ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 11 elokuu 2012 10:12

RoPSin Obilor on Ykkösen paras toppari

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
SIISTI PELAAJA. Obilorin ei tarvitse siivota pukukoppeja, mutta RoPSin rangaistusalueen hän pitää puhtaana. SIISTI PELAAJA. Obilorin ei tarvitse siivota pukukoppeja, mutta RoPSin rangaistusalueen hän pitää puhtaana.

Rovaniemen Palloseura on päästänyt tämä kauden Ykkösessä vain seitsemän maalia. Kivikovaa puolustusta maalivahti Mikko Vilmusen edessä on johtanut Obilor, nopea, vahva ja oikea-aikainen keskuspuolustaja. Obilor on kuin kiviaita, johon törmättyään vastustajan hyökkääjät keräilevät lelujaan pitkän aikaa.

Nigerialainen Obilor tuli Suomeen jo viime kaudella. Mies vakuutti PS Kemin riveissä ja oli jo tuolloin Ykkösen parhaita toppareita.
Otteet olivat jopa niin hyviä, että nuorukainen pääsi sekä Norjan pääsarjan Tromssan että Ruotsin pääsarjan Mjälby AIF:n testiin. Testitkin menivät putkeen, molemmat seurat tarjosivat miehelle sopimusta, mutta eivät päässeet yhteisymmärrykseen Obilorin pelaajaoikeudet omistaneen Kemin kanssa.
Tämä koitui RoPSin onneksi, sillä Kakkoseen pudottuaan Kemi päästi miehen Rovaniemelle.

RoPSissa on ymmärretty keskuspuolustajien merkitys. Steven Polack, Mordon Malitoli, Stephen Kunda ja Etchu Tabe ovat esimerkkejä monista loistavista RoPS-toppareista.
Viime kauden jälkeen Tabe lähti, mutta seura nappasi Obilorin. Koko ajan kehittyvä parivaljakko Obilor – Ndukaku on ollut niin hyvä, että enää ei kysellä sitä, pelaavatko he väärässä sarjassa vai jopa väärässä maassa.
”Pelit ovat menneet hyvin. Yhteistyö Ndukakun kanssa sujuu loistavasti, mutta se ei ole ihme. Me olemme lapsuuden ystäviä. Olemme pelanneet yhdessä jo pikkulapsina Nigeriassa ensin kadulla ja parkkipaikoilla, sitten myöhemmin joukkueessa. On mahtavaa pelata taas yhdessä.”

Uratavoitteet?
”Tavoitteenani on pelata tasokkaassa sarjassa Espanjassa, Italiassa tai Englannissa.”

Suosikkipelaajat ja joukkueet?
”Olen seurannut pitkään etenkin espanjalaista futista ja kannatan Real Madridia. Joukkueen suurten tähtien joukosta löytyy myös suosikkipelaajani, kovaotteinen Sergio Ramos. Hän pelaa topparina ja myös oikeana laitapuolustajana. Maajoukkuetasolla Ramos on kaksinkertainen Euroopan mestari ja maailmanmestari.”

Vahvuudet ja heikkoudet jalkapalloilijana?
”Olen vahva ja nopea ja osaan myös siivota pallon nopeasti turvallisimmille vesille”, Obilor luettelee.
Nuorukainen näkee myös kehittämiskohteita ominaisuuksissaan. Puolustuspäässä miehen pääpelivoima on hurja, mutta hän kaipasi terävyyttä vastustajan maalilla.
”Minun pitäisi pystyä ratkaisuihin hyökkäyspään erikoistilanteissa ja tehdä maaleja. Jostakin syystä pääpelini ei toimi vastustajan maalilla.”

Miksi tulit RoPSiin?
”RoPS oli Kemin jälkeen selkeä askel eteenpäin urallani. Joukkueen tavoite oli nousta liigaan, ja halusin porukkaan jonka tavoitteet ovat korkealla.”

Millainen joukkue RoPS on?
”Hieno joukkue ja sarjan paras. Nautin pelaamisesta!”

Miten olet viihtynyt Rovaniemellä?
”Tämä on kiva, sopivankokoinen kaupunki. Ihmiset ovat ystävällisiä ja tulevat juttelemaan helposti. Täällä on helppo viihtyä.”

Mikä on RoPSin sijoitus kauden päätteeksi?
”Ykkösen mestaruus ja ensi kaudella pelaamme Veikkausliigassa.”

Kuka?
Obilor
Faith Friday Obilor, keskuspuolustaja
21 vuotta, pituus 185 cm
Pelaajaura: Aloitti jalkapallon 7-vuotiaana Pepsin Akatemiassa kotikaupungissaan Abassa Nigeriassa. Ensimmäinen ammattilaisseura 2008-09 Babanawa Football Club, 2010 PS Kemi.
Ykkösen ottelut/maalit: 37/7
Harrastukset: Pelikonsolit ja elokuvat

Markku Saukko
© 2012 Uusi Rovaniemi

Luettu 2074 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309