ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 15 heinäkuu 2012 11:03

RoPSilla neljän voiton karkumatka

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS-kärki Aleksandr Kokko on iskenyt maalin neljässä viimeisessä ottelussa. RoPS-kärki Aleksandr Kokko on iskenyt maalin neljässä viimeisessä ottelussa.

Rovaniemen Palloseuralla kesti tunnin verran saada moottori käyntiin HIFK:n vieraana Helsingin Kalliossa jalkapallon Ykkösen ottelussa. RoPS voitti 1–4, mutta vasta Aleksandr Kokon 1–1 tasoitus 61. minuutilla sai RoPS:n kunnolla liitoon.

Hän pääsi tuikkaamaan pallon pömpeliin HIFK:n maalivahdin Mika Johanssonin torjunnasta.
– Kivasti pääsin riparista tekemään maalin, olenkin niitä toivonut jo aiemmin. Rakastan ripareita. Ne on minun heiniä, tyytyväinen Aleksandr Kokko sanoi suu muikeassa hymyssä.
– Se oli henkisesti tärkeä maali. Meidän tavoite oli saada tasoitus tehtyä ja saada kaveri sen jälkeen kuseen. Vasta toisella jaksolla näytimme, mikä on sarjakärjen ja häntäpään joukkueen ero, Kokko jatkoi.
Kokko vastaili kysymyksiin tuhti laastari silmäkulmassa.
– Veri lensi oikein kunnolla, kun sain siihen kyynärpäästä. Ei se kuitenkaan pelaamista haitannut. Oli kiva pelata, kun pitkästä aikaa pystyin treenaamaan täysillä joukkueen kanssa tällä viikolla, sanoi Kokko, joka oli ilokseen avauskokoonpanossa kärsittyään alkukaudesta omien sanojensa mukaan erilaisista pikkuvaivoista.
– Tämä oli neljäs maali minulle neljässä pelissä. Olen onnistunut vähäisestä peliajasta huolimatta hyvin maalinteossa, ”Boris” jatkoi puheliaana.

KOKON OSUMAA ennen kotijoukkue oli pitänyt johtoasemaa yllä Jukka Halmeen ensimmäisen jakson alussa tekemän rankkarimaalin turvin. Mikäli HIFK:n Sami Okkonen ei olisi toisen jakson alussa ampunut palloa tolppaan, vaan olisi tehnyt 2–0-maalin, olisi pelin lopputulos voinut olla hyvinkin erilainen.
Tosin RoPS oli toisella jaksolla murskaava, vaikka HIFK-molari Johansson pelasi tunnin todellista unelmapeliä torjuen muun muassa Kokon hienon puskun toisen jakson alussa.
– Minä olin jo lähdössä fanien luokse tuulettamaan. Se oli Johanssonilta aivan huikea torjunta, Kokko hehkutti.
Kokon tasoituksen jälkeen loppupeli oli yhtä RoPS:n ilotulitusta. Keskikentän taiturin Jose Manuel Riveran toimiessa joukkueen kapellimestarina. Riveran järjestämästä tilanteesta Mika Lahtinen kaadettiin ja Tuomas Tyystälä pääsi ampumaan pilkulta 1–2 maalin 68. minuutilla.
Riveran käsialaa oli myös 1–3-maali, jonka puolustaja Ndukaku Alison puski tyylikkäästi maaliin meksikolaisen hienosta keskityksestä.

KUN VIELÄ ottelun lopussa Mika Lahtinen viimeisteli 1–4 maalin lisäajalla, sinetöityi se, että RoPS:n voitokas taival jalkapallon Ykkösessä jatkui murskalukemin. Rovaniemeläiset ovat pelanneet nyt jo peräti 15 ottelua ilman tappiota. Eroa seuraavaan on jo neljän voiton eli 12 pisteen verran.
Kokko oli sitä mieltä, että tappiota ei tulossa jatkossakaan.
– Ei me suostuta häviämään. Me taistellaan jokainen peli loppuun asti, emmekä tule häviämään, Kokko lupasi.
RoPS:n meininki Ykkösen kahinoissa on tällä hetkellä niin vakuuttavaa, että futisliigan portit häämöttävät jo. Sen myöntää myös Kokko.
– On ihan turha puhua, että yrittäisimme jotakin muuta kuin nousua. Olemmehan Ykkösen ylivoimaisessa johdossa. Jos pysymme omalla tasollamme, niin meillä ei ole nousun suhteen mitään ongelmia. Kukaan jätkä ei saa vain ruveta leijumaan, hän sanoi.
Kokon mielestä kaikki merkit ovat ilmassa, että RoPS nousee.
– Tuntuu siltä, että kaikki joukkueet pelaavat meidän takana nyt sopivasti ristiin pelejä. Tavoitteemme on nousta ja vielä häviämättä peliäkään. Se olisi varmasti jonkinlainen ennätys Ykkösessä.

Ykkönen
Maalipyssyt
Maalintekijätilaston kärki:
1) Mika Lahtinen RoPS 8
2) Ariel Ngeukam Jippo 7, Toni Lehtinen SJK 7
4) Dritan Stafsula AC Oulu 6, Jose Manuel Rivera RoPS 6
6) Eero Peltonen Viikingit, Ville Salmikivi PK-35 5, Aleksandr Kokko RoPS 5, Caumo SJK 5, Joonas Sohlo AC Oulu 5

Urheilitieto
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 2401 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309