ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 11 elokuu 2012 10:35

Liiganousu taas askeleen lähempänä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli: RoPS – AC Oulu, jalkapallon Ykkösen ottelu Keskuskentällä lauantaina 11.8. klo 17.

Asetelma? RoPS on ratkaisevantuntuisesti karussa ja voi varmistaa liiganousun hyvinkin varhain. Yhtenä ennakkosuosikkina kauteen lähtenyt AC jäi liigajunasta jo asemalle, ja taistelee tässä ottelussa vain pohjoisen herruudesta. AC Oulu on pelannut ailahtelevasti, mutta parhaimmillaan se pistää kenet vain ahtaalle, kuten RoPSin kotonaan kesäkuussa. Kotijoukkue on taas kuitenkin suosikki.

Seuraa heitä! RoPSin päävalmentaja Kari Virtanen ja AC Oulun luotsi Juha Malinen ovat Ykkösen kokeneimpia ja meritoituneimpia valmentajia. Virtanen (s. 1958) on valmentanut RoPSia ja Turun Interiä liigassa 164 ottelua ja nosti RoPSin liigaan 2007. Malisen (s.1958) vyöllä on huikeat 358 liigaottelua TPS:n, MYPAn, KuPSin ja AC Oulun peräsimessä. Malinen on voittanut Suomen Cupin, liigahopeaa, neljä pronssia ja liigacupin. Liiganousua hän on juhlinut KuPSissa ja Oulussa. Suomen lisäksi hän on valmentanut Kazakstanissa.
Kari Virtanen on mestari operoimaan aina kulloisenkin pelaajamateriaalinsa vahvuuksilla. Virtaselle tärkeintä on tulos, ei tyyli. Malinen on profi loitunut AC Oulun vuosinaan pallokontrolli- ja lyhytsyöttöpelin apostoliksi, mutta kyllä hänkin osaa tarvittaessa luopua ihanteistaan.
Vaihtopenkillä Virtanen on rauhallinen, Malinen taas impulsiivinen ja kiihkeä. Tulossa on kahden hienon valmentajan tuoksina!

Poissaolot? RoPSin Mika Lahtinen ja Oulun Janne Hietanen lusivat pelikieltoa. AC:n Matias Ojala on loukkaantuneena sivussa. RoPSin Tuomas Tyystälän pelikunto on epävarma.

Arvio? Vauhdikas ottelu, jossa AC kontrolloi palloa ja RoPS puolustaa tiiviisti. RoPSin fyysinen peli on myrkkyä Oulun pallonsiirtelyllä, ja murhaavat vastaiskut ratkaisevat ottelun isännille. Veikkausliiga on jälleen askeleen lähempänä.

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 1785 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309