ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 26 elokuu 2012 07:54

Paluu väärästä sarjasta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS palasi takaisin Veikkausliigaan suvereenilla tavalla jo kuusi kierrosta ennen sarjan päätöstä. Pohjoisen puhurin ärjäisy oli veret seisauttava. Ykkösestä povattiin ennätyksellisen tasaista ja tasokasta. Tasokas se on ollutkin, mutta RoPS oli ylivoimainen, liigajoukkue Ykkösessä. RoPSin suoritusvarmuus oli muille kärkijoukkueille liikaa. Nekin pelasivat korkeatasoisesti suuren osan kaudesta, mutta eivät rovaniemeläisten tapaan välttäneet pelin hetkellisiä romahduksia.

Sensaatiokausi rakentui kahden kulmakiven varaan.
Seura ja Kari Virtanen valitsivat harkitsevan ja pitkäjänteisen toimintamallin. Joukkue rakennettiin testijaksojen kautta, ja suoran sopimuksen saivat vain saletisti varmat kortit. RoPS ei sortunut hutihankintoihin, vaan lähetti epävarmat sopimuksenmetsästäjät paluupostissa takaisin ja laittoi verkot uudelleen vesille välittömästi. Seura osasi myös asiantuntevan riskinhallinnan ja hankki riveihinsä sarjan parhaan hyökkääjän, ”Boris” Kokon. Joukkueen runko rakentui useamman vuoden mittaisten sopimuspelaajien varaan, joten lähtötilanne liigaan on erinomainen.
Toinen betonipilari oli ehdottomasti päävalmentaja Virtanen. Piikkiön oraakkeli on mestari puristamaan materiaalistaan irti maksimitehot ja organisoimaan nopeasti kiskoilleen puolustuspeliin nojautuvan voittavan pelitavan. Lisäksi Virtasen hyökkäyspeli varioitui ja kehittyi kauden mittaan. Valmentajan kyky johtaa jätkälaumaa korostui jälleen. RoPS on erittäin tiivis joukkue, ja ”Karo” monen pelaajan kaipaama jämäkkä isähahmo. Virtanen piti myös päänsä kylmänä keväällä, kun harjoituspelit eivät kulkeneet, ja joukkue oli kaukana valmiista.
Tälle kivijalalle rakentui joukkue, joka oli lopulta väärässä sarjassa.
Liiganousu on RoPSille 2000-luvulla jo neljäs. Seuran on viimeinkin saatava asemansa vatupassiin Veikkausliigassa sekä tatuoitava Rovaniemi pohjoisen jalkapallopääkaupungik- Kolumni Paluu väärästä sarjasta si. Edellä mainitut seikat plus uusiin puihin lyöty juniorityö viittaavat uudenlaiseen jatkuvuuteen.
Pelaajistosta Kokon ja Mika Lahtisen pitäminen RoPSissa olisi erittäin tärkeää, mutta joukkueen täytyy myös vahvistua. Laitapuolustusosasto tarvitsee liigatason miehen. Jose Manuel Riveran sopimus jatkuu, mutta pelintekijän tontille joukkue tarvitsee myös modernimman, kahden suunnan ajokoiran vaihtoehdoksi meksikolaiselle. Myös keskikentän pohja kaipaa lisävoimia Victor Turcioksen kaveriksi.
Virtanen on valmentanut liigassa viimeksi vuonna 2006, mutta on jo näyttänyt pelikirjan lisälehtien päivittyneen tälle vuosikymmenelle. Hänellä ei ole vastaavaa materiaalia suhteessa vastustajaan käytössään kuin tällä kaudella. Ensi sesongin RoPS ei ole nykypäivän idealististen ihanteiden mukaisen pallokontrollin ja hyökkäävän jalkapallon tulenkantaja, vaan realistinen ja tulosta tekevä joukkue. Taktisesti Virtanen selviää kovimmistakin otatuksista.
Veikkausliiga on viime kausina osoittautunut yllätykselliseksi. Ison budjetin joukkueet ovat hoiperrelleet, kun taas esimerkiksi karkkirahoilla pelaavat MYPA ja Lahti ovat pärjänneet. Nykyisistä lähtökohdistaan RoPS pystyy ponnistamaan liigassa jopa menestysjoukkueeksi. Sarjassa johon se on aina kuulunutkin.

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 1753 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309