ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 06 touko 2012 11:41

RoPS puhtaalla pelillä Ykkösen kärkipaikalle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin mksikolaispelaaja Jose-Manuel Rivera uurasti vahvasti RoPSin keskikentällä ja täräytti avausjaksolla kauden ensimmäisen maalinsa. RoPSin mksikolaispelaaja Jose-Manuel Rivera uurasti vahvasti RoPSin keskikentällä ja täräytti avausjaksolla kauden ensimmäisen maalinsa.

Rovaniemen Palloseura puolusti FC Hämeenlinnan täysin vaarattomaksi, sillä kotijoukkueen ainoa tilanne oli loppuhetkien kaukolaukaus. RoPS haki arvokkaan vierasvoiton luvuin 2-0 (1-0).

RoPSin keskikenttä hallitsi vakuuttavasti peliä. Hämeenlinnan pelinrakentelu oli toivotonta.
Kapteeni Tuomo Könönen, 34, myönsi, että hienoudet jäivät epätasaisen Kaurialan kentän nurmen takia minimiin.
– Ei ollut jalkapalloilun riemuvoitto. Virhepomput haittasivat syöttötyöskentelyä. Mutta puolustuspelimme oli hyvässä uomassa, sillä vastustaja sai aikaiseksi vain yhden kaukolaukauksen. Puolustimme pirun hyvin, tuumasi keskikenttämies Könönen.
Kotijoukkueen toppari Ozeais Gracianon kaukokuti oli ainoa, mihin maalivahti Mikko Vilmunen joutui venymään.
Kahdella voitolla sarjajohtoon siirtyneen RoPSin avausmaali syntyi 33. minuutilla hyvästä vastahyökkäyksestä. Aleksandr Kokko järkeili Jose Manuel Riveran tekopaikkaan. Hienosti urakoinut Rivera uurastaa rautaisesti keskikentällä, joten kauden avausmaali oli ansaittu.
– Jopa Rivera juoksee hurjasti, sillä viimeksi hän juoksi mittareiden mukaan 15 kilometriä ottelussa, sanoi RoPSin valmentaja Kari Virtanen.

TOISELLA JAKSOLLA sama kaksikko pääsi yrittämään taas ratkaisua, mutta tällä kertaa tekopaikassa ollut Kokko oli tehoton. Uskomattoman energisen ottelun pelannut vikkeläliikkeinen nigerialaiskärki Emenike Uchenna Mbachu teki kauden toisen maalinsa ja sinetöi pelin mahtavalla laukauksella muutama minuutti ennen loppua.
Emenike spurttaili moneen otteeseen vastustamattomasti, joten ei ollut ihme, että hän pyysi vaihtoon heti maalinsa jälkeen.
– Hänellä on ollut takareidessä ongelmia. Lisäksi jouduimme vaihtamaan Jukka Yrjänheikin pois toisella jaksolla, kun hän löi päänsä ensimmäisellä jaksolla ja tunsi päänsärkyä, Virtanen kertoi.
Yrjänheikin tilalle tuli Gambian maajoukkuemies Ebrima Sohna, joka pääsi näin tutustumaan uuteen joukkueeseensa.
– En ollut ennen nähnyt Sohnaa, kun hän hyppäsi perjantaina Oulusta bussin kyytiin. Vaihtomies Jarkko Lahdenmäki tuli junalla tänne perässä, sillä hän pelasi perjantaina FC Santa Clausissa Kakkosen pelin, Virtanen kertoi kapeasta materiaalista.

VIRTANEN OLI tyytyväinen ryhmänsä otteisiin.
– Raskas reissu, kun tulimme jo perjantaina Tampereelle. Olen itse ainakin hotellissa olosta ihan puhki. Alustana oli pehmeä ruoho, jossa emme ole harjoitelleet. Hyvin pääsimme mukaan. Puolustimme vastustajan pois maalija laukaisupaikoiltakin. Peli olisi pitänyt tappaa jo aikaisemmin, Virtanen tuumi.
RoPSin topparipari Faith Friday Obilor ja Ndukaku Alison esiintyi edukseen.
– Se kaksikko voi olla jopa Veikkausliigan kovin tulevaisuudessa, ennakoi Könönen.
– Emme aliarvioineet vastustajaa, vaikka se hävisikin ensimmäisen pelinsä 0-9. Se ei ole niin huono joukkue, Virtanen vakuutti.
FC Hämeenlinnan valmentaja Jussi Lempinen myönsi ryhmällä olleen vaikean viikon murskatappion jälkeen.
- Taisteluilme oli joukkueella ihan hyvä.

UT/Pasi Honkanen
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 2488 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309