ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 29 elokuu 2012 08:19

Päivän peli: Nousujuhla!

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

MIKÄ PELI: RoPS – FC KooTee- Pee (Kotka), jalkapallon Ykkösen ottelu Keskuskentällä keskiviikkona 29.8. klo 18.30

ASETELMA?
RoPS on jo varmistanut nousunsa liigaan, ja kotiyleisö saa palkita juhlivan joukkueen. Rovaniemi on taas liigapaikkakunta! FC KooTeePee lähti tavoittelemaan kärkisijoja, mutta kovan sarjan karu arki on painanut kotkalaiset taisteluun sarjapaikasta. Joukkue vahvistui elokuussa JJK:n Lasse Linjalalla ja Kotkassa aiemminkin pelanneella Ilja Shesterkovilla. Ryhmä onkin pelannut loppukesästä paremmin, ja repinyt rakoa putoamisviivaan. Vierasjoukkue tarvitsee pisteitä, ja se voi hetkittäin venyä uhkaamaan RoPSia.

SEURAA TÄTÄ! Kauden tavoite on saavutettu, miten RoPS reagoi tähän? Aloittaa Kari Virtanen vauhdikkaan rotaation peluuttamalla penkkimiehiä vai haluaako ”Piikkiön oraakkeli” runnoa kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota ja virittää konetta jo liigaiskuun? Pelaajilla riittää vielä bensaa, he haluavat palkita kotiyleisön ja sopimuksettomat miehet tienata lappua ensi kauden liigaryhmään.

OHO! Sarjanousun ratkeaminen kuusi kierrosta ennen sarjan päätöstä on historiallinen ainakin valtakunnallisessa Ykkösessä. Vuonna 1997 kahden lohkon ja noususarjan Ykkönen käsitti myös 27 ottelua, joista Valkeakosken Haka keräsi hurjat 70 pistettä. Nykyinen 10 joukkueen sarja on varmasti tasokkaampi, vaikka absoluuttinen vertailu on mahdotonta. RoPSilla on kasassa 53 pistettä ja se voi yltää 71 pisteeseen!

POISSAOLOT? RoPSin Tuomas Tyystälä, Victor Turcios ja Mika Lahtinen ovat vammojen takia sivussa, samoin Kotkan Aaron Wheeler.

ARVIO? RoPS on jälleen kuningas Keskuskentällä. Joukkue pelaa vapautuneesti ilman paineita ja takoo kotkalaiset kanveesiin.

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 1949 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309