ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 12 elokuu 2012 10:39

Ykköspyssyn maaliputki jatkui

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin Aleksandr Kokko oli vireessä AC Oulua vastaan. Mies viimeisteli kaksi osumaa ja nyt koossa on yhteensä 11 maalia. RoPSin Aleksandr Kokko oli vireessä AC Oulua vastaan. Mies viimeisteli kaksi osumaa ja nyt koossa on yhteensä 11 maalia. Kuva: Pekka Aho

- Boris, Boris sä veit mun sydämeni… Rovaniemen Palloseuran kannattajaryhmä laulaa J. Karjalaisen hittibiisiä mukaillen.
Keskuskentän sankarista ei ole epäselvyyttä. Hurjassa maaliputkessa pelaava Aleksandr ”Boris” Kokko iski kaksi kaappia AC Oulua vastaan ja ratkaisi joukkueiden välisen kolmannen pohjoisen derbyn sarjajohtaja RoPSille.

Ottelun jälkeen jo 11 kertaa osunut kanuuna huokui tyytyväisyyttä.
- Viihdyn täällä tosi hyvin. Ainoa ongelma on, että tyttöystävää on hirveä ikävä. Jos hänen muuttonsa tänne järjestyisi, voisin jäädä ensikaudeksikin.
Tyttöystävä asuu ja on töissä Porissa.

PELIN avauspuoliajan RoPS käytti isännän ääntä. Keskialueella Victor Turcios pelasi erinomaisesti, ja elsalvadorilaisen otteista näkee, että hän on nähnyt isompiakin areenoita.
Ankkuri tekee harvoin vääriä ratkaisuja kentällä. Keskialueen veteraanisarjan taistelun Tuomo Könönen (s.1977) vs. Mika Nurmela (s. 1971) vei nimiinsä ”Nure.” Hänen erikoistilanteensa ovat edelleen maagisia ja tossukin nousee vielä auttavasti. Könösen kone piiputti pahemman kerran, ja syötöt eivät tahtoneet löytää joukkuekavereita.
Pelikellossa oli reilut kaksikymmentä minuuttia, kun Kokko ohjasi hieman onnekkaasti Emeniken laukauksen verkkoon.
AC Oulu hyökkäsi harvoin, mutta vaarallisesti. Sellainenkin ihme nähtiin, että RoPS-toppari Obilor jäi kaksinkamppailussa kakkoseksi.
Hän joutui rikkomaan taitavaa Venanze Zézéä ja tienasi tilanteesta varoituksen. Rikettä seuranneesta vapaapotkussa Nurmela pakotti Mikko Vilmusen huipputorjuntaan.
”Boris” iski toistamiseen toisen puoliajan alussa. Kulmapotkutilanteessa hän siirsi Juuso Majavan sivuun kuin litran mitan ja junttasi Jose Manuel Riveran kulmapotkun häkkiin omista korkeuksistaan.
Kahden maalin johdossa RoPS oli hetkittäin suorastaan ylivoimainen ja esitteli hyökkäysalueella nautinnollista kombinaatiopeliä. Oulu näytti vain odottavan armahtavaa niskalaukausta, mutta RoPS nostikin jalan kaasulta ja päästi vieraat mukaan peliin.
Edes Vilmusen karjumat ”mieskuoroharjoitukset” eivät herättäneet joukkuetta. AC:n valmentaja Juha Malinen haki rohkeasti tasoitusta ja siirtyi kolmen miehen alakertaan, ja paine RoPSin päädyssä kasvoi.

DRITAN SFATSULA puski takanurkalta kavennuksen, ja RoPSleirissä oli jo paniikin ensioireita. Emenike kuitenkin niittasi vastaiskusta vapauttavantuntuisen 3–1-osuman, mutta Zézén ”putoava lehti” yli Vilmusen toi Oulun vielä maalin päähän. RoPS kesti kuitenkin päätuomarin vapauttavaan vihellykseen asti.
- Me passivoiduimme johtoasemassa liikaa, ja bensa alkoi loppua tankista, RoPSin päävalmentaja Kari Virtanen huokaili, mutta iloitsi kolmesta pisteestä.
- Olimme paniikissa ottelun lopun, mutta meille on syntynyt voittamisen rutiini. Ei tilastotappiota tarvitse tullakaan.

Ottelupuntari
RoPS–AC Oulu 3–2 (1–0)
Maalit: 24’ Aleksandr Kokko 50’ Kokko, 77’ Dritan Stafsula, 81’ Emenike, 83’ Venanze Zézé
Mikä ratkaisi? RoPS pelasi tiivistä puolustuspeliä ja hyökkäsi monipuolisesti reilun tunnin ja hankki kahden maalin kaulan. Etumatka kesti vaikka ottelun loppuhetket AC oli parempi. RoPS on nyt laatujoukkue, joka selvittää myös pelin vaikeat hetket kunnialla.
Oho! RoPS päästi ensimmäisen kerran tällä kaudella enemmän kuin yhden maalin omiinsa, kauden 19. pelissä!
Entä nyt? RoPS kohtaa FC Hämeenlinnan vieraissa 18.8. Rovaniemeläisillä on nyt koossa 49 pistettä. Sarjakakkosella Viikingeillä pisteitä on 35.

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 2588 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309