sunnuntai, 22 heinäkuu 2012 10:01

Jippo vei tikkarin suusta

Keltaisissa pelaava Jippo tasoitti ottelun RoPSia vastaan aivan pelin viime hetkellä. Keltaisissa pelaava Jippo tasoitti ottelun RoPSia vastaan aivan pelin viime hetkellä.

Isokokoinen hyökkääjä suojaa palloa taitavasti, kosketus palloon on silkinpehmeä. Parhaimmillaan hän tanssii balettia pallon päällä. Pelaaja nauttii pelistä joka solullaan. ”Ballerina” on Aleksandr ”Boris” Kokko, Ykkösen tämän hetken kuumin hyökkääjä.

Ottelussa Joensuun Jippoa vastaan ”Boris” saa palkintonsa ottelun 80 minuutilla. Kohdehyökkääjä purjehtii kuin sotalaiva Jipon puolustusalueelle, vetää liikkuvat taakse ja jyräytti raskaalla kanuunallaan pallon voimalla takanurkkaan. Tuuletus puukatsomon edessä on hurja. Kauden seitsemäs maali ja osuma jo viidessä pelissä peräkkäin ovat jälleen tuomassa voiton Rovaniemen Palloseuralle.

KOKON ja RoPSin juhlat pilaa kuitenkin viiden minuutin lisäajan jälkeen Olli-Pekka Itälä, joka murjoo pallon verkkoon Tarmo Koivurannan vapaapotkun jälkitilanteesta. Heti maalia seuranneen aloituksen jälkeen ottelu päättyy.
- Kyllä tämä häviöltä nyt tuntuu. Viimeisellä sekunnilla menetettiin voitto, ”Boris” sanoo ja riiputtaa päätään allapäin.
- Jalkapallo on kuitenkin jalkapalloa. Jippo on helvetin vaikea vastustaja. Toki tasapelipistekin lisäsi sarjajohtoamme, kun Viikingit hävisi.

ROVANIEMEN Palloseuran ja Joensuun Jipon peli meni ennakkokäsikirjoituksen mukaan. Jipon valmentaja, taktisesti oivallinen Jarmo Korhonen oli tehnyt kotiläksynsä huolella.
Jippo puolusti erittäin tiiviisti viiden miehen puolustuslinjalla. Pelistä tuli palloa täysin kontrolloineelle isäntäjoukkueelle hankala. RoPS lähti hyökkäyksiin liian hitaasti, ja Jippo sai aina pakkansa kasaan pallon alle.
Murtavia syöttöjä RoPS ei saanut aikaan. RoPS sai harvoin pelattua pallon laitaan, ja silloinkin yritykset tyrehtyivät luokattomiin keskityksiin. Jipon maalitilanteet olivat erikoistilanteiden ja etenkin maalintekijätilastoa 10 osumalla johtavan Ariel ”Tuco” Ngueukamin varassa.

TOISELLA puoliajalla Jippo hieman väsyi juostuaan koko pelin pallon perässä. RoPS sai muutaman maalipaikan aikaan, mutta vasta Kokon yksilösuoritus toi ratkaisun.
Jippo vastasi nostamalla miehiä ylös, ja kotijoukkue ei tappanut peliä vastahyökkäyspaikoistaan. Tasoitusosuman tapaista ”pomppimista” nähdään harvoin. Petteri Rönkkö jatkoi Koivurannan vaparin päällään maalin eteen, seuraavana pääpallon voitti ”Tuco” ja takanurkalla vaaninut Itälä sai tilaisuutensa ja ohitti voimattoman Mikko Vilmusen.
- Piste saatiin, kaksi menetettiin. Vastustaja pisti bussin ovet kiinni, vaikea sinne oli väkisin mennä, RoPSin päävalmentaja Kari Virtanen tuumi pettyneenä.
Virtasen mukaan joukkue ei ollut terävänä.
- Tekeminen oli jo eilen treeneissä huonoa. Lopun pelasimme taktisesti typerästi. annettiin vapari ja puolustettiin se huonosti.
Jarmo Korhonen oli erittäin tyytyväinen varamiehisellä nipullaan saalistettuun pisteeseen.
- Me olimme hallitusti kusessa. Tarkoituksena ei ollut hakea maalitonta tasapeliä, vaan 0–1 voittoa, ja voittomaali piti tehdä 89. minuutilla, Korhonen virnuili.

Ottelupuntari
RoPS - Jippo 1–1 (0 – 0)
Maalit: 80 1 – 0 Aleksandr Kokko, 90 + 5 1 -1 Olli-Pekka Itälä.
Mikä ratkaisi? 80 minuuttia RoPS hakkasi päätään Jarmo Korhosen puolustuspelisuunnitelmaan, kunnes Kokon henkilökohtainen suoritus näytti ratkaisevan pelin. RoPS oli parempi joukkue kentällä, mutta ei kyennyt kapitalisoimaan hallintaansa useammaksi osumaksi. RoPS ei menettänyt voittoa vaan Jippo ansaitsi tasapelin.
Oho! RoPS johtaa sarjaa 12 pisteen erolla. Joukkue ei ole vielä hävinnyt peliäkään!
Entä nyt? RoPS kohtaa seuraavalla kierroksella Seinäjoen Jalkapallokerhon kotona lauantaina 28.7.