sunnuntai, 01 heinäkuu 2012 10:29

Aleksandr Kokko pelasti RoPSin kuilun partaalta

Antti Peura pelasi vahvan ottelun RoPSin puolustuksen vasemmalla sivustalla. Kuvassa Peura puskee pallon PK-35:n Ojembe Olatugan ulottuvilta. Antti Peura pelasi vahvan ottelun RoPSin puolustuksen vasemmalla sivustalla. Kuvassa Peura puskee pallon PK-35:n Ojembe Olatugan ulottuvilta. Kuva: Petri Uutela

Rovaniemen Palloseura selvisi kuin ihmeen kaupalla kuilun partaalta jalkapallon Ykkösen pisteille lauantaina keskuskentällä. Joukkue oli tappiolla vantaalaista PK-35:ttä vastaan vielä pelikellon näyttäessä täyttä 90 minuuttia. Lisäajan kulmapotku poiki lopulta arvokkaan 1-1 (0-0) tasoitusmaalin, jonka puski verkkoon Aleksandr Kokko.

- Tämä porukka taistelee viimeiseen minuuttiin eikä tule häviämään yhtään ottelua tällä kaudella, vakuutti toisen jakson alussa kentälle vaihdettu Kokko.
RoPS oli melkoisessa liemessä loppuhetkillä kun nigerialaistoppari Obilor ajettiin suoralla punaisella kentältä minuuttia ennen täyttä aikaa. Hän otatti suusanallisesti yhteen PK:n topparin Tomi Nymanin kanssa ja ”tööttäys” päällä vastustajan otsaan tuo kahden ottelun pelikiellon.
- Typerä teko - se on selvä. Jouduin nostamaan hänet hyökkäyksen avuksi kun haimme tasoitusmaalia. Onneksi kaveri hoiti jälleen hyvin oman tonttinsa ja pojat pitivät PK:n pois maalipaikoista, kertasi RoPSin valmentaja Kari Virtanen.
Vantaalaisten osuma 52. minuutilla oli komea yksilösuoritus Ymer Xhaferilta, joka tälläsi pallon vasurilla komeasti ylänurkkaan reilusta 20 metristä. Tilanne tuli Victor Turciosin epäonnistuneesta syöttöyrityksestä.

ROPSILLA OLI ottelussa selvästi paremmat maalipaikat, mutta viimeistely meni harakoille Kokkoa lukuunottamatta.
- Potuttaa etten pysty pikkuvammojen takia harjoittelemaan. Nämä ovat koko ajan kipukynnyskysymyksiä, arvioi kauden neljännen maalinsa tehnyt Kokko.
RoPS pelasi avausjakson käytännössä ilman hyökkääjiä, sillä kärkimiehiä paikka Jose Manuel Rivera, joka tarjoili lopulta tasoitusmaaliin johtaneen kulmapotkun.
RoPS pelasi oudohkossa kokoonpanossa, kun maaliruiskuista Mika Lahtinen oli pois kuumeisena ja sama syy piti Tuomo Könösen sivussa.
- Toivottavasti he toipuvat nopeasti, sillä tahti on kova. Keskiviikkona pelaamme Kotkassa ja ensi lauantaina taas kotona (OPS), esitti Virtanen.

VANTAALAISTEN leirissä tunteet kuohahtivat RoPSin tasoitusmaalin seurauksena. Kakkosvalmentaja iski suutuspäissään vaihtoaition pleksikattoon ison reiän. Siitä lähtenee Rovaniemen kaupungilta lasku PK-35:lle.
Tapahtuneesta tuohtui myös ykkösvalmentaja Pasi Pihamaa, jota ehdittiin osoitella reiästä. Hän kuitenkin korjasi vahingontekijän.
- Minä en edes yllä siihen kattoon. Tietenkin tilanne harmitti kun oltiin niin lähellä kolmea pistettä. Tämä oli meiltä kuitenkin kasvojen pesu maanantain rumalle kotitappiolle, Pihamaa totesi.
Jos oli RoPSin puolustuslinja vahva, niin samaa voi sanoa vantaalaisten ”kellarista”. Vierailija pelasi RoPSin tapaan puolustuksen kautta. Erityiskehut kotijoukkueesta sai vasen pakki Antti Peura, joka repi, raastoi ja ehti vielä rakentamaankin peliä laidasta.

Ottelupuntari
Mikä ratkaisi? RoPSin yritys ja paremmat maalipaikat palkittiin lopulta pisteellä vajaalla pelatessa.
Mikä sarjatilanne? Kaksi tasapeliä ovat tuoneet RoPSin takaaajajat lähemmäksi. SJK Seinäjoelta vaanii 5 pisteen päässä.
Entä jatko? Heinäkuun puoliväliin mennessä on pelattu kolme ottelua lisää. Siihen mahtuu kaksi pitkää vierasreissua (Kotka, HIFK).
Pelaajatilanne? Eetu Muinonen harjoittelee RoPSin mukana muttei ollut vielä valmis kentälle. Ebrima Sohna siirtyy heinäkuussa mahdollisesti Venäjälle.