ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 22 huhtikuu 2012 10:32

Laiskavauhtinen kenraali ei tyydyttänyt Virtasta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Emenike Mbachu (kesk.) oli RoPSin hahmo TP-47 vastaan. Jose Manuel Rivera (oik.) teki yhden maalin. Emenike Mbachu (kesk.) oli RoPSin hahmo TP-47 vastaan. Jose Manuel Rivera (oik.) teki yhden maalin. Kuva:Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseura kohtaa ensi viikon lauantaina Ykkösen sarja-avauksessa AC Oulun. Joukkueen kenraaliharjoitusvastustaja oli Kakkosen Tornion Pallo-47. RoPS voitti räntä- ja lumituiskussa pelatun ottelun lukemin 2–0 (1- 0), ja maalintekijöinä kunnostautuivat jo tuttuun tapaan Jose Manuel Rivera ja Emenike.

RoPS hallitsi kenttätapahtumia, mutta erittäin kurinalaisesti puolustanut torniolaisryhmä ei päästänyt numeroita repsahtamaan. Osasyynä pieniin voittolukemiin oli toki myös RoPSin hyökkäysosaston luokattomalla viimeistelyllä, ja TP:n veskarin Harri Nykäsen hyvällä pelillä.
– Eivät hyökkääjämme voi olettaa, että heille joka pelissä järjestetään kymmenen maalipaikkaa, vähemmänkin pitäisi riittää, RoPSin päävalmentaja Kari Virtanen tuskaili joukkueensa tehottomuutta ratkaisupaikoissa.
Vaikka RoPS voitti, oli Virtanen perin tyytymätön omiensa otteisiin. Vastaavasti TP:n päävalmentaja Kimmo Halmkrona oli tyytyväinen.
– Tavoitteenamme oli tiivis puolustuspeli, ja siinä me onnistuimme. RoPS prässäsi hyvin, emmekä päässeet hyökkäämään juuri lainkaan, mutta se ei ollut yllätys. Positiivinen kuva tästä jäi, Halmkrona kertoi.

ROPSIN puolustuslinja pelasi varmaotteisesti, ja oikeana laitapakkina pelannut Antti Peura suoriutui hyvin hänelle oudolla tontilla. RoPSin suurimmat ongelmat olivat keskikentän keskustassa. Victor Turcios oli toisessa RoPS-pelissään selvästi aiempaa valmiimpi, ja hoiti puolustusvelvoitteensa kurinalaisesti, mutta oli hyökkäyssuuntaan passiivinen. Rivera ei saanut palloja toivomallaan tavalla, ja pyöri ympäri kenttää, jolloin keskusta jäi yksin Tuomas Tyystälän harteille. RoPS hyökkäsikin etupäässä Emeniken voimin vasemmalta laidalta. Maalitilanteita syntyi läjäpäin, mutta näytti siltä, ettei Mika Lahtinen saa palloa verkkoon edes repulla kantamalla, eikä Aleksandr Kokkokaan osunut tolppaa lähemmäs. Avausosuma syntyi avain avauspuoliajan lopulla. Lahtinen löysi syötöllään hienosti vapaaksi jääneen Riveran, joka sijoitti pallon verkkoon kauniilla laukauksella. Toisella puoliajalla RoPSin pyöritys jatkui, mutta vahvasti jyränneen Emeniken vasta lisäajalla syntynyttä osumaa enempää sinipaidat eivät saaneet aikaan.
– Kenraaliharjoitus meni pelailuksi, Virtanen tiivisti. Hyvääkin Virtanen sentään omien otteistaan löysi.
– Erikoistilanteiden puolustaminen oli nyt aiempaa parempaa.
TP:n riveissä esiintyi Oulun Palloseuran Matias Juntunen. Farmisopimus OPSin kanssa ja Halmkronan lupaamat 2-3 vahvistusta nostanevat TP:n tappelemaan Kakkosen pohjoislohkon kärkisijoista.

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 2552 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309