ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 26 heinäkuu 2012 07:01

RoPS ja Kari Virtanen puolivälinlanssin jälkeen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapallon miesten Ykkönen on edennyt jo hieman yli sarjakauden puolivälin. On puolimatkan välilanssin huokaisun aika. Rovaniemen Palloseuran kausi on tähän asti ollut tyrmäävä. Joukkue jyrää sarjakärjessä 12 pisteen turvin, ja viime viikon Veikkaajassa pahimmat kilpailijat jo heittelivät pyyhkeitä kehään ilmoittaen RoPSin varmaksi nousijaksi. Miten veretseisauttavan menon kapellimestari päävalmentaja Kari Virtanen vetää yhteen mennyttä ja luotaa tulevaa? Mies katselee tyytyväisenä tänä kesänä niin harvoin aurinkoista Keskuskenttää. Treeni on taas takana ja hetki aikaa jalkapallokeskustelulle.

Karo, 12 pisteen keula, 12 voittoa, neljä tasapeliä, ei tappioita. Maaliero 34 – 6. Mitä sanot joukkueesi alkukaudesta?
”Vähiten päästettyjä maaleja ja eniten tehtyjä. Aika paljon se kertoo. Kuudesta päästetystäkin neljä on erikoistilanteista, yksi pilkulta, kaksi kulmista ja yksi vaparin jälkitilanteesta. Saldo on hyvä, jotakin on tehty oikein. Täytyyhän tähän olla tyytyväinen.”

Onko menestys ollut yllätys?
”Ehkä se pieni yllätys on harjoitusotteluiden valossa. Viimeisessä treenipelissä tuli OPSilta takkiin 2 – 4, mutta toki joukkue ei ollut vielä siinä kuosissa, jolla kautta sitten on pelattu.”

Mistä löytyvät menestyksen rakennuspuut?
”Olemme puolustaneet koko joukkueena hyvin. Aina kärkimiehistä ”Lada” Lahtisesta tai ”Boris” Kokosta alkaen maalipuiden väliin Mikko Vilmuseen asti. Se on ollut kaiken perusta. Asiaa on auttanut luonnollisesti se, että alakerran permanentti on pysynyt suhteellisen hyvin kasassa. Olemme myös hyökänneet riittävän hyvin.”
Virtanen miettii hetken ja jatkaa painokkaasti: ”Ennen kaikkea pojat kentällä ovat pelanneet hyvin. Tuolta vaihtopenkin päästä on paha tehdä mitään enää matsin aikana.”
Virtanen innostuu: ”Tämä on ennen kaikkea pelaajien peli!”
”Karo” haluaa palauttaa nykyfutiksen ehkä hieman valmentajakeskeiseksi ja ”pelitapafilosofoinniksi” painunutta ajattelutapaa takaisin entiseen lähestymistapaan, jossa pelaajat ovat kaiken keskiössä.

Asia selvä. Lähdit kauden alussa liikkeelle säätämällä puolustuspelin kuntoon. Myös hyökkäyspeli on kehittynyt, oletko jo siihen tyytyväinen?
”Pallollinen peli on kehittynyt kauden alusta paljon, mutta haluan kehittää sitä ehdottomasti edelleen. ”

Miltä massiivinen sarjajohto vaikuttaa?
”Onhan eroa jonkin verran, mutta kun voitosta saa kolme pistettä imetään erot nopeasti kiinni, jos juutumme tasapeli- tai tappioputkeen. Nyt emme saa tuijottaa sarjataulukkoa vaan pitää katseen ja fokuksen aina seuraavassa pelissä.”

Haluatko nostaa esille joitakin tiettyjä pelaajia menestyksen takuumiehinä?
”En.”

Edellisellä RoPS-pestilläsi kaudella 2007 hukkasitte 8 pisteen johdon kauden loppuhetkillä ja KuPS ajoi ohi suoraksi nousijaksi. Onko tämä muisto käynyt nyt mielessä?
”Ei ole!” Virtanen sanoo nopeasti ja painokkaasti. Lausahdusta seuraa virnistys ja katse joka huokuu itseluottamusta.
Ehkä kauhuskenaario ei olekaan käynyt mielessä.  Niin tai näin, Virtanen huolehtii siitä, ettei se ainakaan toistu.

Markku Saukko
© 2012 Uusi Rovaniemi

Kommentti: Virtasen välitodistus täysi kymppi!
Jalkapallokauden ollessa hieman yli puolivälin on jälleen valmentajan välitodistuksen aika. Annan Kari Virtaselle työstään RoPSin päävalmentajana arvosanaksi kymmenen. Perustelut voi lukea sarjataulukosta. Piste.
- Markku Saukko -

Luettu 1865 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309