ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 09 kesäkuu 2012 12:07

Aukeavatko Jipon bussin ovet?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli: RoPS – Jippo (Joensuu), jalkapallon Ykkösen ottelu Keskuskentällä lauantaina 9.6. klo 17.

ASETELMA? RoPS repi loistavalla SJK-voitolla jo pientä kaulaa sarjan keulassa, ja lähtee suosikkina kaatamaan ennakkoon putoajaehdokkaaksi veikattua Jippoa. Ylimielisyyteen ei ole varaa, sillä joensuulaisryhmä on perinteisesti vaikea voitettava, ja kuluvallakin kaudella se on napsinut mukavasti pisteitä kurinalaisella puolustuspelillä.

SEURAA NÄITÄ! Kauden 2008 maalikuningas Aleksandr Kokko on löytänyt uralleen uuden kevään Rovaniemellä. Vahva target-hyökkääjä on paremmassa kunnossa kuin vuosiin. Kokko suojaa hyvin palloa, rytmittää hyökkäyksiä ja viimeistelee. Hän on tärkeä myös puolustussuuntaan, koska ”Boris” pystyy pitämään palloa ylhäällä, ja pidentämään hyökkäysten kestoa.
Jipon päävalmentaja Jarmo Korhonen on loistava puolustuspelin organisoija. Miten Kari Virtanen vastaa passiiviseen vierasjoukkueen peliin? Yksi vaihtoehto voisi olla pallollisena hyvän Tuomas Tyystälän siirtäminen toiseksi puolustavaksi keskikenttämieheksi. Hänellä on hyökkäysvoimaa rikkovaa Tuomo Könöstä enemmän. Samalla Könönen siirtyisi komentopaikalleen vasemmaksi pakiksi, ja toisi vastaavasti nousuvoimaa laidalle. OHO! Korhosen JIPPO on todella tasapeliherkkä joukkue. Viime kaudella se pelasi 12 tasuria, kun seuraavana tasapelitaulukossa olevat joukkueet päätyivät pistejakoon kuusi kertaa.

POISSAOLOT? RoPSista loukkaantuneena on Joonas Pennanen ja Jiposta Lauri Ikonen, Tuomas Korpela ja Topi Sormunen.

ARVIO? RoPS pitää palloa, ja yrittää avata Jipon maalin eteen pysäköidyn bussin ovet. JIPPO on vaarallinen harvoissa erikoistilanteissaan. RoPS onnistuu kuitenkin murtamaan sumpun vähintään kerran ja voittaa.

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

 

Luettu 1493 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309