ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 26 huhtikuu 2012 19:23

RoPS on aina RoPS

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapallon Ykkönen tulee olemaan erittäin tasainen,eikä siinä ole turvallista keskikastia lainkaan, vain kiihkeä nousu- ja raastava putoamiskamppailu.

RoPS lähtee jo neljännen kerran 2000-luvulla liigapudokkaana Ykköseen. Viime syksynä, vetovilppisotkun, liigasta putoamisen ja raskaiden taloustappioiden jälkeen näytti siltä, että edessä on välivuosi. RoPS vetäisi happea, nuolisi haavojaan, panostaisi juniorityöhön ja pelailisi Ykköstä. Välivuosi on kuitenkin peruttu. RoPS on pieni seura liigaan, mutta iso Ykköseen. Napapiirille on taas kasattu joukkue, joka tappelee liiganoususta.
Ykkössuosikki on PK-35 Vantaa, jonka materiaali on nimekäs ja laadukas. Nousijajoukkue SJK piehtaroi rahassa, ja on koonnut nimivahvan ryhmän, mutta onko se tasapainoinen joukkue kaikilta osa-alueiltaan? AC Oulu on sekoitus kokemusta ja nuoruutta, mutta materiaali on kapea. Miika Juntusen OPS vaipui talvella horrokseen, mutta keväällä seura työnsi lauteille sellaisen rosterin, jolla taistellaan kärkisijoista.
RoPS pystyy heittämään taisteluhansikkaan kaikille. Joukkueessa on muutamia tähtiä, mutta ennen kaikkea ryhmässä on useita nuoria, pelaajina hieman raakileita, mutta potentiaalisia tulevaisuuden nimiä. Avauskokoonpano on sarjan laadukkaimpia, mutta penkin puolella taso laskee nopeasti. Jos RoPS välttää loukkaantumiset, on se lähellä jopa sarjan voittoa.

SEURA ON TEHNYT joukkueen rakentamisessa pitkäjänteistä työtä; jatkuvuuden takaa monien uusien pelaajien vähintään kaksivuotinen sopimus. Päävalmentaja Kari Virtasen rooli pelaajahankinnoissa on ollut vähäinen, ja siksi onkin mielenkiintoista nähdä millaiseen pelitapaan ja kenttäryhmitykseen ”Karo” lopulta pyrkii.
Osa pelaajista sopii vahvaan pallokontrolliin nojaavaa peliin, osa taas puhtaaseen vastaiskujen väijymiseen. RoPS voikin pelata tilanteesta riippuen hyvin erilaisilla taktiikoilla. Samoin joukkueessa on useampi pelaaja, josta parhaat tehot saadaan irti vain tietyssä kenttäformaatissa. Esimerkiksi Aleksandr Kokko on klassinen target-kärki, joka tarvitsisi rinnalleen toisen hyökkääjän, jolloin ryhmitys piirtyisi perinteiseen 4-4-2 sapluunaan. Kahden miehen keskikentän keskusta ei kuitenkaan toimi, koska Jose Manuel Rivera on parhaimmillaan vanhan liiton kymppipaikalla. Nämä vain esimerkkinä niistä kysymyksistä, joita Virtasen on ratkottava. Siihen hän kuitenkin pystyy, sillä näen RoPSin vahvuudeksi ehdottomasti valmennuksen.
Virtanen on tulosorientoitunut valmentaja, joka on valmis uhraamaan pelifi losofi ansa voittamisen alttarille. Jalkapallojoukkueen valmentaminen on myös miesjoukkion johtamista, ja siinä Virtanen on elementissään.

ROPS EI OLE kauden alussa vielä valmis. Joukkue saatiin kasaan myöhään, ja Virtasen pelitavasta on vasta viitteitä ilmassa. Tärkeää onkin, että RoPS hoitaa alkukauden ”torjuntavoitto”-tyylillä, eli kaulaa kärkeen ei kasva liiaksi. Sarja on pitkä, ja keskellä kesää rovaniemeläisten peli on kiskoillaan. Lisäksi, jos RoPS päättää kesken kauden painaa kaasun pohjaan, on se edelleen niitä harvoja seuroja, jolta löytyy pelimerkkejä vahvistaa ryhmäänsä.
Pitää muistaa, että RoPS on aina RoPS.

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 1465 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309