ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 26 kesäkuu 2012 11:45

RoPSin rutiini esti työtapaturman

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Emenike Uchenna Mbachu ja Jose Manuel Rivera juoksevat Hämeenlinnan puolustuksen ohi. Emenike Uchenna Mbachu ja Jose Manuel Rivera juoksevat Hämeenlinnan puolustuksen ohi. Kuva: Joel Maisalmi

Ykkösen sarjakärki Rovaniemen Palloseura ei sortunut ylimielisyyteen kohdatessaan sarjan jumboksi juuttuneen FC Hämeenlinnan. Joukkue esitti kohtuullisen ehjän ysikymppisen ja takoi taululle ansaitut 3 – 0 lukemat. Maalit iskivät Aleksandr Kokko, Jose Manuel Rivera ja Albin Granlund.

- Ei nämä voitot ikinä helpolla tule. Muutamassa aiemmassa kotipelissä me emme ole olleet kurinalaisia. Nyt olimme sitä lähes koko ottelun, jälleen hartiavoimin töitä paiskinut Mika Lahtinen tuumi.
RoPS piti kintaat kädessä ja teki työnsä kunnolla. Joukkuetta ei järkyttänyt edes ykkösveskarin Mikko Vilmusen joutuminen sivuun niskavamman takia. Kakkosmolari Pauli Tuisku ei ole pelannut sarjassa vielä minuuttiakaan, mutta ei sortunut paineen alla, ja otti myös muutaman tärkeän kopin.
- Tuisku pelasi kovassa paikassa hyvin, ”Lada” kehaisi.

ROPS kontrolloi palloa ottelun alusta alkaen, mutta Hämeenlinna roikkui tovin kelkassa mukana. Etenkin keskialueella oli runsaasti tilaa, koska vieraiden prässi oli liki olematonta. Rivera pyörittelikin peliä mukavasti, mutta ratkaisupaikoissa taiturilta puuttuu tällä hetkellä tappamisen meininki.
Rivera ajelee nyt poikkeuksellisiin ominaisuuksiinsa nähden puolikaasulla, vaikkei huonosti pelaakaan. Hyökkäyspäässä Kokko oli erinomainen. ”Boriksen” sävelkorva kuulee tarkasti hyökkäyspelin rytmimusiikin. Myös Emenike oli muutaman vaisumman matsin jälkeen löytänyt tutut kiskonsa vasemmalla laidalla.
Hämeenlinnan topparipari Ozeias GracianoAleksi Topinoja pärjäsi ilmassa kohtuudella, mutta oli maissa järkyttävän hidas. Hyökkäyspeli lepäsi Luis Vanderlein yksilötaitojen ja Mohamed Koroman nopeuden varassa. Organisoituun joukkueen hyökkäyspeliin Hämeenlinna ei pystynyt.
RoPS siirtyi johtoon, kun Kokko junttasi pallon päällään maaliin omista korkeuksistaan Emeniken mallikkaasta keskityksestä. RoPSin toinen osuma katkaisi lopullisesti häviämään tottuneen hämäläisryhmän selkärangan. Riveran keskitykseksi tarkoitettu pallo leijaili yli epävarmasti pelanneen veskarin Ville Kalervon. Ottelun loppu olikin pelkkä muodollisuus. Loppunumerot Granlund tälläsi hienon nousun jälkeen, Kokon hienosta alustuksesta.

KENTÄN hahmoja oli, taas kerran Ebrima Sohna, joka siirtyi Victor Turcioksen tieltä keskikentän pohjalta laidalle. Maalivahdin tontti lienee ainoa pelipaikka, jossa gambialaistaikuri ei pärjäisi. Turcios oli myös erittäin vahva, ja parantaa peliään koko ajan.
- Ekan maalin jälkeen helpotti. Kentällä oli paljon tilaa, ja olimme välillä laiskoja. Tärkeät kolme pistettä kuitenkin, RoPSin päävalmentaja Kari Virtanen jutteli.
Hämeenlinnan päävalmentaja Jussi Lempinen lusi katsomossa toimitsijakieltoaan, ja kakkosvalmentaja Jussi Laihanen ei voinut muuta kuin kehua RoPSia.
- RoPS pelaa viihdyttävää peliä, ja kentällä on laadukas kasa miehiä.

Ottelupuntari
Tulos: RoPS – FC Hämeenlinna 3 – 0 (1 – 0) Maalit: 38 min. Aleksandr Kokko, 66 min. Jose Manuel Rivera, 78 min. Albin Granlund.
Mikä ratkaisi? RoPSin hyökkäyskalusto loi paljon paikkoja, ja joukkue teki nyt myös maaleja. Hämeenlinna rakensi muutaman tilanteen, mutta kokonaisuudessaan joukkue oli nallipyssy RoPSin järeää puolustuslinjaa vastaan.
Oho! RoPS johtaa sarjaa yhdeksän pinnan erolla PK:n ja kolmantena olevaan SJK:n kaulaa on kymmenen pistettä, mutta pohjalaisille on yksi peli rästissä.
Entä nyt? RoPS kohtaa seuraavaksi kotikentällään huippuottelussa PK-35 Vantaan lauantaina 30.6.

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 2039 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309