ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 18 kesäkuu 2012 08:58

Soraääniä voitosta huolimatta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin tehomies oli molemmat maalit järjestellyt Aleksander Kokko, jonka kenkää tässä kiillottaa toisen maalin viimeistellyt Ebrima Sohna. Emenike liittyy kiillotusjoukkoihin. RoPSin tehomies oli molemmat maalit järjestellyt Aleksander Kokko, jonka kenkää tässä kiillottaa toisen maalin viimeistellyt Ebrima Sohna. Emenike liittyy kiillotusjoukkoihin. Kuva: Jussi Leinonen

Jalkapallon Ykköstä isännöivän Rovaniemen Palloseuran ei olisi uskonut voittaneen sunnuntain kotiottelua helsinkiläistä FC Viikinkejä vastaan, jos kuunteli vain pelin jälkeiset kommentit. 2-0 (1- 0) voitosta kuului yllättävän monta soraääntä.

Kapteeni Tuomo Könönen oli ”hiilenä” jo avausjaksolla ja huusi valmentaja Kari Virtaselle, että ”tee jotain”.
Könönen ei ollut tyytyväinen omiensa peli-ilmeeseen ja hän antoi sen myös kuulua.
– Tämä oli heikoin kotipelimme. Meno oli kuritonta. Ymmärrän, että tulee huonoja päiviä, mutta silloinkin voi aina juosta. Olimme rutiinitasoa alempana ja lopputulos kertoo vain sen, että yksilöt pystyvät tekemään tulosta. Joukkueena pitää pystyä parempaan, Könönen peräänkuulutti.
Yhdeksi syyksi Könönen epäili kolmen päivän lomaa.
– Silloinkin pitää olla sen verran urheilija, ettei koko aikaa sohvalla vietä.

VALMENTAJA Kari Virtanen allekirjoitti Könösen purkauksen. Kolme sarjapistettä tyydytti, mutta pelaaminen ei. Virtanen epäili ettei joukkue ole joutunut juoksemaan yhtä paljon ilman palloa yhdessäkään pelissä.
– Tästä on annettava kreditit myös hyvälle vastustajalle. Toivottavasti tämä ei näy keskiviikkona, peilasi ”Karo” tulevaa AC Oulun kohtaamista Oulussa.
Peli lähti hyvin liikkeelle, mutta ”sitten muodot katosivat”, Virtanen näki. Toisella jaksolla RoPS joutui keskittymään puolustamiseen ja se kuosi piti vaikka välillä onnellakin. Kovä-ääninen toppari Ndukaku Allison säikäytti kaikki ampumalla maalivahdille tarkoitetun pallon omaan pystytolppaan. Vastaavasti hän kyllä peitti Viikinkien pahimman vedon.

ROPSIN TEHOMIES oli 1. jaksolla vaihtopenkiltä vaivaisen Tuomas Tyystälän korvannut Aleksandr Kokko. Hän tuli peliin parin viikon sairaslomalta ja järjesti molemmat maalit. Ensimmäisen tarjoilun sai Mika Lahtinen, joka tälläsi kauden 6. maalinsa tyhjiin.
Loppunumerot Kokko valmisteli rosvoamalla pallon Viikinkien maalialueella. Syötön sai nyt Ebrima Sohna, joka sijoitti alanurkkaan loppuhetkillä.
Sohna nostettiin ylös, kun El Salvadorin MM-karsintapeleistä Rovaniemelle palautunut Victor Turcios korvasi vaisusti pelanneet Jose Manuel Riveran. Turciosin ensimmäiset minuutit RoPSissa eivät vielä kertoneet paljon, mutta kapteenilta Turcios sai kehut.
– Hän tuli peliin erittäin hyvällä asenteella. Vielä kun Turcios oppii kieltä, hänestä on varmasti apua joukkueelle, Könönen vakuutti.
Turcios pelasi vajaa viikko sitten Meksikoa vastaan topparina ja kohtasi mm. Manchester Unitedin tehohyökkääjän Javier Hernandezin.
RoPS joutuu miettimään, mitä tehdä hienosti Turciosta paikanneen Sohnan kanssa. Kovalla asenteella pelaavan gambialaisen sopimus kestää kesäkuun loppuun. Virtanen on halukas pitämään monipuolisen Sohnan.

Poiminnat
RoPS-Viikingit
Mikä ratkaisi? RoPSin vahva puolutusryhmitys piti nollan, vaikka Viikingit piti palloa enemmän. Vieraiden evää loppuivat viimeisellä 20 metrillä.
Oho! MM-karsintaotteluja juuri pelannut Victor Turcios aloitti ottelun vaihtopenkillä Suomen Ykkösessä.
Mitä jatkossa? RoPS pelaa reilussa viikossa kolme ottelua. Urakka jatkuu keskiviikkona AC Oulun vieraana ja juhannuksen jälkeisenä maanantaina Rovaniemellä vierailee FC Hämeenlinna.

Kari Pyykkö
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 2838 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309