ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 11 heinäkuu 2012 09:14

”Boris” pommittajan väkevä paluu

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Aleksander Kokko on ollut tehokas viimeistelijä peliminuutteihin nähden. Nyt vammat vaikuttaisivat olevan taakse jäänyttä elämää. Aleksander Kokko on ollut tehokas viimeistelijä peliminuutteihin nähden. Nyt vammat vaikuttaisivat olevan taakse jäänyttä elämää.

Keväällä, ennen kauden alkua, Veikkausliigan kauden 2008 maalikuningas Aleksandr Kokko solmi Rovaniemen Palloseuran kanssa vuoden mittaisen sopimuksen. Läheskään kaikki RoPSin kannattajat eivät olleet innostuneita. ”Entinen tähti, sehän on jo ylipainoinenkin, aina klesana”- kommentit toistuivat fanien jutusteluissa ja netin keskustelupalstoilla.

Tällä hetkellä on helppo sanoa epäilijöiden olleen väärässä. Kokko on paukuttanut jo viisi maalia, vaikka ei ole eri vammojen takia pystynyt pelaamaan läheskään täysiä minuutteja. Mies on syöttänyt tukun osumia ja isokokoinen, taitava sekä vahva kohdehyökkääjä rytmittää mestarillisesti Ykkösen sarjajohtajan hyökkäyksiä. Pelikäsitys on korkeaa luokkaa edelleen, luonnollisesti.
”Boris” on palannut huipulle ja fysiikkakin on loistoaikojen tasolla.

- EN TODELLAKAAN tiedä mitä vuonna 2009 tapahtui, Kokko ihmettelee toista, maalikuninkuuden jälkeistä kauttaan Hongassa.
- Ehkä se oli toisen kauden kirous, olin kaksikymppinen jätkä, joka oli iskenyt edellisellä kaudella 13 kaappia. Odotukset oli varmaan liian suuret, enkä osannut käsitellä niitä.
Sitten seurasi loukkaantumisia, eikä Kokko päässyt harjoittelemaan kunnolla. Kaudella 2010 FC Honka vuokrasi ”Boriksen” miehen kotikaupungin Porin Palloilijoihin. Maalitykki ei ollut parhaassa fyysisessä tikissään, mutta ampui kuitenkin viisi maalia seitsemässä pelissä.
Seuraavaksi kaudeksi hän palasi liigaan Vaasan Palloseuran riveissä. Miehen rooli ”Vepsun” hyökkäyspelissä oli merkittävä, vaikkei maaliverkko soinut odotetusti.

TÄKSI KAUDEKSI Kokko etsi seuraa pitkään. RoPSin tarjoukseen oli lopulta helppo tarttua.
- Suomessa seuravaihtoehtoja oli vähän. RoPSilla on pelaajien keskuudessa hyvä maine. Palkat maksetaan ajallaan ja seura pyrkii liiganousuun.
Kokko on viihtynyt Kari ”Karo” Virtasen vaativassa valmennuksessa.
- Hän on ”old school”-mies, jolla homma toimii. Olen aina tykännyt treenata, mutta on pakko myöntää, etten ole ollut helpoin valmennettava. Nyt olen aikuistunut, Kokko juttelee.
- Rovaniemi ja RoPS on minulle oikea ympäristö.
Kokko olisi rellestänyt kentällä vieläkin vakuuttavammin ilman jatkuvia pikkuvammoja.
- Kun olen yhdestä päässyt, on toinen paikka brakannut. Milloin on vaivannut akilles, joskus taas kantapää. Neljä viikkoa olen käytännössä mennyt treeni viikossa tahtia.
Virtasen luotto on silti riittänyt, ja Kokko on heitetty lauteille ratkomaan pelejä.
- Vammat alkavat olla takanapäin ja pääsen treenaamaan täysillä, Kokko luottaa.

ROPSIN MENO sarjan kärjessä on ollut vakuuttavaa.
- Liiganousu on ainoa tavoite. Meitä vastaan on niin vaikea tehdä maaleja, että jopa tappioton kausi on mahdollinen. Minulle on kuitenkin aivan sama vaikka häviäisimme seitsemän peliä, kunhan nousemme liigaan, eli fokus on siinä. Ei tilastoissa.
Omasta suuresta panoksestaan kentällä Kokko kiittää joukkuekavereita.
- Ympärilläni pelaa loistojätkiä. Fraasi ”kun joukkue pelaa hyvin, pelaavat yksilötkin hyvin”, ei ole paskapuhetta.

Kuka?
Aleksandr ”Boris” Kokko
Syntynyt 4.6.1987 Leningrad, Neuvostoliitto
Pituus: 189 cm.
Inkerinsuomalaiset sukujuuret. Suku karkotettiin Josif Stalinin vainojen aikana Uzbekistaniin, jossa Kokon isä on syntynyt. Äiti on venäläinen. Perhe muutti 1997 Suomeen.
Entiset seurat: Pietarin Smena, Porin Jazz, Porin Palloilijat, FC Hämeenlinna, FC Honka, Vaasan Palloseura.
Liigaottelut/maalit: 78/20 Liigan maalikuningas 2008 yhdessä TamUn Henri Myntin kanssa.
SM mitalit: 2 hopeaa.

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 2386 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309