ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 28 huhtikuu 2012 09:43

Pohjoisen derby, osa I

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli: RoPS – AC Oulu, jalkapallon Ykkösen ottelu Keskuskentällä lauantaina 28.4. klo 17.00

Asetelma? Jo sarjan avauskierroksella nähdään yksi monista pohjoisen hegemoniaotteluista. Molemmat joukkueet kuuluvat sarjan kärkiporukoihin, joten pisteiden painoarvo on myös melkoinen.

Seuraa näitä! Miten Kari Virtasen RoPS pelaa? Vaikka pelitapaprosessi on vielä kesken, merkkejä tulevasta näkyy. Virtanen haluaa laitapuolustajien nousevan voimakkaasti tukemaan hyökkäyksiä moderniin tapaan. Tähän ajattelumalliin sopii hyökkäävän laiturin Joonas Pennasen kouluttaminen pakiksi. Pakkien noustessa topparien vastuu puolustuspäässä korostuu entisestään. Virtanen toivoo myös keskialueelta nopeita puolustuslinjan murtavia pystysyöttöjä. Tässä Jose Manuel Rivera on isossa roolissa.
AC Oulun Matias Ojala on nuorin liigassa koskaan esiintynyt pelaaja, debyytti tapahtui vain 15-vuotiaana. Nyt 17-vuotias taituri rakentaa peliä tarkoilla syötöillä ja hänen pelinäkemyksensä on loistava. Ojala on pienikokoinen, mutta tasapainoinen peliasento tekee hänestä vaikeasti horjutettavan. Tämän kauden jälkeen Ojala siirtyy ulkomaille! RoPSin kasvatti Juha Majava on ollut AC:n runkomies jo pitkään. Juha Malinen on räätälöinyt Majavalle hänen vahvuuksiaan tukevan roolin. Laitapakilta ei vaadita ihmeitä pallollisena, vaan rajua juoksua, laadukkaita keskityksiä ja armotonta prässiä.

Oho! RoPS ei ole koskaan hävinnyt virallista ottelua AC Oululle. RoPS on voittanut kolmesti ja kahdesti on päädytty tasapeliin.

Poissaolot? RoPSin Tuomas Tyystälä on loukkaantuneena, ja Jukka Yrjänheikin pelikunto on kysymysmerkki. AC Oulun Arttu Hinkulan pelaaminen on epävarmaa.

Arvio? AC Oulu hyökkää aktiivisesti vieraskentälläkin ja on yhtenäisempi joukkue. RoPS puolustaa tiiviisti, kyttää riistoja ja nojaa taitavien yksilöidensä ratkaisuihin. Lopputuloksena niukka voitto RoPSille tai pistejako.

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

 

Luettu 2153 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309