luettu 1858 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309