ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 19 elokuu 2012 10:28

Kokko puski alkutahdit

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
FC Hämeenlinna jäi jalkoihin, vaikkei RoPS pistänyt parastaan. Aleksanr Kokko (oik.) jatkoi hyvää maalivirettään. Vieressä vääntää Emenike. FC Hämeenlinna jäi jalkoihin, vaikkei RoPS pistänyt parastaan. Aleksanr Kokko (oik.) jatkoi hyvää maalivirettään. Vieressä vääntää Emenike. Kuva:Veli-Matti A. Pitkänen

Kärkipelaaja Aleksandr Kokko palkittiin ennen ottelua Ykkösen kuukauden pelaajana, mutta ”Boriksen” tehot eivät jääneet palkintohumuun. Hän puski pelin voittomaalin ensimmäisellä puoliajalla. RoPS haki Hämeenlinnan Kaurialan kentältä tärkeän vierasvoiton luvuin 2–0 (1-0).

Mika Lahtisen oikealta laidalta antama keskitys napsahti Kokon päähän tehokkaasti 37. minuutilla.
– On tärkeää, että tulee ruokaa boksiin. Tämä oli meiltä peruspelaamista. Me teimme, vastustaja ei, sanoi Kokko.
Kokko on tehnyt tällä kaudella jo 12 osumaa. Kuukauden pelaajan titteli lämmitti luonnollisesti Kokkoa.
– Olen tyytyväinen, koska olen pystynyt pelaamaan tasaisesti hyvin, hän luonnehti.
Toisen jakson alussa FC Hämeenlinna sai rankkarin, mutta Luis Vanderlei tykitti rankkarin ylitse Mikko Vilmusen vartioiman maalin.
– Jos vastustaja olisi hyödyntänyt pilkun, peli olisi voinut muuttua, Kokko pohti.
Seuranneesta vastahyökkäyksestä RoPS teki ratkaisevan sinettiosuman, kun vasemman laitapakin Antti Peuran laukaus pomppasi tolpasta Lahtiselle. Lahtinen laittoi pallon varmasti verkon perukoille. Lahtinen on tehnyt 11 maalia.

PALJON SEUROJA nähnyt Kokko aloitteli uraansa FC Hämeenlinnassa vuonna 2006. Sen jälkeen hän vei liigan maalikuninkaan tittelin Hongassa vuonna 2008.
FC Hämeenlinna oli tällä kaudella tuloksellisesti helppo vastus RoPS:lle, sillä RoPS otti täydet yhdeksän pistettä maalierolla 7–0.
– Meidän perustekeminen on korkeammalla tasolla. Tämä on hyvä joukkue. Pari voittoa vielä tarvitaan, mutta emme halua hävitä yhtään peliä tällä kaudella. Liiganousun varmistumisen jälkeen voidaan kehittää yhä pelaamista, sanoi Kokko.
Viikingit hävisi lauantaina PK- 35:lle, joka nousi Ykkösen kakkoseksi 16 pistettä RoPS:n perässä. Pelaamatta on seitsemän kierrosta. RoPS on pelannut kaikki 20 peliä ilman tappiota.

VALMENTAJA Kari Virtanen oli pettynyt pelilliseen antiin.
– Epäkypsä peli, kun emme pystyneet pitämään palloa edes 2–0 -johdossa. Juoksimme paljon omien harhasyöttöjen takia. Raskas peli. Jos rankkarista olisi tullut tasoitus, mutta se jäi vain jossiteltavaksi, sanoi Virtanen.
Virtanen oli kuitenkin tulokseen tyytyväinen.
– Kolme elintärkeätä pistettä. Huonolla pelillä tuli voitto, Virtanen sanoi.
RoPS tuntui kuitenkin tasaisen vahvalta ryhmältä jo jopa liigaan. Esimerkiksi keskikentän pohjalla pelanneet Tuomo Könönen ja Victor Turcios olivat varmoja.
– Kun taulukoiden eri päässä olevat joukkueet kohtaavat, pelit tahtovat kääntyä paremmalle joukkueelle. Tehtiin mitä pitikin, mutta se ei vaan riittänyt. Meillä oli mahdollisuuksia maalintekoon riittävästi, mutta emme tehneet edes pilkulta, sanoi FC Hämeenlinnan valmentaja Jussi Lempinen.
Kotijoukkueen kintereillä on putoamispeikko. FC Hämeenlinna pelaa torstaina tärkeän pelin Kotkassa FC KooTeePeetä vastaan.

Pasi Honkanen, UT
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 2182 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309