ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 26 elokuu 2012 07:58

RoPS palasi jyräten liigaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran pelaajat juhlivat Vantaalla vierasvoittoa ja liiganousun varmistumista. Rovaniemen Palloseuran pelaajat juhlivat Vantaalla vierasvoittoa ja liiganousun varmistumista.

Rovaniemen Palloseura teki jalkapallon Ykkösessä niin huikean tempun, että sitä muistellaan taatusti seuran historiassa vielä isoin kirjaimin.
RoPS varmisti liiganousun eilen Vantaalla pelaten tappioitta 21 ottelua peräkkäin. Niistä otteluista RoPS voitti peräti 17 ja neljä peliä päätyi tasapeliin.

Liiganousu varmistui, kun sarjakakkonen PK-35 kaatui 0–1 Faith Friday Obilorin avausjakson lopussa tekemällä maalilla. Kun samanaikaisesti Viikingit hävisi SJK:lle oli RoPS:n juhlien aika. Ottelun jälkeen RoPSin pelaajien ja kannattajien riemulla ei ollut rajoja. Rovaniemen Palloseuran poppamies, valmentaja Kari Virtanen halusi antaa liiganoususta kaiken kunnian pelaajilleen.
– Tämä on ihan täysin pelaajien peli. Se, että emme ole hävinneet yhtään ottelua johtuu siitä, että pelaajamme ovat sitoutuneita. Hienosti he taas pelasivat. Toisella jaksolla pelaajamme eivät PK:lle juuri maalipaikkoja antaneet 0–1-tilanteessa, Kari Virtanen kehui.
Miltä liiganousu maistui?
– 2007 nousimme viimeksi minun kanssani liigaan. Mutta vaikea on sanoa, miltä se tuntuu. Tämä oli tavallinen peli ja pelejä on vielä ihan hemmetisti jäljellä.

 Valmentaja Kari Virtanen halusi antaa kunnian pelaajille.

ROPS suurin tähti liiganousun ratkaisseessa pelissä oli maalivahti Mikko Vilmunen. Vilmusen huippuhetki oli 38. peliminuutilla, kun hän torjui PK:n Otto-Pekka Jurvaisen antaman rangaistuspotkun semmoisella heittäytymisellä, että RoPS:n kannattajat sekosivat täysin katsomossa. Muuten Vilmunen sai olla melko rauhassa maalinsuulla. Vilmusen rankkaritorjunta kuitenkin johdatti RoPSin voittoon asti.
Muutaman minuutin päästä rankkarista RoPS pääsi iskemään toisessa kenttäpäädyssä, kun Jose Manuel Riveran keskityksestä Obilor taituroi pallon maaliin tehden voitto-osuman.
– Ei meillä ollut taas mitään hätää koko pelissä. PK:lla oli pilkku ja yksi laukaus koko matsin aikana. Pelasimme ihan hemmetin hyvin taas. Ei pelimme kaunista välttämättä ole, mutta hemmetin tehokasta kylläkin, Vilmunen sanoi.
– On ollut mahtavaa pelata tämän joukkueen takana. Meillä on upea nippu kasassa ja ”Karo” (valmentaja Virtanen) on nostanut uusia pelaajia onnistuneesti eri pelipaikoille. Siinä menestysreseptimme on. Olemme pelanneet koko kauden nimenomaan joukkueena, Vilmunen tunnelmoi.
Rovaniemi palasi liigakartalle mahdollisimman nopeassa tahdissa. Se tapahtui vain yhdessä kaudessa. Paikka liigassa on Vilmusen mielestä kova juttu kaupungille.
– Se on iso asia Rovaniemelle. Tekemisen meininki on ollut kovaa. Olemme ansainneet Veikkausliigapaikan, sanoo Vilmunen, joka on aiemmin pelannut liigaa Hakassa ja KuPS:ssa.

VAIKKA aiheitta juhlaan oli, niin Vilmunen ja Virtanen eivät suunnittelleet mitään suurempia juhlia liiganousun kunniaksi.
– Autoni on Tampereen asemalla, josta minun pitää ajaa vielä Kuopioon, missä käyn koulua Pelastusopistossa. Itselläni ei ole siis hirveät juhlat tiedossa, Vilmunen hymyili.
– Mitä nyt vanha äijä tämmöistä juhlisi. Pelaajille huominen on kuitenkin vapaapäivä, tuumi puolestaan valmentaja-Virtanen.
Vaikka liiganousu varmistui jo hyvissä ajoin ennen kauden loppua, niin RoPS ei suunnittele lepäävänsä laakereillaan. Ykkösessä on jäljellä vielä kuusi kierrosta.
– Tavoitteena on, että emme häviä yhtään peliä koko kauden aikana. Ei siitä tulisi mitään, jos alkaisimme nyt säästelemään, sanoi vahvan ottelun RoPS:n paidassa pelannut Antti Peura.

Urheilutieto
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 2707 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309