ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 08 heinäkuu 2012 10:50

Pallo verkkoon vaikka kuljettamalla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Aleksandr Kokko teki RoPSin kolmannen osuman aivan ottelun viime minuuteilla. Hänellä oli aikaa tällätä pallo varmasti oululaisten maaliin. Aleksandr Kokko teki RoPSin kolmannen osuman aivan ottelun viime minuuteilla. Hänellä oli aikaa tällätä pallo varmasti oululaisten maaliin. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseuran ja Oulun Palloseuran kohtaamisesta jalkapallon Ykkösessä povattiin ennakkoon tasaista vääntöä.

Ottelun alku on tunnustelevaa ja paikoin tuloksetonta tuhertamista, mutta hallinta on selvästi kotijoukkueella. RoPSilla on paikkoja avata maalihanat kolmen minuutin kohdalta lähtien, mutta viimeistely tökkii ja OPS sinnittelee pelissä mukana.
Omiaan tutun kovaäänisesti ohjannut RoPSin maalivahti Mikko Vilmunen joutuu kunnolla torjuntatöihin vasta vajaan puolen tunnin kohdalla, kun OPS saa ensimmäisen laukauksen kohti maalia.
Heti toisen jakson alussa alkaa tapahtua. Emenike antaa namusyötön Mika Lahtiselle, joka toimittaa pallon verkkoon. Lahtisen osuma avasi peliä.
Emenike on mukana järjestelemässä kaikkia RoPSin maaleja. Hän tekee itse 2–0-maalin ja esityön 3–0-osumaan. Lopulta Aleksandr Kokko saa kuljetella pallon rauhassa maaliin. RoPSilla oli paikkoja vaikka tuplata maalit.

TASAISEN vahvasti koko kauden pelannut Antti Peura pohjusti avauksellaan kotijoukkueen ensimmäisen maalin.
- Peli oli hallussa koko ajan ja meillä oli paikkoja alusta asti, mutta niistä puuttui tappamisen meininki. Puolustuksessa ei ollut hätää missään vaiheessa. Peuran mukaan ensimmäinen maali vapautti peliä.
- Odotin OPS:ta vähän enemmän, Peura pohti ottelun jälkeen.
RoPSin valmentaja Kari Virtasen mukaan avausosuma muutti pelin luonnetta.
- Ensimmäisellä jaksolla hyökkäyksissä oli pielessä ajoitus ja porrastus. Maalin jälkeen peli hajosi liikaa, ruvettiin kikkailemaan ja yrittämään liian hienoa. En tykkää sellaisesta. Hyökkäysten pitäisi olla pidempiä ja määrätietoisempia, Virtanen selosti.
OPS:n valmentaja Luiz Antonion mukaan keskikenttä on RoPSin vahvuus ja kotijoukkueen ylivoima tuli näkyviin etenkin toisella jaksolla.
- Kamppailu ei yksinkertaisesti riittänyt, pettynyt valmentaja totesi.
RoPSin kapteeni Tuomo Könönen sai tällin nilkkaansa ensimmäisellä jaksolla. Toisella puolikkaalla hän joutui nilkuttamaan vaihtoon. Paikattavaksi päätyi myös OPS:n Luizao. Hän tuli puskutilanteesta huonosti alas ja loukkasi niskansa. Mies oli ottelun jälkeen vielä sen verran sekava, että hänet vietiin sairaalaan tarkastettavaksi.

JÄLLEEN vahvasti häärinyt Ebrima Sohna taisi pelata viimeisen ottelunsa RoPS-paidassa. Mies on siirtymässä HJK:hon ja asia on allekirjoitusta vaille selvä.
Tiedossa ollut Sohnan lähtö jättää ison loven RoPSiin.
- Kaikki joukkueet kaipaavat Sohnan kaltaisia kahden suunnan pelaajia, jotka jaksavat tehdä työtä oman joukkueen eteen, Virtanen sanoo.

Ottelupuntari
Tulos: RoPS–OPS 3–0 (0–0)
Maalit: 47 min. Mika Lahtinen, 62 min. Emenike Uchenna Mbachu, 90+1 min. Aleksandr Kokko.
Mikä ratkaisi? RoPS hallitsi kenttätapahtumia alusta asti.
Avausmaali vapautti peliä ja kotijoukkueen vahvuus alkoi näkyä yhä enemmän kaikilla osa-alueilla.
OPS onnistui luomaan muutaman maalitilanteen, mutta RoPSilla ei ollut ottelun missään vaiheessa hätää.
Oho! RoPS johtaa sarjaa kymmenen pisteen erolla, SJK on toisena. Rovaniemeläiset eivät ole hävinneet kauden aikana kertaakaan.
Entä nyt? RoPS kohtaa seuraavaksi vieraissa HIFK:n 14.7.

Johanna Sarriola
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 3041 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309