Uutiset

Miehet

torstai, 30 elokuu 2012 08:11

Voitokkaat läksiäiset

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jose Manuel Rivera pelasi tyylikkään jäähyväisottelun päättäen pelin maalillaan 3-0-voittoon. Jose Manuel Rivera pelasi tyylikkään jäähyväisottelun päättäen pelin maalillaan 3-0-voittoon. Kuva: Pekka Aho

Kaksi vuotta Rovaniemellä pelannut meksikolainen Jose Manuel Rivera astelee viimeisen kerran Keskuskentälle RoPSin paidassa. 26-vuotias keskikentän taikuri lähti jo eilen kohti kotimaataan Meksikoa. Siellä hänellä on edessään kahden viikon testit Meksikon pääsarjassa pelaavassa Jaguares de Chiapasin joukkueessa. Jos Riveraa onnistaa, hän jää Meksikoon. Muuten miehellä olisi voimassa oleva sopimus RoPSin kanssa vielä ensi kaudestakin.

FC KOOTEEPEESTÄ ei ole Riveralle ja RoPSille suurta vastusta. Aleksandr Kokko vie RoPSin 1–0-johtoon jo yhdeksän minuutin pelin jälkeen. Toinen maali on Riveran näytöstä. Hän antaa vapaapotkun, jonka Kokko jatkaa puskulla takakulmaan. Kolmannen maalin viimeistelee kukapa muu kuin Rivera itse. Se on miehen seitsemäs maali Ykkösessä tällä kaudella. Viime vuonna liigassa syntyi peräti kymmenen osumaa.
– Rivera teki tällä kaudella vähemmän maaleja, mutta pelasi enemmän joukkueelle. Moni ei edes osaa lukea niitä syöttöjä, mitä hän jakaa. Aivan loistava pelaaja, RoPSin valmentaja Kari Virtanen totesi.
– Kyllä me olemme jossain onnistuneet, jos joku haluaa ostaa meiltä pelaajia, Virtanen jatkaa Riveran lähdöstä.

”RIVERA, O-lee, O-lee, O-lee” RoPSin faniryhmä laulaa Keskuskentän puukatsomossa. RoPSin verkkareihin pukeutuneet pikkutytöt ympäröivät sankarinsa ja pyytävät nimikirjoituksia.
Kapteeni Tuomo Könönen halaa meksikolaispelaajaa.
– Kaikkea hyvää!
Riveran 3-vuotias David poika karkaa vielä pikkukentälle potkimaan palloa.
– Kaikki Meksikossa haluavat vain nähdä Davidin, tuskin meitä kukaan kaipaa, Riveran vaimo Daniela toteaa.
– On mukava palata kotiin, Jose Manuel Rivera sanoo.
Mikään ei silti miehen mielestä ollut vialla Rovaniemelläkään.
– Tämä on ollut loistava joukkue, jossa on ollut hienoa pelata. Hyviä tyyppejä jokainen.
– Ja tietysti liiganousu kruunasi kauden.

 Rivera lähti kentältä joukkuekavereiden kunniakujaa pitkin.

Ottelupuntari
RoPS–FC KooTeePee
Tulos: 3–0 (2-0)
Maalit: 1–0 Kokko 9., 2–0 Kokko, 45+4, Rivera 3–0 56.
Mikä ratkaisi? RoPS hoiti merkityksettömän ottelun kovalla ammattiylpeydellä. KooTeePee ei pystynyt luomaan vaarallisia maalipaikkoja.
Seuraavaksi: Liiganousun jo varmistaneella RoPSilla on kautta jäljellä vielä viisi peliä. Seuraavaksi RoPS pelaa vieraissa 1.syyskuuta OPSia vastaan.

Miia Vatka
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 1684 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi