ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 13 syyskuu 2012 08:00

RoPS lahjoittaa jalkapallon jokaiselle alakoululuokalle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
NIMMARI PALLOON. Saaren koulun luokat saivat palloihinsa RoPSin Antti Peuran nimikirjoituksen. NIMMARI PALLOON. Saaren koulun luokat saivat palloihinsa RoPSin Antti Peuran nimikirjoituksen.

Innokkaat koululaiset parveilevat RoPSin Antti Peuran ympärillä. Jalkapalloilija raapaisee futispalloon nimikirjoituksensa ja vippaa pallon iloisesti nauravalle koululaisjoukolle.

Ykkösen mestaruuden ja liiganousun varmistanut Rovaniemen Palloseura lahjoittaa kaikille Rovaniemen alakouluille jalkapalloja. Yhteensä noin 220 uutta palloa on tarkoitettu välituntipelejä varten.
- Tämä on todella hieno tempaus. Koululaiset pelaavat innokkaasti välitunnilla, mutta palloja on vähän ja nekin huonossa kunnossa, Peura kertoo.
Kouluikäisenä ”Pena” pelasi futista kaikki välitunnit. Hän kävi ala-asteen Vaaranlammen koululla.
- Eteenpäin on menty. Me emme saaneet välkälle jalkapalloja, vaan pelasimme tennispalloilla.
Muistot naurattavat laitapakkia, joka on juuri tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen RoPSin kanssa.
- Tennispalloa potkiessa tekniikka kehittyi väkisinkin.
- Emme myöskään saaneet lupaa mennä kentälle, niinpä pelasimme pihalla, jossa koulun aita toimi maalina. Täällä tilanne on parempi, Peura kertoo ja viittaa Saaren koulun tekonurmella pinnoitettuun kenttään, jossa voi pelata myös välituntisin.

- Haluamme liiganousun kunniaksi kantaa osaltamme yhteiskuntavastuuta, ja tarjota tytöille ja pojille mielekästä tekemistä välituntien ajaksi, RoPSin toimitusjohtaja Antti Hietakangas valottaa ”RoPSin koulupallon” taustoja.
Rovaniemen koulujen taloustilanne on tiukka, eikä pelivälineitä voida hankkia riittävästi.
- Meillä on nyt mahdollisuus auttaa kouluja ja tukea samalla lasten ja nuorten liikunta- ja jalkapalloharrastusta, Hietakangas summaa.
Katajarannan koulun ja Ounasvaaran yläasteen yhteisen Liikkuva koulu -hankkeen vetäjä, liikunnan lehtori Erkki Kelhä on kiitollinen RoPSin lahjoituksesta.
- Tämä on upea kädenojennus seuralta kouluille. Pallon saa jokainen alakoulun luokka koko kaupungissa. Joka ikisellä luokalla on nyt käytössään RoPSin luokkapallo.
Koulujen puolelta lahjoitushankkeen ideariihenä toiminut Kelhä korostaa välituntiliikunnan merkitystä.
- Peruskoululainen on koulutaipaleellaan yli 2000 tuntia välitunnilla. Välitunteja on enemmän kuin minkään oppiaineen tunteja. Välituntiliikunnassa piileekin hurja potentiaali, joka oikein hyödynnettynä lisää merkittävästi lasten ja nuorten liikuntaa.

Liikkuva koulu -hanke liikunnallistaa koulupäivää oppituntien ulkopuolella. Ennen koulun alkua, välitunneilla ja koulupäivän jälkeen on hyviä hetkiä liikkua ja leikkiä.
- Toivottavasti koululaiset pitävät RoPSin palloista mahdollisimman hyvää huolta ja pitävät ne liikkeessä, Kelhä toivoo.
RoPSin tempaus on saanut huomiota jo muuallakin Suomessa. Liikkuva koulu -hankkeessa mukana oleva jyväskyläläinen Palokan ala-aste on haastanut Jyväskylän Jalkapalloklubin liigajoukkueen vastaavaan lahjoitukseen RoPSin esimerkin innoittamana.
RoPS tuo myös jalkapallon ja edustusjoukkueensa lähemmäs rovaniemeläislapsia, kun seura tarjoaa maistiaisia liiganousijan pelistä. Osana koulukampanjaansa RoPS tarjoaa yhdessä Kiinteistömaailma Rovaniemen Kodit Oy:n kanssa ilmaisen sisäänpääsyn Rovaniemen peruskoululaisille Ykkösen otteluun RoPS – Helsingin IFK. Peli pelataan lauantaina 15.9. klo 15 Keskuskentällä.

Markku Saukko
© 2012 Uusi Rovaniemi

Luettu 1297 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309