ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 21 heinäkuu 2012 10:42

Jippo kaatuu saappaat jalassa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli: RoPS – JIPPO (Joensuu), jalkapallon Ykkösen ottelu Keskuskentällä lauantaina 21.7. klo 17.

Asetelma? Ylivoimaisen sarjajohtajan RoPSin peli on harkittua murhaa, eikä notkahduksia ole näköpiirissä. Jo toistamiseen tällä kaudella ”Keskarille” matkaava JIPPO on pyllistänyt ennakkokaavailuille. Putoajaksi povattu joensuulaisnippu pelaa valmentajansa Jarmo Korhosen ” säilytään sarjassa”-futista ja on napsinut komeita päänahkoja. Karjalaiset joutuvat tähän peliin poissaolojen rasittamana, joten RoPS on vielä normaalia suurempi suosikki.

Seuraa näitä! Aika jälkeen Ebrima Sohnan. Keskikentän kuningas Sohna on vaihtanut maisemaa. Pohjapelaajina Victor Turcios ja Tuomas Tyystälä ovat toisiaan täydentävä kaksikko. Tyystälä on taitava ja hyökkäysorientoitunut. Turcios taas vahva rikkoja ja katkoja. Onko Kari Virtasen valinta Turcioksen pariksi Tyystälä, vai palaako henkinen johtaja Tuomo Könönen toiseksi ankkuriksi?
Jipon kärkipari Ariel Ngueukam – Pierre Koko’o on sarjan eliittiä. Ngueukam on pyssyttänyt jo yhdeksän maalia ja johtaa Ykkösen maalintekijätilastoa. ”Tuco” saa erinomaista taustatukea kesäkuussa joukkueeseen liittyneestä Koko’sta. RoPSin puolustuslinjan on paimennettava tarkasti fyysisesti vahvaa kamerunilaistutkaparia. RoPS pystyy tukkimaan Jipon pelinrakentelun, jolloin kärjet jäävät vähille palloille. Vaarallisimmillaan he ovatkin erikoistilanteissa.

Oho! RoPSin maaliero on 33 - 5 eli +28, kun toiseksi paras suhde on PK:n + 14.

Poissaolot? Jipon Suad Skruda on pelikiellossa. Muista syistä pois reissusta ovat Mikko Ikonen, Hans Ekroos, Topi Sormunen ja Tuomas Korpela.

Arvio? Kovalla talkoohengellä töitä paiskiva Jippo piinaa kotijoukkuetta, mutta ei jaksa 90 minuuttia. RoPS painaa kaasun pohjaan viimeistään toisella puoliajalla, ja Jippo putoaa tarakalta.

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

 

Luettu 2212 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309