torstai, 21 kesäkuu 2012 09:04

RoPS jäi ilman maalia

RoPSin Emenike Mbachu (oik.) ja Dritan Stafsula väänsivät tiukasti. Taustalla tilannetta seuraa Antti Peura. RoPSin Emenike Mbachu (oik.) ja Dritan Stafsula väänsivät tiukasti. Taustalla tilannetta seuraa Antti Peura. Kuva: Sami Korkala

- Huusin puoliajalla, että jos puolustamme vielä näin, häviämme 0–5, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen tykittää värikkääseen tyyliinsä.
AC Oulun ja Rovaniemen Palloseuran kauden toinen kohtaaminen oli kaksijakoinen ja vauhdikas jalkapallo-ottelu. RoPS vei ensimmäistä puoliaikaa, ja hukkasi maalipaikkoja tukuttain. Toisella puoliajalla pelin avaimet olivat taas oululaisten käsissä, ja RoPS oli ajoittain pahasti purjeessa.

ROPS ALOITTI ottelun hyvin, etenkin Victor Turcios, joka pelasi ensimmäisen täyden virallisen ottelunsa sinipaidoissa, oli vahva nyt myös hyökkäyssuuntaan. Turcios tukki keskikentän pohjan yhdessä Ebrima Sohnan kanssa, kun kapteeni Tuomo Könönen oli kuumeisena katsomon puolella. RoPS vyörytti hyökkäyksiä tutusti Emeniken ja Aleksandr Kokon kautta.
- RoPSin hyökkäyskalusta on liigatasoa ja ylivoimaisesti Ykkösen paras. Ei ole ihme, että joukkue johtaa sarjaa, Malinen kertoi.
Malinen oli kuitenkin tehnyt kotiläksynsä hyvin, ja valjastanut Lassi Nurmoksen paimentamaan nopeaa Emenikeä. AC Oulun hyökkäyksessä vaarallisin oli taiturimainen Venanze Zézé, joka pakotti RoPSin puolustuksen johtohahmon Obilorin pelaamaan kaasu pohjassa. Obilor ja topparipari Ndukaku pelasivat jälleen vahvan pelin.
- Onhan ne kovia äijiä, jos tuollaiset äijägeenit olisi myynnissä, niitä pitäisi saada Ouluunkin, Malinen jatkoi vastustajan pelaajien kehumista.

ROPS OLI huolimaton lukuisissa paikoissaan, eikä onnistunut naulaamaan peliä avausjakson tonteistaan.
Pallo kävi oululaismaalin tolpassa, ja puoliajan loppuhetkellä RoPS loi peräjälkeen useita paikkoja. Turcios laukoi yli, Emeniken yrityksen torjui Hugo Magalhaés ja Kokon ohjauksen siivosi viivalta puolustaja.
Toisella puoliajalla Oulu tempaisi aloitteen itselleen. Zézén lisäksi Dritan Stafsula oli pelipäällä. Vaarallisimmat tilanteet rakentuivat erinomaisesti pelanneen Mika Nurmelan erikoistilanteista. Oulun paineesta kertoo peräti 11 kulmapotkua.
RoPS väsyi selvästi ottelun edetessä ja kenttäryhmitys venyi. Oulun painaessa päälle RoPSilla oli paikat useampaan nopeaan vastaiskuun, mutta ne kuivuivat heikkoihin ratkaisuihin hyökkäyskolmanneksella.

LÄHIMPÄNÄ MAALIA AC oli Stafsulan jysäyttäessä pallon yläparruun liki 40 metristä, ja aivan loppuhetkillä, kun Mikko Vilmunen venytti Nurmelan 18-metristä antaman vaparin yli päätyrajan.
- Tämän ottelun tärkein anti oli, että tappiosarake näyttää yhä nollaa. Toiseksi tärkeintä oli se, ettei taaskaan päästetty maalia, Vilmunen kertasi.
- Sarja menee peli peliltä kovemmaksi, kaikki haluavat saada päänahkamme, veskari ennusti.
RoPSin päävalmentaja Kari Virtanen oli mietteliäs.
- Peli oli yleisöystävällinen, mutta minua tämmöinen meno ei miellytä. Hävisimme kaksi pistettä huolimattomaan viimeistelyyn. Vastustaja tekee joskus voittamisen vaikeaksi. Tänään Oulu teki juuri niin.
Virtanen moitiskeli joukkueensa hyökkäyspeliä ylipäätään.
- Hyökkäyksien kesto jäi liian lyhyeksi.